Webszerver gondok - valaki segítsen!
2003-08-03T16:37:16+02:00
2003-10-30T07:37:40+01:00
2022-07-19T06:48:20+02:00
 • Még egy kérdésem lenne....
  Az elkészitett php fájlokat valamelyik php-t engedélyező free serveren szoktam tesztelni. Ez eléggé nehézkes !!!
  Hogy lehet megoldani, hogy saját gépemen is futtathatók legyenek a php fájlok ???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A www.cjb.hu -n próbáltam.
  Ugy hirdeti magát, hogy futtatható a php,de még a javascriptek sem müködnek rajta.
  Nem tudom miért ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell futtatási jog a .PHP scriptekre.

  Az interpreter csak beolvassa, majd végrehajtja a szkriptet, úgyhogy elegendő az olvasási jog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ?hol probalkozol vele?
  Legtobb helyen nem kell attrib allitasa, csak php kiterjesztes...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elnézést, hogy kérdezek, de van egy gondom amire nem tudonm a megoldást.
  Adott egy ingyenes webhely, mely php futtatást is engedélyezi. WC-vel felraktam a fájljaimat és utánna futtatási jogot akartam a WC-vel állitani a php fájloknak ill. a könyvtárnak irási jogot. Jött a válasz, hogy a server nem engedélyez távoli attributum módositást.
  A jogosultságok nélkül pedig nem müködik a php.
  Hogyan lehet ezt áthidalni ????

  Ha valaki tudja , mitévő legyek, irja meg.
  Előre is köszönöm...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ez az, ilyesmire akarok kilyukadni... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és engedélyezve vannak a globalváltozók?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Namost ebből én ugyan egy szót sem értek, de ha a PHP scripted feldolgozódik, akkor a webszerver és a PHP láthatóan együtt tud működni. Szóval most olyasmi történik hogy a scripted nem dolgozza fel / nem kapja meg a GET paramétert (?page=oldal.php) vagy mi? Mert nekem ez most a scripted hibájának tűnik jelenleg. Ki tudod iratni a $page értékét echo-val?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, hát aztán azóta meg viszont kiderült, hogy mégsem működik. Én voltam figyelmetlen, nem vettem észre, hogy egy félrekattintás után a netről jön nem tőlem... (pont egy már fennlévő oldalon teszteltem, és hál'istennek kellően gyors a net is... :)
  Szóval vissza az eredeti gondhoz, tulképpen minden rendben a hiba, - ami jelentéktelennek tűnik, ám ettől minden gyak. használhatatlan - hogy ha linkre kattint bárki akár lhoston akár a helyi hálón, akár bárhol a neten; változtatás nélkül visszatölt az index. Csak akkor változtat, ha a betöltendő oldal is tartalmazza azokat amiket csak az indexnek kellene. Így viszont jelentősen megnő forrás hossza (szükségtelenül, hisz csak nálam nem megy) és sok esetben szinte végtelen ciklusba kerülnék... Tehát nem lehet így. Bármi ötlet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha van isapi csatolója akkor biztos lehet... Amúgy elég nagy érvágás lenne nekik ha nem lehetne IIS alá beizzítani, nem? :) Valahogy biztos ki lehet trükközni de én még sosem találkoztam vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát köszönöm, úgy tűnik végülis helyreállt. Feltettem az iist, úgy ahogy mondtad instaláltam a phpt, és a jogokat is beállítottam.
  restart után ugyanaz volt a hiba mint eddig - linkhiba - de érdekes módon egy frissítés után működött! Úgyhogy köszönöm, úgy tűnik megy.
  Lenne még egy kérdésem... Vajon iis alá cfml támogatást is lehet? :->>
  Eddig a coldfusion mx servere ezt intézte, de most gondolom a felülbírálási jog miatt nem megy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! A problémádon így hirtelen nem tudok segíteni, kicsit nehéz is ez így látatlanban, de a szívesen elmondom hogyan kell IIS alá PHP-t konfigurálni.

  Első lépésként tedd fel az IIS-t az XP telepítőjéről. Vigyázz, tudnod kell már előre hogy az XP Pro-hoz vagy 2K Pro-hoz adott IIS-ek kicsit herélt állatok, csak egyetlen website-ot tudsz bennük kreálni de az alatt számtalan virtual directory-t (http://localhost/virtual_directory_neve) de otthoni használatra megjárja.

  Tehát most hogy felraktad, a PHP könyvtárában levő DLL könyvtár file-jait másold át a Windows/System32 könyvtárba, hogy ne legyen ebből galiba. Asszem az ntwdblib.dll már létezik, azt ne írd felül! Másold ide a PHP gyökérből a php4ts.dll filet is, bár ézt már biztos megtetted előzőleg.

  Kattints jobb gombbal a My Computer ikonra, Manage-t válaszd ki, ez felhozza a Computer Management ablakot. (Bocs de nem tudom mi a neve magyar windowsban). Itt nyisd ki az Internet Information Service fát és jobb gomb a Web Sites-ra, properties. Innen már sétagalopp. :)

  A Web Sites Properties ablakban válaszd ki a Home Directory fület. Jobbra lent látsz egy Configuration... gombot, klikk rá. A feljövő Application Configuration ablak Mappings fülén látsz egy szép kis listát. Nyomd meg az Add gombot. Add meg a következőket:

  Executable: válaszd ki a PHP/SAPI/ könyvtárból a php4isapi.dll-t.
  Extension: .php
  Verbs: All Verbs (de limitálhatod is GET, POST, HEAD-re)
  A Script engine és Check that file exists kapcsolók lehetnek On állásban. OK, meg is vagyunk.

  Továbbra is a Web Site Propertiesben válaszd ki a Documents fület, ide Add... az index.php-t és mozgasd valahova a tetejére, ahova neked tetszik. (Ez a lista a megjelenítendő default file-ok keresésének sorrendje.)

  Ha szeretnél a PHP-ből exec()-kel külső programokat futtatni (képfeldolgozáshoz, ilyesmihez) akkor a windows/system32/cmd.exe-re kénytelen leszel futtatási jogot adni az IIS-nek. Lehetséges hogy a My Computer -> Tools -> Folder Options -> View alatt kénytelen leszel kikapcsolni a Simple Filesharing-et hogy megjelenjen a Sharing and Security-ben a Security fül is amikor Propertiest nyomsz egy file/könyvtár ikonján. Tehát a cmd.exe security fülén addolni kell az IIS-t. Az én laptopom neve Megan, tehát ha ezen az IIS-t addolni akarom, akkor az IUSR_MEGAN felhasználónak kell Read & Execute jogot adnom. Nem árt ha full controlt adsz neki azon a könyvtáron ahol a weboldaladat tárolod, ha új file-okat akarsz PHP-ből létrehozni.

  Nem tudom kimaradt-e valami, ha kell segítek. Írj ide, biztos sokaknak hasznos lesz ez az info.

  Juteszembe, Win2003 Server alatt Prohibitedre kell kapcsolni a Web Service Extensions alatt az "All Unknown ISAPI Extensions"-t ha PHP-t akarsz futtatni IIS6.0 alatt...

  Dale
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem egy rendkívül érdekes gondom lenne.
  Átlagos gép, normál xpsp1 prof. iis nélkül, adsl kapcsolat, apache webszerver php modullal.
  Úgy kb 1-2 héttel ezelőtt egyszercsak úgy lett, hogy a localhostnál lévő php oldalakon az index.php?page=oldal.php formátumú link nem működik. Változás nélkül visszatöltődik az index.
  Ez volt az egyetlen hiba. Azóta feltettem az sp1-et, próbálkoztam W2K-val, W98SE-vel, valamint Omnihttp-vel iis-el, a hiba ugyanaz maradt (az iis-t leszámítva mert ott egyáltalán nem ment a php).
  Most egy órája megint feltettem a legfrissebb apachet a legújabb phpvel; most sem megy. Sőt, alig bírtam visszahozni az xpt úgy összecsuklott.
  Érdekes hogy mióta ez van, az EasyPHP, ami eddig gond nélkül ment, ugyanaz a verzió (újra letöltve is) nem indul el. Pontosan nem tudom mikor kezdődött, de elvileg program nem okozhatja, mert bár a Kazaaval sokminden összeakad, most és az elmúlt 2-3 install óta fent sincs, más új eddig nem használt programok meg nincsenek. Leszámítva hogy pl a photoshop nem angol hanem magyar. És még ez is szokatlan (tavaly február óta használok xp-t), a win rendszeresen összecsuklik. Kb havonta újra kell inst. holott eddig ha tönkre is ment tudtam hogy én csináltam valamit.
  Egyébként az oldal hibátlan és ez bizonyítja az is hogy ha feltöltöm egy szolgáltatóhoz akkor gond nélkül megy. Csak akkor van gond, ha a localhostról jön az oldal. Fontos lenne ha működne megint a php mert szükségem lenne rá, az is jó lenne ha valaki RÉSZLETESEN elmagyarázná hogyan kell az iis alá a phpt instalálni, hátha ott megy. A php installerje ami elvileg beállítja iist nem jó mert bár az oldal feljön a scriptek nem működnek, tehát az egész kellene.
  Remélem tud valaki segíteni előre is köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd