Windows + Linux + CD író nem jó
2005-08-02T11:18:29+02:00
2005-08-02T19:22:25+02:00
2022-07-27T00:52:29+02:00
 • Köszi a hozzászólásokat.

  Igazából amikor mondták, akkor én elhittem, mert akkor "romlott el", mikor feltelepítettem az UHU-t is. Nem tudok betenni CD-t. Mert a tálcát sem tudom kinyitni, és nem akarom gémkapccsal basztatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha pl a winfos látja, a Linux nem, akkor egyértelmű:

  Please Replace the user and press the retry key;

  egyébként tényleg tropára ment a Drive.
  A winfos s..r, de alatta nincs mount/unmount (legalábbis nem veszed észre), ezért ha nem megy, akkor a meghajtó lehet a hibás véleményem szerint.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lófütty. Nálam már kismillió fajta linux és windows volt már fenn egyszerre, Win3.1-től XP-ig, floppyról telepített Slackware-től a Mandrake 2k5-ig és mindenféle CD író a 4x-es CD írótól a dual-layeres DVD íróig és soha semmilyen problémám nem volt ilyesmiből.

  Egy ötlet: először is meg kellene tudni hogy melyik egységen van. Általában két IDE vezérlő van egy gépen, egy elsődleges és egy másodlagos (primary/secondary), és azon két egység lehet, egy mester és egy szolga (master/slave). A linux ezeket a következőképp látja: hda=primary master, hdb=primary slave, hdc=secondary master, hdd=secondary slave. A winchester általában a hda. Na most, ha tudod hogy melyik egység a CD íród, akkor ha beleteszel egy lemezt, nyitsz egy xterminált és beírod Pl. hogy cat /dev/hdd (ha a hdd a CD író) akkor egy rakás szemétnek kell megjelennie a képernyőn, és a lemeznek villognia kell (mutatva hogy olvas). Ha nem akkor valami gáz van (amúgy szvsz tuti hogy szarvasról van szó, vagy csak két egység van mondjuk slave-re állítva, vagy gallyra van menve a meghajtó).

  Ps: A BIOS mit lát belőle ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Figyelj csak!
  Ugye te sem gondolod komolyan, hogy azért van ez, mert van 2 oprendszered?
  Az hogy 2 oprendszer van egyszerre, az azt jelenti, hogy van olyan rendszer, pl.: VMware, amely képes egy idejűleg futtatni egynél több operációs rendszert. Másfelől, korábban használtad már a CD-írót? Egyáltalán rá van csatlakoztatva energiaforrásra, azaz be van dugva valamelyik tápkábel?
  Próbáld ki valamelyik haver gépében és ha ott sem megy, akkor a CD-vel van a gond. Egyébként milyen típusú? IDE vagy SCSI-vel csatlakozik az alaplapra?

  Webappz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello,

  Feltelepítettem először a Windows XP-t egy 20GB-os winchesterre. Ezután a másik (80GB-os) winchestert felosztottam egy 10 és egy 70-es részre. A 10-esre feltettem az UHU-Linux-ot. És az a gondom, hogy nem működik a CD-íróm. Nem tudom kihúzni a tálcát, de mind a kettő OP-rendszer érzékeli, hogy ott van a meghajtó. Programból sem tudom kihúzni és az írón lévő gombbal sem. Próbáltam azt, hogy egy gémkapocsot abba a kis lyukba (nem tudom mi a neve :)) benyomok, és akkor kilöki egy kicsit, majd beteszek egy cdt. De az a gond, hogy nem húzza be a tálcát. Ilyenkor mindig újra kell indítani párszor (első nem szokott sikerülni), hogy behúzza, de akkor se érzékeli a benne lévő CD-t. Megkérdeztem egy boltban és azt mondták, hogy lehet az miatt, mert Win és Linux van fönt egyszerre.

  Ezzel nem lehet valamit csinálni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd