Delphi vs. Dev C++
2003-09-18T20:26:56+02:00
2003-09-19T22:00:12+02:00
2022-07-19T05:32:05+02:00
 • "A C programozasi nyelv" neven fut a magyar valtozat, ha jol emlexem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • C-hez szerintem meg mindig ez a legjobb: http://cm.bell-labs.com/cm/cs/cbook/
  C++ hoz en 0 vagyok. wxWindows-hoz szerintem nincs magyar nyelvu konyv, de a honlapjukon minden ott van, ami az indulashoz kell.

  netchan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Cső kössz szépen a tippet!
  Esetleg valami könyvet tudnál ajánlani?
  Sajnos ami nekem van elég régi (Borland C++ 2.0-hoz).
  Jocesz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Platformfuggtlen ablakozo (es sok egyeb) rendszer. Arra jo, hogy tobb platformon futo szines-szagos programokat gyarthass.

  netchan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló! Én is kezdő vagyok! C++-t tanulok és szeretném tudni mi az a wxwindows?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen a Dev-C++-ban nincs, de javaslom a www.wxwindows.org meglátogatását.


  En mingw-vel jatszok mostanaban, abban ott van minden ami kell es ha jol tudom a Dev C++ a mingw-re epul.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A delphi egy nagyon jó kis dolog, de szvsz azért egy profi programozónak illik tudnia C++-ban is programoznia. Már csak azért is mert egy csomó olyan nyelv van amit igen könnyen el tudsz sajátítani ha ismered a C++-t. C#, Java, PHP, stb. Plusz van a C-ben pár olyan elv ami a szemléleted is átalakítja.

  Dev-C++: Ez csak egy IDE. A teljes fejlesztőkörnyezethez kell egy C++ könyvtár is amin keresztül el tudod érni az oprendszer szolgáltatásait (olyasmit mint a VCL Delphiben). Ilyen a Dev-C++-ban nincs, de javaslom a www.wxwindows.org meglátogatását.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Először is boccs a C++-l kapcsolatos tévedéseimért, mont mondottam nem rég kezdtem és igen az elején tartok.

  Mégis melyiket javasolnád?
  Delphiben már egész jól programozok, bár nagyon sok mindent még nem ismerek. Ahogy én látom ugyanannyi idő alatt amíg erre a szintre eljutok C++-ból a Delphi tudásomat igencsak megnövelhetem.
  Melyikkel érdemesebb foglalkoznom?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyrészt C!=C++. Másrészt nem egyszerűbb egyik sem, mint a Delphi. Sőt, utóbbi talán több és összetettebb nyelvi szerkezeteket is támogat, viszont sokkal kevésbé szigorú, ezért a nem megfelelő kezekben rosszabb kód írását teszi lehetővé.

  Ami a C++ mellett szól az elsősorban elterjedtsége, mert egyértelműen többen dolgoznak benne, mint mondjuk Delphi-ben. Ez nem abból a szempontból érdekes, hogy ezek szerint ez úgy általában jobb eszköz (hiszen nem a legjobb, hanem a legátlagosabb megoldások elterjedtek mindenhol), hanem abból, hogy több kód érhető el hozzá (bár pl. ezek minősége nyilvánvalóan igen változó), ezen a nyelven jelennek meg általában az SDK-k, stb.

  A másik oldalon a Delphi sokkal tisztább, sokkal egységesebb nyelv és fejlesztőeszköz, amellyel a feladatok 99%-a ugyanúgy és legalább annyira effektíven megoldható (néhol még gyorsabban, szebben is), mint C++-ban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló Mindenki!
  Már kb. 4 éve programozok Delphiben és úgy érzem, hogy egész jól megy. Ahogy olvasgattam a topicokat azt vettem észre, hogy elég sokan részesítik előnyben a C++-t a Delphivel szemben. Ennek hatására elkezdtem megtanulni. Most azonban kissé elbizonytalanodtam arról, hogy vajon a C a jobb az egyszerűsége miatt, vagy pedig a Delphi, mert már rengeteg rutin készen van hozzá. Kérlek benneteket, hogy segítsetek eldönteni, melyikkel is foglalkozzak?
  Jocesz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd