Futtatás mint...
2005-06-26T19:30:55+02:00
2005-06-27T17:59:44+02:00
2022-07-19T05:32:38+02:00
 • Szia!

  A CD/DVD íróval nekem is akadtak problémák sima júzerként. A megoldást a NeroBurnRights nevű progi jelentette (ingyenesen letölthető). Azt nem tudom, hogy más író szoftvert is meggyógyít, de a Nero-t igen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Nem lehet megcsinálni, ahogy neked kéne. Vagy úgy ahogyan a többiek mondták, hogy egyszer megadod a jelszót,eltárolod,programot írsz stb...
  Miért baj az, ha tudja a jelszót? Ez így nem logikus. Ha egy felhasználó jelszónélkül elindít egy CD-író programot, akkor így a rendszergazda fájlait bármikor elérheti. Bár házirendekkel meglehetne, de mivan akkor, ha a CD-író program csak rendszergazdának engedi.
  Ha nem tervezell más felhasználókat, akkor minden rendszergazdákra vonatkozó jogot törölj ki és csak a tiednek add meg. És akkor mindkettő rendszergazda lesz, csak más más jogokkal. Ez picit zavaros, úgy hogy nem érdemes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • http://www.sysinternals.com/Utilities/PsExec.html

  Már ha úgy érzed, hogy szeretnéd az admin jelszót plaintext .cmd fájlokba, vagy .lnk-kba belerakni. Ha meg nem, akkor írj rá saját programot, biztos van valami RunProcessEx ami tudja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom konkrétan, hogy hol akarod alkalmazni (tehát otthoni gépen vagy munkahelyin), de xp prof. alatt van a runas-nak egy /savecred kapcsolója, ami annyit tesz, hogy elég egyszer beírni a rendszergazda jelszót, és utána jelszó bekérése nélkül fogja futtatni a progit rendszergazdaként. Hátránya (nagyon nagy hátránya!) hogy ha ezután valami más programot futtatsz a runas /savecred kapcsolójával annál sem fog jelszót kérni! Ez egy otthoni gépnél amit feltehetőleg nem rendszerinformatikusok használnak :) esetleg használható, de máshol nem.
  De ha van valami más megoldás, az engem is érdekelne!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Olyan problémám van, hogy szeretnék pár programot "mezei" user számára is elérhetővé tenni a WinXP-ben melyeket csak a rendszergazdák tudnak alapból használni (pl CD-DVD író prg, stb), mind ezt úgy, hogy ne kelljen közben rendszergazdai jelszót megadni.
  Mint pl a linux-ban a passwd ami root-ként fut.

  Ha valaki tud rá megoldást?

  A win runas parancsa nem jó, mert ott is kell jelszó, meg kicsit bonyolult a paraméterezés.

  Köszike!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: nem prog.hu t�ma -> pcforum.hu
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd