Java implementációt fejleszt az Apache
2003-08-06T11:34:18+02:00
2003-08-07T11:05:25+02:00
2022-07-19T06:43:16+02:00
 • Azért itt is elő szokott fordulni ilyen (mármint, hogy direkt feltűnő címet kap egy hír, bár azért arra szoktunk figyelni, hogy ne marhaság legyen az), de ez történetesen nem ebbe a kategóriába esett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az hogy neki mi faj, az engem nem erdekel.

  A cim igenis megteveszto, es raadasul egy igen erzekeny pontot erint a Java fejlesztoi tarsadalomban. Ergo az aki csak a cimet olvassa, az egy hamis informacioval lesz gazdagabb.

  A Linux disztribuciok egyik legnagyobb gondja a Java2 terjesztesevel, hogy a Java2 licence-e NEM teljesen egyeztetheto ossze a Free Software iranymutatasokkal.

  A Java2 JDK-kat nem terjesztheted szabadon, hanem elozetesen engedelyt kell kerj a Sun-tol hogy ezt megtedd. Az mas kerdes, hogy ezt altalaban a Sun megadja, de nem garantalt.
  A JRE-re most hirtelen nem tudom mi vonatkozik.

  Emiatt nincs pl. Sun/IBM JDK a Debian-ban.
  A tobbi disztribuciot nem neztem meg, de amig ez igy marad, addig a Debian-ban nem is lehet, mert ez ellentmond a Debian Free Software Guidelines-nak, ami kimondja hogy ami a Debian-ban van, az szabadon terjesztheto kell legyen.

  Ezt a problemat nagymertekben orvosolna, ha az Apache TENYLEG Java implementaciot, ertsd JVM-et fejlesztene.

  Az hogy Java meg J2EE (ertsd Java2 Enterprise Edition) az szerintem igenis megkulonboztetheto, mar csak azert is, mert a Java es a Java2 nem teljesen ugyanaz, meg csak nem is 100% kompatibilisek egymassal egyik iranyban sem.

  Megmielott valaki beszolna: a protected kulcsszo jelentese megvaltozott a Java 1.0/Java1.1 es a Java2 (1.2+) kozott, ezert irhato olyan program ami maskent viselkedik illetve nem fordul le az egyiken, ami a masikon lefordul illetve mashogy fut az egyiken es mashogy a masikon.

  A fentiek igenis igazoljak, a Java implementacio meg a J2EE implementacio igenis NEM UGYANAZ, mert a J2EE eleve Java2-t igenyel.

  Ezt meg raadasnak, ha valakinek nem eleg az ahhoz, hogy belassa hogy az eleg ahhoz hogy 2 dolog kulonbozo legyen, hogy az egyik egy programozasi nyelv es a futtato kornyezete, a masik pedig egy ERRE EPULO library/szolgaltatashalmaz.

  Lehet hogy kicsit erosen fogalmaztam azzal, hogy nincs tisztaban a dologgal, a magam reszerol nem akartam megserteni. Ha megsertodott az o baja.

  Nem azon teruletekben kritizaltam ahol bizonyitotta hogy ert hozza (eleg megnezni a profiljat hogy lassa az ember, igenis rengeteg dologhoz ert), hanem abban ahol a sajat maga irt dolog bizonyitja hogy nincs igaza.

  Ha neki faj az az ora vonatkozo allitas ami a tenyleges tenyek es az o sajat allitasabol levezetheto (tehat nagy valoszinuseggel oneki ezt igazsagnak kell elfogadnia), arrol nem en tehetek.  cikk: A munka végeredményeként előálló termék megfelelőségét az Apache a tervek szerint hitelesítettetni is fogja, így az teljes értékű Java implementációként lesz felhasználható minden környezetben.

  Sting, 08.07 00:32: Javítani pedig nincs mit, mert Finrod kolléga fejtegetése ellenére a cikk egy szóval sem állítja azt, hogy egy Java VM fejlesztése lenne folyamatban. (Az egész okfejtése arra épül, hogy "JVM implementáció" = "Java implementáció", ami nyilvánvalóan nem igaz, hiszen a J2EE és a JVM is a Java specifikáció/platform, mint egy nagyobb egész része, így egy J2EE implementáció éppen annyira "Java (rész)implementáció", mint egy JVM implementáció.)


  A cim azt allitja hogy egy Java implementacio fejlesztese van folyamatban, a cikkbol idezett elso bekezdes szinten ezt allitja.

  A Java implementacio a Java-s szakmai berkekben igenis azt jelenti hogy a Java nyelvet futtato kornyezet implementalasa. Ennek a J2EE nem resze, mivel az nem a nyelv resze. Az egy a Java nyelvre EPULO rendszer specifikacioja.

  Ha valamit implementalsz, az azt jelenti hogy annak minden reszet megvalositod.

  A te ertelmezesed szerint a J2EE a Java resze. (ezt mar korabban szerintem megvilagitottam hogy ez nem igaz). Emiatt a JVM is a resze. Ekkor viszont az implementacionak mindket reszt implementalnia kellene. Emiatt tehat megint nem lehet a cimed igaz, mivel JVM-et nem fejlesztenek (sajnos).

  Bovebb magyarazatert javaslom a matematikai logikaval es a halmazelmelettel konzultalni.

  -------------------------------------

  Ezzel a post-tal persze megint csak alkalmat adtam Sting-nek hogy belerugjon egyet a Linuxos tarsadalomba. Remelem nem teszi.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A cikk iroja sajnos nincs tisztaban a Java implementacio es a J2EE fogalmaval.


  Sting-nek meg ez faj... ugyanis O a cikk szerzoje, a fejlec (vagy mi) szerint... Gondolom, most majd jo hosszan lehet olvasni az egymas szakertelmet becsmerlo irasokat... felteve ha 'Finrod' partner lesz benne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy látom sikerült megsértenem Téged, de hidd el, nem ez volt a célom.
  Régebben rendszeresen vásároltam újságokat, ill. nézegettem más számítástechnikai témájú site-okat. Sokszor előfordult, hogy a szerkesztők tudatosan olyan címet adtak a cikkeknek, hogy az figyelemfelkeltő legyen, és az már kevésbé érdekelte őket, hogy a cím mögött megbúvó cikk valóban arról szól-e.
  Tipikusan ilyen volt pl. a www.terminal.hu
  A www.terminal.hu-t már régen nem látogatom, és ilyen újságokat sem veszek már ...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit írsz, csak szófacsarás. Finrod-nak teljes mértékben igaza van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Siralmas szerintem az, hogy ez neked fáj. A cím pont azért olyan amilyen, hogy valóban minél többen tudják miről van szó. A J2EE nem sokat mond annak, aki nem ismerős Java-ban, és címekben egyébként is elég hülyén néznek ki a mozaikszavak.

  Javítani pedig nincs mit, mert Finrod kolléga fejtegetése ellenére a cikk egy szóval sem állítja azt, hogy egy Java VM fejlesztése lenne folyamatban. (Az egész okfejtése arra épül, hogy "JVM implementáció" = "Java implementáció", ami nyilvánvalóan nem igaz, hiszen a J2EE és a JVM is a Java specifikáció/platform, mint egy nagyobb egész része, így egy J2EE implementáció éppen annyira "Java (rész)implementáció", mint egy JVM implementáció.) Bővebb magyarázatért javaslom a magyar értelmező szótárt konzultálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel még mindig nem javítottátok ki, feltételezem, hogy a címválasztás csak egy ócska fogás annak érdekében, hogy minnél többen elolvassák a cikket. Ez így elég siralmas ...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A cikk iroja sajnos nincs tisztaban a Java implementacio es a J2EE fogalmaval.

  A Geronimo Project egy J2EE kontener fejleszteset celozza.

  A Java implementacio pedig JVM-et jelent.

  Ez ket teljesen kulonbozo dolog.

  Egy J2EE kontener egy JVM-en, de barmilyen Java2 kompatibilis JVM-en el kell fusson.
  Egy J2EE kontener J2EE szolgaltatasokat nyujt a benne tarolt J2EE komponenseknek (Servlet, EJB, stb.), de vegeredmenyben ez csak egy Java program.

  A JVM pedig megall a J2EE kontener nelkul is, egy JVM csak arra valo hogy Java kodot futtasson.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd