MS SQL 2000 server-en trigger átmeneti kikapcsolása
2003-08-06T15:03:13+02:00
2003-08-07T11:06:16+02:00
2022-07-27T17:52:33+02:00
 • Köszönöm a válaszokat!

  Valóban gond lehet, ha több connection van, így inkább én is más megoldást választottam (új bit mezőt vezettem be, amit csak a tárolt eljárás állít egyre, default pedig 0).

  Egyébként pontosan erre az utasításra gondoltam, csak a help-ben nem találtam meg sehol.

  Mégegyszer köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • -- Egy tablan a trigger kikapcsolasa:
  ALTER TABLE tablanev DISABLE TRIGGER triggernev

  -- egy tablan a trigger visszakapcsolasa
  ALTER TABLE tablanev ENABLE TRIGGER triggernev

  Azonban nem ezzel kell az ilyent megoldani, mert ez minden connection-on ervenyes. Az en javaslatom az, hogy letre kell hozni egy kulon tablat egy SPID mezovel, es a triggerben ellenorzod, hogy a @@SPID-ed benne van-e ebben a tablaban. Ha benne van, nem csinalsz semmit, ha meg nincs, akkor meg futhat rendesen a triggered. A stored proc-ban pedig az elejen beteszed a @@SPID-ed ebbe a tablaba, a vegen pedig majd kitorlod onnan. Ez a modszer nekem bevalt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szép dolog, amit csinálni akarsz..
  En a helyedben inkább az insert-re és az update-re is irnék tárolt eljárást, amibe átraknám azt a logikát, ami most a triggerben van.
  Sokkal kezelhetőbb marad az adatbázisod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A következő a probémám: van egy tábla az adatbázisban. Van rajta egy FOR UPDATE, INSERT trigger. Van egy ettől különálló tárolt eljárás, ami szúr be ebbe a táblába. Azt szeretném elérni, hogy a trigger ne fusson le akkor, amikor a tárolt eljárás szúr be rekordot, úgyhogy a tárolt eljárás elején ki szeretném kapcsolni a triggert, a végén pedig vissza. Ha jól tudom ORACLE alatt van olyan lehetőség hogy disabled-dé teszem a triggert, meg enabled-dé. MS SQL Server 2000 alatt ezt hogyan lehet megoldani?

  Köszi!

  [DenniX]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd