Hangkártya programozása c. könyv lemezmelléklete kéne
2003-08-14T01:29:38+02:00
2006-01-26T16:59:58+01:00
2022-07-19T05:32:06+02:00
 • akinek megvan a melléklet pls. üzenjen nekem is kellene...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A link már nem él. SOS nekem is kellene a melléklet. Köszi !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Foglalsz memóriát a DMA buffernek, az alsó memória tartományban, INT 31h-nak van egy ilyen funkciója! Aztán ennek szépen leképezed a címét lineáris memcímre ez garantáltan el fog férni 20 biten!
  Majd szépen felprogramozod a DMA vezérlőt! Egyébként a DMA nem csak 1M alatt képes írni/olvasni a memóriát! De javaslom maradj az 1M alatt!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy kérdés ebben a témában csak profiknak: van már egy jó sound meghajtó (Sound Blaster kártyára), csak Borland Pascal Protected módja alatt nem működik, valami érdekes zaj van a kimeneten. A gond ott van, hogy a DMA csak az alsó 1MB alá képes látni, továbbá a cimképzéssel lehetnek gondok (a védett módú memóriakezelés miatt). Tud valaki segiteni ebben? Megköszönném!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi! Nekem megvan, feltöltöttem egy ftp szerveremre, innen letöltheted:

  http://www.nezzmeg.hu/hang/hangkarty.rar

  Cserébe áruld el, hogy mire akarod használni, ha ez lehetséges.

  bist
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát, a második kiadáshoz ami nekem van, ahhoz 3,5"-os lemez volt, ez biztos. De mondjuk részletkérdés, úgyse a lemez kell, hanem a fileok róla. Ja, amugy jó nyaralást és köszi a helpet előre is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hű de nehezet kérdezel. Valahol nekem megvan de hogy hol? Úgy emlékszem, hogy 1.2 MB-os lemezmelléklet volt hozzá, márpedig a 5 1/4-es floppymeghajtómat nem szoktam a gépben tartani, bár van.
  Most elutazom a Balatonhoz egy hétre, ha még akkor se tudod megszerezni akkor megpróbálok segíteni, most nem megy, bocs...

  Másik kérdésedre az interneten találtam a következőt:
  http://www.uni-giessen.de/faq/archiv/pcsoundcards.gravis-ultrasound...

  "7] What machines will the GUS work with?

  You need an IBM compatible computer with at least a 286
  processor. It needs to be at least a 386 if you want to use the GUS
  with Windows."

  Tehát elvileg... megy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A téma címe magáért beszél asszem, szóval a László József-féle Hangkártya programozása TP és Asm nyelven c. könyv lemezmelléklete kellene nekem. A könyv maga megvan (a második kiadása), de a lemezmellékletét kb. fél évezreddel ezelőtt elkavartam, és most úgy akadt, hogy egy elég érdekes project miatt (Mire használjunk egy 8Mhz-s 286-ost 2003-ban... ) szükségem lenne az unitokra meg a példaforrásokra belőle. És valahogy nemigazán van kedvem a könyvből újra be... Szóval ha valakinek megvan, és el birná küldeni, vagy jelezné valamilyen formában ezt felém, azt megköszönném. Más. Látott már valaki GUS-t üzemelni 286-osban? Csak mert most ami itt van nekem, az nem igazán akarja generálni az IRQ-kat a GUS-nak, és úgy elég nehéz bármit is kezdeni... (BTW, lehet hogy totál értelmetlen kérdések , de legalább valamennyire programozósak, nem az agyatlan Windows vs. Linux , ami már bazi unalmas, és a csapból is ez folyik... )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd