Delphi 2005 architect-es fejlesztést prof-ban folytathatom?

Delphi 2005 architect-es fejlesztést prof-ban folytathatom?
2005-09-21T16:48:44+02:00
2005-09-22T09:06:46+02:00
2022-10-31T15:40:36+01:00
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A pro és az enterprise között alapvetően az a különbség hogy a pro-ban egy rakás komponens nincs meg ami az enterprise-ban meg van, de a BDE és az alap data access controllok mindkét verzióban megvannak. Én Delphi7 Pro-t és Kylix3-mat használok (igaz dbExpressel).

  Dotnetezni nem hülyeség, nagyon nem az, viszont ahhoz én inkább Visual Studiót és C#-ot használok. A VS2k5 nagyon-nagyon jó kis cucc, legalábbis szvsz és nekem a C# is jobban bejön mint az Object Pascal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ÜDV!

  Van a Borland oldalán asszem featurematrix című pdf doksi, amiben le van írva mi a különbség a verziók között.

  samat_hesc
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ne BDE ODBC-t használj!

  Nekem van Delphi 2005 prof és vettem hozzá egy MySql DAC komponenst. Így nem kell enterprise verzió. A www.microolap.com ról rendeltem. Egy éves nyomkövetéssel 240 USD. Szerintem baráti az ár. Ebben kapsz egy DBA central adatbázisadminisztrátor progit, egy adatbázistervező progit. Egy sql lekérdező szerkesztő progit is pluszban. Nézd meg. Így nem kell állítgatni az odbct, a bde-t. Sőt igy hordozhatóbb a progi. Nem utolsó sorban sokkal gyorsabb a direkt hozzáférés miatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  A problémám a következő: Hogyan tudnám biztosítani, hogy egy Delphi 2005 Architect-ben írt kódot fejleszthessek tovább Professional-lal is? Pontosabban: szinte 100%-ig biztos, hogy bőven elég nekem a Pro, de jelenleg csak egy Architect van meg. Később viszont biztosan Prof-ban kell majd folytatnom (az lesz megvéve ugyanis). Egyszerű windows-os nyilvántartó progi, ablakos, klikkelős, grid-es, Mysql-re csatlakozik majd, ami vagy helyi hálón lesz elérhető, vagy pedig egy másik, kifelé fix IP-vel rendelkező helyen. Jelenleg 7-es Delphi pro-val dolgozom, a MySQLhez ODBC csatolóval és BDE-vel kötődök, kb ezt fogom továbbfejleszteni, csak szeretnék .net-ezni (egyesek szerint ez hülyeség, tudom...), illetve olyan verzióval szeretnék dolgozni, amit még lehet kapni. Ezért kell a d2k5. Tehát: Van valamilyen jelzés az Architekten belül, ami bizonyos osztályokról, függvényekről jelöli, hogy pro-ból is elérhető-e? Vagy bármi egyéb ötlet?
  Előre is köszi!
  iollari
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd