Szoftver védelem trójai virus módszerekkel legális-e?
2005-05-27T14:54:19+02:00
2005-05-27T19:46:49+02:00
2022-07-27T02:30:28+02:00
 • mostantól minden elé értsd hozzá: "Szerintem...".

  Az hogy egy cég valamiféle adatokat gyűjt és ezek alapján kijelenti, hogy "Te lopsz" még nem fognak bilincsbe verve rohanni veled a Marko utcába. Ez lehet viszont egy feljelentés alapja, majd késöbb a szerv dolga, hogy bizonyítékot gyűjtsön (azt pláne nem tudom, hogy a feljelentő cég adatait felhasználhatják-e mint bizonyítékot).

  A PC használója a bűnös és nem az előfizető (kb olyan mintha valaki más autójával mennél rabolni: cink lenne őt büntetni). Aztán meg kutyát nem érdekli, h milyen csatornán került hozzád az lopott cucc (vehetted akár a bolhán is DVD-n és felmásoltad a gépedre). Hogy pontosan kit vesznek elő az szerintem nagyban függ a körülményektől: ha a 80 éves nagymamáddal élsz senki nem fogja elhinni, hogy ő töltette le a pornóvideók mellé a legújabb Quake-et is.

  A büntetés mértéke az illegális szoftver árának x szerese plusz (ha minden igaz) max 3 év hűvös. (2 évvel ezelőtti hír
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • +mekkora lehet az ilyen legnagyobb büntetés + le kell ülni vagy pénzbeli?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát igy alpból nem rendelkezik bizonyitékkal ha mondjuk az én gépemről elmegy a jelentés?
  csak akkor hogyha házkutatásnál kézzelfogható bizonyitékot találnak nálam?
  + egy kérdés ha találnak ilyet akkor azt veszik elő akinek a nevén van az internet mert ő tölthette le? vagy azt akinek a nevén van a pc, vagy bárkit?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1.) Tegyél fel egy szoftveres tűzfalat és azzal szabályozni tudod, hogy melyik progi mehet a net-re (melyik ip-t és melyik portokat érheti el). Ezzel elég jól ki tudod szűrni, ha infót akar kijuttatni rólad (persze ha valami online adatbázissal dolgozik, mint mondjuk az ICQ, akkor már nehéz lenne ezt szabályozni).

  2.) Ha egy ilyen feljelentés megérkezik a rendőrségre akkor nagy valószínűéggel egy házkutatási parancs kíséretében bekopognak azajtódon és lefoglalnak mindent aminek bármi köze is van a számítástechnikához. Innentől már nem csak azért az egy illegális progiért fogszfelelni (amilehet, hogy már nincs is a gépeden) hanem az összes többiért, ami a gépeden vagy bármilyen adathordozón megtalálható volt.
  (ez egy elméleti és elég pesszimista lehetőség)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • még egy kérdés hogy bizonyitja hogy nem valmi hacker tör be és irányitotta valki más gépéről a progit vagy oda telepitette a user tudta nélül vagy valami virus + az instalálás már bünténynek számit vagy csak ha használja valki illegálisan?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • még egy kérdés ez egy külföldi cég beperelhet vagyis befog beperelni valakit aki mondjuk itt magyarországon használja hogy bizonyitja be hogy egy 10 tagu családban mondjuk egy hónapja ki használta a szoftvert vagy mennyire perelhetik be a mai magyar jogviszonyok mellett, megnéztem valami nevetségesen magas összegért 399 dolcsiért árulják a progijukat és ha beperel mondjuk de csak 1 év mulva jut eszébe és ezért még kamatokat is számol akkor az érvényes-e? nem kéne rögtön megtennie?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kérdés ez igaz-e és legális-e valamint megteheti a cég?


  Amennyiben a felhsznalasi feltetelekben ez le van fektetve, es te ezt elfogadtad, ezzel kapcsolatban minden jog szerint tortent.

  Egy hasonlo cikk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!
  Kérdésem az volna hogy halottam egy olyan programról ami hogyha kódgenerálóval licensesitik akkor felfedezi és az illető ip cimét elküdi hogy ezzel bizonyitsák a jogtalan felhasználást és hogy bepereljék a felhasználót.
  Kérdés ez igaz-e és legális-e valamint megteheti a cég?
  Mert ez illegális adat kiszivárogtatás mint amit a virusok is csinálnak azt hiszem valami "addweb" progi nem tom mire való de igy nem is akarom kipróbálni még a triál verziót sem ha van egyáltalán mert még beperelnek. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd