Középfokú számítástechnikai programozó
2003-08-06T14:32:52+02:00
2003-08-07T09:04:04+02:00
2022-07-27T17:52:33+02:00
 • Hi all!
  Valojaban munkakor fuggo a dolog. Lehet, hogy csak a papirt nezik,de mindenkeppen ajanlott a szakmai tudas/gyakorlas magadba szivasa is.Valahol kell a papir, vahol nem szamit. Van olyan ismeros, aki gurunak szamitana, de nem tud elhelyezkedni, van olyan, aki prog.mat. utan semmi programozoi dolog, hanem kiadvanyszerkeszto, igaz nagyon jol keres vele. Azzal nem lehet baja az embernek, ha minel tobb van a tarsolyaban, meg szerencse is kell azert...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jelenleg a Delphit tanulgatom, és ügyviteli területen szeretnék dolgozni.


  Jó úton jársz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az OKJ-s tanfolyam akkor lehet jó választás, ha saját vállalkozást (programozás, prg forgalmazás) akarsz legálisan működtetni.
  Ha elhelyezkedni akarsz akkor érdemesebb nekikezdeni egy fősulinak, mivel néhány év múlva rengeteg diplomás programozó lesz. Ez nem lenne gond OKJ-s papírral, ha van gyakorlatod, de egy idő után már sok diplomásnak is lesz. Igy ha a munkaadó dönteni kényszerűl, hogy a hasonló tapasztalattal rendelkező OKJ-st vagy diplomást vegyen fel, akkor nyílván a diplomás mellet fog dönteni.
  Szerintem 1-2 év múlva a programozáshoz annyira alap lesz a fősuli, mint manapság az angol minden egyéb területen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenki azt írja, hogy iskolán kívül lehet csak megtanulni programozni - ezzel egyébként teljesen egyet értek.
  Mi az amit meg kell tanulni ahhoz, hogy programozóként kapjak állást? Jelenleg a Delphit tanulgatom, és ügyviteli területen szeretnék dolgozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Arról szeretném kikérni véleményeteket, tapasztalataitokat, mennyit ér egy középfokú számítástechnikai programozó végzettség, hogyan lehet vele elhelyezkedni.


  Körülbelül annyit kezdhetsz vele, mint én, amikor megkaptam az érettségivel. Hosszan elnyúlt mozdulatokkal imitáltam a kérdéses műveletet.

  Lehet próbálkozni, de a lényeg úgyis az, hogy mit tudsz az adott munkakörhöz.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hi!

  Nah a topic szamomra kicsit felrevezeto! Ugyanis az okj-s szamitastechnikai programozo felsofoku papir. De nem diploma. Valamilyen szinten el lehet vele helyezkedni, de ez szerencse kerdese. Egy ismerosom diplomaval nem talal munkat szval nem tom. Valahol papir kell de nagyon sok helyen inkabb a tehetseget keresik. Ha bevalsz akkor hatar a csillagos eg.. Ha nem... Menjel tanulni meg..

  Szerintem mindenfele keppen szukseges egy fosulis dip min. Mert ott kicsit tobbmindent megfogsz tanulni..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetértek avval,hogy a gyakorlat számít,ami pedig a fősulit illeti,én is beíratkoztam progmatra,de a programozás majdnem (95%)megegyezik az OKJ-s szgép rendszerprogramozó követelményeivel,egyedül a matek ami jóval több.Tehát itt engem is a papír hajt,nem fogok szélesebb programozási ismeretekhez jutni,persze egyénileg lehet,de nem a fősuli követelménye miatt!! Ismerek olyan embert,aki elvégezte a progmatot és egyetlen kódsort sem gépelt le,ergo a programozáshoz semmi köze,mégis papiron programozó!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az alapfok szerintem egy bonyolult feladat lekódolása kis segítség felhasználásával,középfok pedig segítség nélkül,felsőfokot szerintem csak egy pici részterületen lehet elérni,olyan ember,aki minden területen profi,nincs!

  Egyértelmű. A felsőfok az, aki minden területen profivá tud válni rövid idő alatt. A középfokon pl. nem tanulsz elég matekot, így aztán ügyviteli rendszerek, webes melók jönnek képbe. Felsőfokúból ha progmat, akkor komoly matematikát igénylő feladatokat is meg tud az ember oldani. Persze a programozás önmagában nem ér semmit. Azt bárki megtanulhatja, csak megfelelő absztrahálási képesség és logika kell hozzá. Bele kell ásni az adott témakörbe (vagy kell egy szakértő aki mindent tuda témáról, csak programozni nem tud). Nekem középfokú papírom van és jó nagy tapasztalatom, így ér valamit. Jövőre viszont főiskola, mert a munkaadók a papírnak hisznek többnyire...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljes C,C++,assembly,SQL.Az alapfok szerintem egy bonyolult feladat lekódolása kis segítség felhasználásával,középfok pedig segítség nélkül,felsőfokot szerintem csak egy pici részterületen lehet elérni,olyan ember,aki minden területen profi,nincs!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem csak a papír a lényeg...
  Meg is kell azt védeni. Én is középfokú végzettségu vagyok, és mégis engem vettek fel a munkahelyre, nem a diplomást.
  elgondolkodtató. Attól mert elvégzel egy foiskolát attól még nem leszel jobb programozó. A gyakorlat nagyon kell. De azért a háttérben én is végzem a fosulit...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az OKJ-s képzésen milyen nyelveket tanultatok. Én annak idején még Turbo Pascal tanultam, azota a Delphit tanultam és egy kis C-t.
  Mit jelent az alap ill. középfok szerinted?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Önmagában semmit! Én felsőfokú szgép rendszerprogramozóként most végzek,de még ez sem ér semmit önmagában,rengeteg otthoni gyakorlással és a tanrendtől különböző anyagok feldolgozásával a semmiről fel lehet fejlődni alap ill középfokra.Ami az elhelyezkedést illeti nekem nem sikerül elhelyezkednem evvel a végzetséggel Szegeden,de lehet,hogy az ország más részein jobb a helyzet.Tehát NEM a végzetség számít,hanem hogy mit tudsz!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Belovai Tibor programját már láttad (Free Java)? Na, ő felsőfokú szám.tec. programozó. Kérd ki a vélemányét, címe: belovai.tibor@dpg.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Arról szeretném kikérni véleményeteket, tapasztalataitokat, mennyit ér egy középfokú számítástechnikai programozó végzettség, hogyan lehet vele elhelyezkedni.
  Középfokú végzettség alatt az OKJ-s képesítést és a szakközépiskolai bizonyítványt értem.
  Jómagam szakközépiskolában érettségiztem számtech.-programozó szakon, de OKJ-s bizonyítványom nincs (amikor középiskolába jártam, akkor vezették be az OKJ-t.) Azóta mást tanultam, most kezdem el a prog.mat-ot, közben persze fejlesztettem a programozás tudásomat is. Ér még valamit a szakmai érettségim, vagy csak az OKJ-s bizonyítványt fogadják el?

  Itteb
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd