Hogyan kell SuSe 9.0 (Linux-ot) telepíteni WinXP mellé?

Hogyan kell SuSe 9.0 (Linux-ot) telepíteni WinXP mellé?
2005-05-14T19:32:24+02:00
2005-05-15T19:41:19+02:00
2022-10-31T23:30:40+01:00
 • Üdv all!

  Nem tudjátok véletlenül, mikor adták ki a Suse 9.2-öt és mikor jön ki a 9.3-as verzió? Hogy kell majd fejleszteni a 9.2-est, hogy 9.3-as verziójú legyen a gépemen? (Újból kell telepíteni a 9.3-ast.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem én izgultam!
  Azért annyira azért képesnek tartom magam hogy véghez vigyek egy telepítést!
  Én a fips.exe-vel(asszem ez a neve) leszedtem egy kis részt a windows partíció végéről és arra telepítettem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a válaszokat és a bíztatást

  gymis: Azt hittem mindenféle parancsokat, kapcsoló paramétereket kell beírni, mint a DOS-nál volt annakidején. (A Fix.tv-n,írogattak egy csomó mindent annak idelyén az UHU-Linux telepítésénél)
  Megtaláltam Charnel, a http://www.szakkonyv.hu/konyv.php?i=7470 oldalon, a könyvet amit ajánlottál (Linux operációs rendszer /váltás/
  Felhasználói és adminisztrátori ismeretek). Ezért jó ez az internet Most legalább tudom, hogyan induljak el egyedül, egy magam. A könyv nagy segítség lesz.
  TDK 5: Úgy vélem amíg nem lesz meg a könyv, addig nem is teszem fel a Suse-t. Lehet, hogy addigra ki is jön a 9.3-as. Az meg lehet, hogy jobb lesz a 9.0 és a 9.2-nél. Kösz a linket.
  Még egyszer köszi mindenkinek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 'Egyébként meg a telepítése könnyebb mint a windows-é.'

  eleve nem lehet könnyebb a windows telepítésénél - mert a windows 'mindent felrak(xp - majdnem mindent..(pár kódlapot, mi1mást nem(ha nem kattintgat vki végig mindenen))

  viszont linuxnál eleve ki kell választanod - ha nem hagyod alapértelmezésen - hogy grafikus, v. szöveges módban akarod-e - milyen csomagokkal, stb. stb.
  (másrészt esetlegesen partícionálást is
  magában foglal, stb)

  ha pedig alapértelmezésen hagyja 1 kezdő - már nem tudja később módosítani
  már oprendszer alól - és így újratelepíti - 100at láttam már ilyet

  ha bőven van helye - kezdő - ált. akkor pedig a teljes feature-t választja - ilyet 99-et láttam ,-)

  a kérdező - kezdő - hisz azért kérdi

  szóval ahol több opció közül választ6unk telepítés során - azt komplikáltabb telepíteni - és nem fordítva - logikus - még ha nem is választ ki vki semmit sem

  csak megjegyeztem ,-)

  de ettől még könnyű telepíteni


  --> www.linuxcd.hu - nem érdemes amúgy 9est felrakni valóban - 9.3-ast 'kell


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell izgulni nagyon nehezen tudod elrontani a telepítést. A SuSE e téren rendkívül inteligens. Beépítettek olyan funkciót is hogy ha nincs más particiód ahova telepítenél linuxot ő magának megcsinálja. Elveszi a szabad területből. De azért érdemesebb szerintem manulisan egy külön particiót kialakítani mondjuk partition magicel.
  És arra telepíteni. Egyébként meg a telepítése könnyebb mint a windows-é. (szerintem)
  Ja és azért eval mert nem jár vele termék támogatás. De igy ingyenes. De már kiadt6ák a 9.3 at is. Az is hamarosan megjelenik evalként . A 9.2 es változat már elérhető evalként innen letöltheted. Sok javítást tartalmaz.
  Sok sikert hozzá
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha olyan kezdőnek érzed magad, akkor szerintem érdemes megvenned a
  Linux operációs rendszer(váltás) c. könyvet. Én is ebből tanultam meg a linux alapvető használatát. A könyv egy eddig win-t használó felhasználó szemszögéből mutatja meg a Suse Linux 9 telepítését(lépésről lépésre veszi), használatát. És a mellékelt CD-n rajta van a Suse Linux 9 Eval(nem tudom miért Evalnak nevezik, teljesen használható Suse Linux KDE-vel, OpenOffice-vel stb., most is ezt használom). Asszem a szakkonyv.hu-on rendeltem meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Simán bootolj CD-ről, és menni fog csak lesz az elején vmilyen boot menü!Ne izgulj menni fog
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Kezdő vagyok a Linux területén! Idáig csak Live verziókat próbáltam ki. (A Suse, most nem Live)
  Nagyon megköszönném, ha valaki lépésről-lépésre leírná a telepítés menetét, mert nem szeretnék vakon belevágni a telepítésbe. Az is a helyzet, hogy nem tudom, hogy kell. Még életembe nem installáltam Linuxot, de nagyon érdekelne, egy nem bemutató jellegű (nem Live) linux működése. Angolul meg nem tudok olyan jól, hogy több oldalas irományokat olvassak. Gondoltam megkérdezem tőletek, hogy ki tud segíteni. Kösz a segítséget még egyszer.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd