Külföldi munka hogyan?

Külföldi munka hogyan?
2005-05-10T19:37:07+02:00
2005-05-30T17:50:45+02:00
2022-10-31T22:45:37+01:00
 • Arról nem beszélve, hogy többet nem engednének haza, de ha hazaengednének sem jöhetnél:)


  Ez benne a lényeg
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Arbeit macht frei!! A többivel meg ne foglalkozz ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, Észak-Korea. A magunkfajta nyugatiakat még turistaként sem engedik be, nemhogy stratégiai területeken dolgozni. Hát, mert esetleg kémkedni támad kedved, vagy ilyesmi. Persze kapcsolattal minden lehetséges
  Arról nem beszélve, hogy többet nem engednének haza, de ha hazaengednének sem jöhetnél:)

  S S
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nem disszidálsz, ha ennyire nem tetszik? Észak-Korea pl. tárt karokkal várja az ilyen lojális és képzett szakembereket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ez most, hogy jön ide? Miért politizálsz mindenáron, egy fejlesztői portálon? Számos fórum van, ahova mehetsz sírni, de ne itt. Főleg, hogy a szabályzatot már nem egyszer megszegted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...Ma hajnalban jöttem haza Prágából. Nagyon szép volt. Figyeltem azt is, melyik a tisztább város, az vagy Budapest. Kicsit talán Prága, de ez most nem érdekes. Hasonló a két város. Én ugy vettem észre, hogy Prágában talán kicsit önérzetesebbek az emberek, mintha kicsit jobban tisztelnék a történelmüket. Ezt a sok muzeum és nevezetesség alapján gondolom. Persze a véleményem 4 nap alapján nem mérvadó. Csehországban büszkék lehetnek az emberek pl. a 2. világháboruban betöltött szerepükre, gondolok itt pl. a Heydrich elleni merényletre. Láttam az azzal kapcsolatos kiállítást is, nagyon érdekes volt. Én nem a pénzért mennék külföldre, és nem a nevezetességek miatt, csak az álszent hazudozást és a gerinctelenséget nem birom. Ott a közelmultban lemondatták a miniszterelnököt. Itthon ez elképzelhetetlen (Medgyessít a saját pártja buktatta meg). Itthon szerintem az emberek egymás tyúkszemét tapossák, a másik sikerét a Te károd jelentheti.
  A Fidesz egy nagy propaganda párt szintjére süllyedt. Schmidt Pál gusztustalan, Dávid Ibolya álszent, Hiller István volt oktatási miniszternek köze nem volt a dolgokhoz, Magyar Bálint klasszisokkal jobb. Sólyom László jogi muftit akarják elnöknek, amikor a jog itthon halott ? stb. stb. Rossz az egész... Nekem Dávid Ibolya ne mondja meg, legyen e eutanáia vagy sem... Söt, nekem semmilyen politikus ne mondjon meg semmit, mert én dolgozom, és adózom. Nagy szr ez a demokrácia, ami itthon van. Teli vannak az utcák csalókkal, munakkerülökkel, fekete munkásokkal. Az emberek egymást marják, mert az Igazságszolgáltatás nem müködik. Lehet, hülyén hangzik, de inkább élek rosszabb körülmények között, de tisztességesebb emberek között, mint jobb pénzért gerinctelen emberek között. A kulturát és az oktatást is csak szétverték..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 'Semmit, csak az jött ki belőle, hogy mindenáron a pénzt kell hajtani (..)'


  Hm. Pedig én pont azt akartam kihozni, h mennyire nem éri meg annak alárendelni a szakmát/magánéletet. Bűn rossz pszichomókus lennék:)

  Radioheadet nem kedvelem (akkor már inkább Anathema) de a Trainspotting ül, kétségtelen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig roppant szép nyelv, gondolnék itt a Eingabegeräte vagy Festplatte szavakra:)


  Nem is beszélve az olyan szép mondatokról, mint "Zu Risiken und Nebenwirkungen lesen Sie die Packungsbeilage und fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker".

  Szóval úgy értettem, mi rosszat irtak? (Esetleg -tunk?)


  Semmit, csak az jött ki belőle, hogy mindenáron a pénzt kell hajtani és kiábrándító, ha úgy vesszük, hogy talán nem is az a fontos. De hagyjuk a filozófiát :)

  "Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a big fword television, choose washing machines, cars, compact disk players and electrical tin openers.". Vagy a Radiohead-től a Fitter, Happier, More Productive :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig roppant szép nyelv, gondolnék itt a Eingabegeräte vagy Festplatte szavakra:)

  Szóval úgy értettem, mi rosszat irtak? (Esetleg -tunk?)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem beszélni német :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Warum?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Srácok, kezdek befordulni tőletek :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos, volt szerencsém látni pár embert kint akinek mindez nem jött össze. Annyira igen, hogy kint maradjon, de arra már nem, h továbblépjen.

  Harmincévesek, nincs párkapcsolatuk, nincs előremutató munkájuk - azonban igy is annyit keresnek, mint itthon nem. Azonban kint nem elég túl sok mindenre, itthonról meg nem dolozhatnak kint. Sakk-matt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsáss meg a kérdésért,nem megsérteni akarlak, de hány éves vagy? Ki tömte tele a fejed azzal, hogy a sorsod az álamtól függ? A sorsod elsősorban, másod és harmadsorban tőled függ! Én eddig dolgoztam néhány európai országban és a munkám miatt rengeteg ország állampolgárával találkozom. Még nem találtam meg azt az országot, ahol a kerítés kolbászból vala és az emberek boldogan, sima arcal vonulnak örömtüntetésekre. Itt németországban éppen most írják ki az előrehozott választásokat, mert akkora a baj! Itt sem fizetsz sokkal kevesebb adót. Itt 5 millió munkanélküli van. Otthon összesen nem dolgozik ennyi ember. Vannak tartományok, ahol 20% fölötti a munkanélküliség. Otthon 6. Itt dolgozom 5 éve. Még egyszer sem sikerült 40 órás munkahetet teljesíteni, pedig papíron 38 óra lenne.

  Nem mondom el mennyi a fizetésem, mert nem lehet összehasonlítani az otthoni viszonyokkal. De azt tudni kell, hogy a feleségemmel és három gyerekemmel élek itt. Abból a magyar viszonyok szerinti álomfizetésből pont arra tellik, hogy megéljünk. Bérelünk lakást, van 2 autónk, nem turiból öltözködünk, sokat járunk haza. De egy fillért nem teszek félre. Mert nem marad. Mert ha elmegyünk nyaralni elfogy. Ez van. Ezért két éve fejlesztek egy programot éjszakánként, ami mostanában készül el. Ha ez felfut, akkor valszeg nagyon sok pénzt fogok keresni, és azthiszem haza is megyek végleg. De ennek két év folyamatos éjszakai munka, sok lemondás és rengeteg türelem volt az ára. És SEMMI biztosíték nincs arra, hogy valóban keresek akár egy fillért is vele. Ez így működik. Ha találsz egy állást, ahol 8 órában annyit kereshet az ember alkalmazottként, hogy fényesen eléldegél (családostul persze), akkor nekem is szóljál!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van, ha többet dolgozol, akkor többet keresel. De vajon akkor is ennyit kellene dolgozni ugyanannyi pénzért, ha a politikában, stb. tisztábban mennének a dolgok ? Több százezer ember, szerintem majdnem 1 millió is él úgy, hogy nem adózik. Az ő nem adózásuk miatt kell nekem is 38% adót fizetnem. Engem nem érdekel, ki nézi Gyözikét, ki a sztár most itthon, vagy hogy Havas beorrolt Csisztura, de nem ártana, ha a megfelelö szervek (bíróság, APEH stb.) is dolgoznának, és több ember adózna. Sok ember dolgozik sokak helyett, Ez az egyik legnagyobb baj az országban. Most olvastam, hogy Tasnádit felmentették 250 millió forintos ÁFA csalás vádja alól. Persze még van egyéb ügye is. Napi 12-15 órai munka embertelenül sok, le a kalappal elötte. De tisztába kell lenni azzal, hogy 8-10 órai melo elég lenne, ha az állam megkapná azt a pénzt, ami járna neki, de különbözö okok miatt nem kapja meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amíg nincs gyerek/feleség, addig szerintem pörgetni kell a mókuskereket, hogy amikor már az ember oda jut amit te írsz, akkor megtehesse hogy nem vetélkedik. Szeritnem aki kicsit előrelátó, az még családalapítás elött túlteszi magát a napi 12-15 órás időszakokon. És amikor eljutsz a legnagyobb luxusig, ami csak létezik: nemet mondhatsz és hazamehetsz mondván hogy másnap reggel folytatod, akkor lehet családot alapítani.


  Ha nem írnád is kitaláom, hogy nincs családod :))

  Szép amit leírsz, csak messze a valóság. Amikor család van, akkor lakás kell, kocsi, nyaralni sem egyedül mész, amikor jön a gyerek, akkor arra kell, és taposod a mókuskereket ezerrel. :))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez is egy hozzáálás.
  Szerintem attol függ a dolog hány éves vagy és milyen a családi állapotod. Amíg nincs gyerek/feleség, addig szerintem pörgetni kell a mókuskereket, hogy amikor már az ember oda jut amit te írsz, akkor megtehesse hogy nem vetélkedik. Szeritnem aki kicsit előrelátó, az még családalapítás elött túlteszi magát a napi 12-15 órás időszakokon. És amikor eljutsz a legnagyobb luxusig, ami csak létezik: nemet mondhatsz és hazamehetsz mondván hogy másnap reggel folytatod, akkor lehet családot alapítani. Az állandó versengés a legjobb dolog ami létezik (legalábbis férfiszemmel is és gazdasági tekintetben is, a nők általában másképp látják, még sose tudtam nővel megértetni miért melózok annyit és úgy ahogy). De amikor eljön az ideje, akkor alább lehet hagyni, versenyeznek majd helyettünk az akkori fiatalok.
  Részemről szeretem a munkámat és nekem nem nyűg ha 8 óra helyett 10-et kell dolgozni. Csak tudni kell mi a határ. Családalapítás elött nálam az egyetlen szempont, hogy hosszabb ideig ne hanyagoljam az egészségemet meló miatt. Azaz legyen meg a sport és az egészséges táplálkozásra és egy kis alvásra szánt idő. Max néhány hétig hanyagolom ezeket ha húzós időszak van.
  De persze ez is csak egy vélemény, mindenki úgy alakítja a saját életét ahogy akarja/tudja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondasz valamit, el fogok gondolkodni rajta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már egy ideje olvasom ezt a topicot, és azt látom, hogy folyamatosan kevered ide a politikát, meg a rendszert, meg mindent, amire rá lehet kenni a sarat, és ez manapság úgyis olyan divatos.. Lásd ugye tüntetés, azt mondtad tüntetésre szükség van. Hát nem tudom így gondoltad volna e, ha mondjuk élet-halál közt fekszel a mentőautóban, amint az a polgárikörös kisnyugdíjasok délután szórakozása képpen lezárt Erzsébet-híd lábánál áll, és nem tud merre menni. Jó poén lehet, tényleg szükség van rá.

  A másik meg, amire reagálnék, az is vhogy ide kapcsolódik, ugye előszeretettel hibáztatod az államot meg midnent ami jön, ha nem tudsz itthon boldogulni (vagy csak lusta vagy). De ezt már többen leírták, hogy semmi köze hozzá. (Na jó, nem semmi, de vajmi kevés.) Az, hogy hogyan alakítod az életed, csak rajtad múlik - és ha megbotlasz egy kavicsba, ne akard lebontani az egész hegyet, inkább nézz a lábad elé!

  Sírás-rívás nem visz semmire, az biztos. Ha elmész tüntetni, attól sem lesz jobb munkád, és keménymagos jómagyar proletárember akkor is napi 8 órát fog dolgozni, úgy mint a többi, sőt ha akar, akkor még többet is. Ez egy ilyen magyar vonás, hogy ha valami nem megy, akkor első lépés, hogy összeverik a TSZ elnököt, meg a telegraffitizik a tanácsházát, hogy "köcsögkormány", ahelyett, hogy magukba néznének az emberek.
  És ez mindig így van, nem kell ehez idekverni pártokat-rendszereket, ez a magyar valóság. Más kérdés, hogy aki ezen átlát, az halad tovább az életben, a többi meg megmarad a tüntetés-köpködés-észosztás szintjén, na és persze irigykedik, hogy
  a másik háza szebb
  .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • '(..) van egy olyan piacképes szakma a kezében, mint a szoftverfejlesztés (..)'


  Bizony, és nem mellékesen: egy szerethető szakma. Nem vágyom megtudni, milyen az amikor naponta olyan munkát végez az ember amit un és gyűlöl.

  Kicsit on-topicként: a fentibe - márcsak a kényszer miatt is - külföldön könnyű beleszaladni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 'Uh, azért az kényelmetlen lehet :( '


  Igen...bár elvileg 11-kor kezdene, ez itthonról 150-200km-re rögtön nem 10 órás felkelést jelent...:( De legalább szereti a munkáját és így ezt valamennyire (ha nem is túlságosan:) nálam is tolerálja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Be ne mesélje valaki nekem, hogy hazánk egy haladó egészséges ország.


  Ezt én se állítanám, de részemről a biznisz és a politika két külön dolog. Nem próbáltam meg a politikusokra kenni, amikor rosszul ment, pedig igazán nem volt okom örömködni. Viszont ahogy én elnézem, aki akar, az némi szerencsével boldogul is, főleg akkor, ha van egy olyan piacképes szakma a kezében, mint a szoftverfejlesztés, pl. mi még mindig keressük az emberünket.

  Szóval lehet azon siránkozni, hogy milyen tré a magyar rögvalóság vagy tenni rá magasról és azzal foglalkozni, ami a cél lenne -- az egyik út kontraproduktív, lehet találgatni, hogy melyik.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A punkokról azt hallottam, hogy alapvetöen baloldaliak, és békepártiak. De nem ismerem öket. Valszeg akkor ott Drezdában negatív volt a fellépésük. Tüntetni van értelme, mert az egy figyelmeztetés valamire. Itthon is vannak szerencsére tüntetések, ugyanakkor sokszor nem annyira radikálisak, mint máshol. Igen, radikális tüntetésre is szükség van, csak a törvények ezeket annyira elitélik, és az emberekböl annyira kiverték az ellenállást, hogy nincsenek radikális tüntetések. Egyszerüen kellenének. Nagy Imréék is így kezdhették, és ld., hösök lettek. Ott az emberekben még megvolt a szabadságvágy, ma már ez eléggé kiveszett. Sokan kérdezik, mi ellen kell tüntetni, de szerintem tudnánk ilyet mondani... Nem is ez az érdekes. Hanem az, hogy máshol ha az emberek elégedelenek valamivel, akkor tüntetéssel jeleznek. Itthon meg visszavonulnak. Persze szerencsére vannak kivételek. Be ne mesélje valaki nekem, hogy hazánk egy haladó egészséges ország. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy vaslójában mennyire korlátolt az emberek szabadságjoga. Pl. hallottam egy sztorit itthonról, amikor volt egy vita két ember között valahol. És az egyik pasi beesett a bokorba, de ki is kelt rögtön. Nem tudok részleteket, csak hallottam.Több nem is történt. Aki beesett, azt mondta, meglökték, a másik mondta, hogy csak elörelépett, és az illetö beesett. Ott volt két ember a közelben. Az egyik tanu azt mondta, belökés volt mert látta,a másik nem látta a dolgokat. Nem lett birosági tárgyalás a dologból, de csak azért nem, mert csak 1 ember látta a dolgot, és nem 2. Tehát : ha meglökök valakit,és elesik, és legalább 2 ember látja, akkor abból máris birosági tárgyalás van. Ez azért durva, nem ? Ilyenekkel megy el a bíróság és a rendörség ideje....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 'Szerencsém' a dologban, h a párom 8-9-ig (rossz esetben 10-ig) dolgozik, igy egyelőre ebből nincs feszültség


  Uh, azért az kényelmetlen lehet :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A punkokról azt hallottam, hogy alapvetöen baloldaliak, és békepártiak. De nem ismerem öket. Valszeg akkor ott Drezdában negatív volt a fellépésük. Tüntetni van értelme, mert az egy figyelmeztetés valamire. Itthon is vannak szerencsére tüntetések, ugyanakkor sokszor nem annyira radikálisak, mint máshol. Igen, radikális tüntetésre is szükség van, csak a törvények ezeket annyira elitélik, és az emberekböl annyira kiverték az ellenállást, hogy nincsenek radikális tüntetések. Egyszerüen kellenének. Nagy Imréék is így kezdhették, és ld., hösök lettek. Ott az emberekben még megvolt a szabadságvágy, ma már ez eléggé kiveszett. Sokan kérdezik, mi ellen kell tüntetni, de szerintem tudnánk ilyet mondani... Nem is ez az érdekes. Hanem az, hogy máshol ha az emberek elégedelenek valamivel, akkor tüntetéssel jeleznek. Itthon meg visszavonulnak. Persze szerencsére vannak kivételek. Be ne mesélje valaki nekem, hogy hazánk egy haladó egészséges ország.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 'hogy megvédjem a magánéletem: a munka nagyon fontos, de csak addig a pontig, amíg nem megy más rovására.'


  Ebben egyetértek. 'Szerencsém' a dologban, h a párom 8-9-ig (rossz esetben 10-ig) dolgozik, igy egyelőre ebből nincs feszültség. Ez pár év múlva nyilván erősen meg fog változni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes, én speciel nem tudnám elképzelni h reggel 8-kor felveszem a kalapácsot és délután 4-kor leteszem.


  Részemről alapvetően ilyen felállásban dolgozom, bár némileg bővebb munkaidőben, ugyanakkor erre szükségem van amiatt, hogy megvédjem a magánéletem: a munka nagyon fontos, de csak addig a pontig, amíg nem megy más rovására. Az más dolog, hogy otthon is hajlamos vagyok ilyesmin gondolkozni, de az már alapvetően más, mintha kódolnék.

  Meg persze olyan is volt már, hogy elszúrtam egy release-t délután, aztán fél tízkor mentem haza, mert csak addigra sikerült mindent megbízhatóan elrendezni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 'Nekem ez nem kell. Dolgozok naponta 9 órát, de nem akarok otthon a munkámmal többet foglalkozni.'


  Érdekes, én speciel nem tudnám elképzelni h reggel 8-kor felveszem a kalapácsot és délután 4-kor leteszem. (Nem is dolgozom ilyen helyen.)

  Kizártnak tartom, h egy megoldatlan probléma ne foglalkoztasson otthon is...de persze ez iszonyúan sok mindentől függ, de jelezném h van ilyen is:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 'illetve hogy nagyobb rend van az emberek fejében, mint itthon.'


  Ezt nem mondanám. Az alábbi képet Drezdában készitettem, amikor a bombázásra megemlékezők és a megemlékezést ellenző punkok több ezres tömege között a rendőrök zárták el vagy éppen törték az utat. Nálunk ilyen elképzelhetetlen egyelőre...bár nem tudnám megmondani, ez baj vagy nem, hiszen csak szabadon élnek alkotmányos jogaikkal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Külföldön szerintem sűrűbben számíthatsz túlórára, mint itthon. Bár nincsenek elsőkézi tapasztalataim, odakint úgy tűnik, komolyabban veszik a határidőket, mint itthon. A scheduling viszont nem biztos, hogy jobb :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd