Linux boot probléma

Linux boot probléma
2005-07-20T08:46:16+02:00
2005-07-23T23:08:37+02:00
2022-10-31T18:15:38+01:00
 • Ha már úgyis újratelepítés, akkor azt is könnyen meg lehet adni hogy ne a boot-sectorba pakoljon, ebben az esetben csak az UHU partícióján lessz grub, boot sorrendet meg BIOS-ban állítod. De vannak még nagyon jó cd-ről boot-oló boot-manager -ek is. (ld.: ubcd). De ha az aktív partíción van a grub, akkor az sem segít.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az uhu telepítő lemezén van egy lehetőséged arra hogy indító lemezt készíts.ha ezt megteszed akkor cd-ről intíthatod és nem szól bele az xp bootolásába.javaslom hogy telepítsd újra a linuxot ezzel az egyszerűsítéssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ... vagy visszarakod a Windows XP bootmanagerét és azzal indítod az UHU-t.
  Visszarakni a telepítővel lehet javító módban, előtte ki kell menteni a bootszektort a
  dd if=/dev/hdb of=/root/lbootsect.lnx bs=512
  paranccsal, ahol a hdb a primary slave vinyód, hdc lenne a secondary master és hddb a secondary slave (értelemszerűen azt írod be, amire jumperelve és kábelezve van a vinyód).
  Az így kimentett fájlt Windows alatt formázott lemezre másolod, majd a Windows XP boot.ini-jét szerkesztgeted a szövegnek és a bootsect.lnx elérési útjának megfelelően (pl. c:\-be rakod vagy valami 8.3-as elnevezésű alkönyvtárba bárhová)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OK. Köszi. Bocs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, még megoldás lehet, hogy az állandóan bennlévő winyódra felraksz egy kb. 50 megás particiót és arra csinálsz a Linuxnak egy boot particiót. A grub akkor elvileg arra települ és így akkor is tudod használni, ha nincs benn a linux.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez így teljesen természetes dolog, mert a grub a kivehető vinyódon tárolja a dolgait linux alatt (általában a /boot/grub könyvtára alatt), úgyhogy grubbal ezt így nem tudod megoldani (mert tudtommal windows-os particióra nem lehet rárakni).
  Szerintem keress egy másik bootmanagert aminek csak a bootszektorra van szüksége (pl. GAG)
  Amúgy az ilyen kérdéseket máskor inkább a PCFórumba tedd fel!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Sajnos még kezdő vagyok Linux ügyileg, ezért segítséget szeretnék kérni. Olyan problémám van hogy van a gépemben 2 db winchester. Egy beépített és egy mobil. A beépített winyón Xp prfessional van. A mobil winyon pedig Uhu linux. Ha mind a két winyó bent van működik minden szépen. Ha viszont a mobil winyót kiveszem akkor az Xp nem hajlandó elindulni. Grub hibaüzenetet ír ki. Ha esetleg van valakinek valami ötlete a probléma megoldádára azt megköszönném.Üdvözlettel Emerico.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd