Site buildert keresünk
2005-10-21T23:00:32+02:00
2005-10-29T08:22:42+02:00
2022-07-19T06:48:11+02:00
 • Ha...ha..ha. Ha nagyanyám sárga lenne és csengetne, ő lenne a villamos. De hogy fog ettől MEGSZŰNNI a magyarországi spam? Mert ezt igértétek azzal a nagy fával. Vagy máris beletört a fejsze? Legalább minket ne akarj már hasbaakasztani ezzel a marketing dumával!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt az 5 milla .hu-t enyhen tulbecsulted sztem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erről beszélek!

  Nem 5000 címről beszélek. Vizuálisan (gyakran én is elgépelek)

  weboldalon lévő mail: 5 Db
  nospam oldalon lévő: 5000 Db

  Tehát nem 1Mrd címre jut 5000, hanem minden 5. re.

  Amúgy talán világ szinten küldenek ki annyit, mert magyarországon 5 M .hu végződésű oldal van. Ha mindegyik oldalhoz 10 cím tartozna, akkor is minden 5. levelünk spam lenne. Hál istennek nem így van, még.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lényeget nem akarjátok vagy nem tudjátok megérteni.


  Igen, valóban ez lehet, csökött agyunkkal nem értjük, hogy mitől váltja meg a világot és teszi spammentessé, ha elkezditek a spam robotokat hamis címekkel etetni. Azt mondod, akár 5000 hamis címet is tudtok neki adni. Viuálisan így néz ki:
  1.000.000.000 5.000

  Napotan óvatos becslések szerint is milliárdos nagyságrendben mennek ki spam levelek. Ehhez képes párezer hamis cím észrevehetetlen. A valamikor élő volt, de időközben megszűnt címek is nagyobb mennyiséget tesznek ki.

  Vannak olyan spam küldők, akik generikus címeket használnak, ami azt jelenti, hogy ha találak egy olyan domaint, amin van több élő email, akkor elkezdenek találomra, egy statisztikai szótár alapján email címeket gyártani arra a domainra, hátha bejön valamelyik. Az email címek nagy része, a domaint leszámítva hasonló, nagyon sok jack@ john@ stb email cím van. Ha csak minden ezredik talál, már bőven jók.

  A nem létezőket pedig könnyen ki lehet dobni már az első kisérlet során, egy jól konfigurált levelező szerver, kb. 500 bájt adatforgalom után megmondja, hogy nincs ilyen cím. Ezeket kidobják.

  Van egy spamfilter programunk, ami logolja , hogy hány érvénytelen címre próbálnak hozzánk levelet küldeni és egy idő után letiltja a küldőt, mert valószínűleg ilyen generikus címekkel próbálkozik. Van, hogy tízezernyi kérés érkezik egyszerre a domainunkra, ami mögött nincs is valós cím.

  Szóval azt értjük, hogy mit akarsz ezzel csinálni, csak az a meseszerű, hogy ezzel majd visszaszorítjátok a magyarosrszági spamokat.

  Elhatároztuk, hogy visszaszorítjuk, majd teljesen kiírtjuk a spamet Magyarországról.


  Képzelem, hogy megijednek majd a spamküldők, aszongya nédd már, magyarországon találtunk a címtárunk 0,00000001% -t kitevő hamis címet, ne küldjünk oda több levelet, mert feleslegesen terheljük a szerverünket naponta 10 másodpercig.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézz utána. Google a barátod (blacklist)

  Attól mi is félünk hogy lefagy a net.

  A lényeget nem akarjátok vagy nem tudjátok megérteni. Ez csak arról szól, hogy jön egy spam bot és begyűjti az oldaladról a mail címeket és tána követi a linkeket. Eljut a naív ám annál pocsékabb kezdeményezésünkhöz. Itt aztán begyűjt több ezret.

  Tehát ha az oldaladon van 5 használható, begyűjt mellé 5000 false címet. Ha minden oldalon kint van akkor minden valós címre jut 5000 false cím.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azok a címek, amikről a spamek jönnek, legtöbbször nem is léteznek valójában. Vagy valami yahoos free cím, vagy olyan email, amit az adott csomag spam kiküldése után törölnek. Így, ha olyan spam filtert használnál, ami ellenőrzi, hogy a feladó létezik-e, akkor azon átmegy a levél, de utána már hiába is keresed.

  Mivel a spam forgalomban használt címek száma milliárdos nagyságrendet közelít, képzelem hogy meg fog zakkanni a párszáz címedtől a címgyűjtő robot. Olyan végtelen ciklusba kerül, hogy csak na. Még a végén lefagyasztod az egész internetet :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a topic nem erről szól!

  De. A google a szabadalmaztatott page rank technológián kívül több ezer dolog alapján dönti el az oldal helyezését. Nem olyan egyszerű ez, ahogy te leírtad. Biztos csak nem akartál sokat gépelni azért rövidítettél.

  Nagyon sokféleképen meg lehet írni egy spam robotot. Kérdés megéri e a nagy idő energia ráfordítás.

  Nem látod a fától az erdőt. Nem a körhivatkozás a lényeg. Hanem az e-mail címek amiket begyűjt. Mert szerintem te is úgy írnád meg a spam botot, hogy adatbázisba gyűjtse a mail címeket.
  További jó gondolkodást...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A google keresője ún. bot-okat küld bizonyos oldalakra, hogy feltérképezze, hogy az interneten, világszerte a weboldalakon hány hivatkozás esik más weboldalakra. Minél többen hivatkoznak egy adott oldalra, a keresőben annál előrébb lesznek.

  Én kétségesnek tartom, hogy valaki fellépni kíván a spam ellen, de az elmondásaiból nyilvánvalóvá válik, hogy fogalma sincs sem a google bot működéséről, sem a spam botok működéséről. Percekig gondolkodtam rajta hogy milyen csapdába esnének a spam botok egy linken... Az internet maga eleve csapda. Tele van milliónyi körhivatkozással, a spam botok mégsem halnak bele. Pedig a körhivatkozás tényleg eredményezhet végtelenciklust. Csakhogy ezek a cuccok fel vannak erre készítve. Én sosem írtam spam botot, de ha írnék, akkor az multithread lenne, ami azt jelenti hogy egy oldalon található összes linken 100% hogy végig megy, mert nem lineárisan olvassa végig és megy egyik oldalról a másikra, hanem egyszerre nyitja meg a hostokat. Meghatároznám a megnyitási fa mélységét, és ezzel kicseleztem minden körbehivatkozást és csapdát.

  Úgy gondolom, hogy ez a módszer tehát hatástalan. Nem tisztem eldönteni, hogy ezt Ti is tudtátok-e vagy sem, de én tanácsolnám azért, hogy ezt az egészet megfelelő szakértelem és szakirodalom felhasználásával gondoljátok végig mégegyszer. Ha a cél nem is a megtévesztés volt, a megvalósítás mégis megtévesztő a gyakorlatban: mert a spam botok ellen semmit sem ér, a kereső motorok viszont előrébb helyezik az oldalatokat azáltal hogy sok rá a hivatkozás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem bujt ki semmi. Nem titkoljuk az oldalon is fent van a szövegben.

  Biztosítunk spam szűrést az ügyfeleinknek, de nem várhatjuk el senkitől hogy honlapot rendeljen csak azért hogy harcolhason a spam ellen. Szerintem érthető

  A jelentkezőknek hamarosan válaszolunk...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ezzel ismertebbé válhatunk. Hogy ajánlanak minket, mert mi ingyen tettünk valamit értük. Ennyi.

  Kibújt a szög a zsákból :) Csak egy jótanács, de szerintem sokkal kevésbé lenne "látszat-tenniakarás", ha inkább spam-szűrőt biztosítanátok az ügyfeleitek postafiókjaihoz. (Ha van ilyen, akkor bocs.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, hogy nem kötekedni akarsz.

  A válaszok teljesen egyértelműek.

  A spam kiírtása nem lehetséges, csupán egy erőfeszítést teszünk a kisérletére, hogy visszaszorítsuk azt.

  Azzal hogy valaki kitesz egy ikon az oldalára már tett valamit, hiszen az a robot csapdába esik és spamelők mail címét gyűjti be.

  Nem azzal írtódik ki a spam bot, hogy mi ezt csináltuk. Hanem azzal, ha mindenki. Ugyanis ha nem is egymást kezdik el spamelni, akkor is végtelen ciklusba kerül a bot és az adatbázist tele nyomja szeméttel. Így az használhatatlanná válik.

  A legjobb megoldás az, ha olyan módszert használ, ami titkosítja az oldalára kerülő mail címeket. Nálunk ez megvan. De sok ember ezt nem tudja megcsinálni. Vannak akik megtudják, mégsem teszik.

  Ha minden oldalon vagy ilyen titkosítás vagy egy csapdára mutató link lesz, akkor értük el a célt.

  Az impresszumon található e-mailre a felhasználó rákattinthat és levelet írhat egy form segítségével, de még senki nem küldött onnan levelet.

  Keresőtrükk? Lehet ezért nem megy az összefogás... Nem hiszem, hogy a google nagyon értékelné hogy egy olyan oldalra jut amiben végtelen ciklusba jut. Lehet hogy tiltani is fog miatta. Nem tudjuk. És te sem!

  Lehet a szerverünk mondja fel a szolgálatot azzal, hogy mindenhonnan az oldalunkra vonzuk a spam robotokat.

  Nem tudjuk, próbálkozunk. Azt reméljük, hogy segíthetünk és ezzel ismertebbé válhatunk. Hogy ajánlanak minket, mert mi ingyen tettünk valamit értük. Ennyi.

  Zárjuk le, mert ez tényleg off

  Írj mailt és bármire válaszolok, kedves Zsolt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazán nem kötekedni akarok, csak érdekel az anti-spam módszeretek, amit az oldalatokon hirdettek, remélem nem baj, hogy off:
  Nagy fába vágtuk a fejszénket. Elhatároztuk, hogy visszaszorítjuk, majd teljesen kiírtjuk a spamet Magyarországról.

  Ez így önmagában szép, de miért nyújt az megoldás a "spamek kiírtására" ha mindeki kitesz egy logót, aminek a hivatkozása rátok mutat? Én ezt inkább egy keresmőrakting trükknek nevezném, de mondom mégegyszer, érdekelne a "technikai magyarázat" is. Ha jól látom van néhány spammer(?) e-mailcím az oldalon, komolyan gondoljátok, hogy ennek hatására majd egymást fogják spammelni a botok, és "Magyarországról kiírtódnak" a reklámlevelek? Én inkább arra ügyelnék, hogy az Ügyfélközpontban ne írjam ki a (talán leenedő) ügyfeleim e-mailcímét, valamint az Impresszumba ne így adjam meg a címem: siftar.karoly at netlight.hu Ezt mi értjük, de sajnos a legtöbb "nomrális ember" nem tud vele mit kezdeni, és csak néz bután, hogy most mi van, hova írjon. Javaslom inkább használjatok valamilyen javascriptes-string darabolós módszert az e-mailcímek kezeléséhez, és inkább az ügyfeleiteknek is ezt ajánljátok, több értelme van, mint egy bot csapdának.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csekkolják le bizony! Mert 3 programozót alkalmaztunk azok közül akik a felhívásra jelentkeztek. Remélem ezt a topicot is annyira szétszeditek és ez is hetekig lesz az első helyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • esetleg a T. jelentkezők csekkolják le ezt a topic-ot is, hogy mélyebb benyomásokat szerezzenek: :)

  Webprogramozót keresünk távmunkában - Társalgó - Prog.Hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elküldtem most erre, hátha
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, rosszul adtam meg a mailt!

  bartfai.balazs-kukkac-netlight.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • visszpattant a mail.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ment a mail.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Smarty template buildert keresünk. (szépen magyarul)

  Feladat:
  Adott design alapján smarty template készítése.

  Feltétel:
  smarty, css ismeret

  Munka jellege:
  Távmunka

  Fizetés:
  Tudástól függően Nettó 700 -1800 Ft/óra

  Referencia:
  Nem kell, csak egy feladat sikeres kivitelezése. Csak css 3 hasábos oldal elkészítése és azt követő személyes elbeszélgetés.
  Megoldás + jelentkezés: bartfai_balazs-kukkac-netlight.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd