Anyagiak

Anyagiak
2005-05-10T08:48:49+02:00
2005-05-17T15:04:19+02:00
2022-10-31T23:30:35+01:00
 • A fizetések óriási szórást mutatnak. A konkrét összeg függ a tapasztalattól, a nyelvtől, a projecttől, a területtől, a cégtől (multi, magán, állami), de ennek ellenére jó közelítéssel azt lehet mondani, hogy annyit keresnek, mint egy használt autó ára. Majdnem pontosan annyit :))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 160??? brutto?
  Azert annyit takaritokent is megekeresnek szerintem. Pesten 250 videken 200 brutto alatt at vagy verve. Ennek ellenere ismerek pesti palyakezdot 200-ert, de annak jo oka kell legyen hogy elfogadj egy ilyet (hosszutavu terveid vannak az adott ceggel, mert ez a ceg az eleted alma, vagy valami hasonlo).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "hivatalos" adatok : link

  Nem hivatalosan meg annyit mondhatok, hogy most végzem el a főiskolát és a végzett programozók között, a legkevesebb 160, a legtöbb 310 kezdőnek.

  -amano-
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hogy akkorra mikorra te kikerülsz az egyetemről mivel mennyit lehet keresni még Nostradamus sem tudná megjósolni.
  Szvsz ebben a korban foglalkozz azzal ami igazán érdekel, legyen az matematika, programozás, akármi. Élvezd az életet amíg lehet. Az hogy mivel mennyit lehet kereseni max. az érettségi környékén lehet szempont - de igazából akkor is jobban jársz ha azt tartod szem előtt hogy lehetőleg olyasmibe kezdj amit szeretsz is csinálni - amellett hogy jövedelmező. A kettő együtt az igazi, ellenkező esetben vagy taposómalomban hajtasz egy életen át (és igazán soha nem jutsz semmire) vagy lesz egy klassz érdekes szakmád amivel max. a McDonald's-ben tudsz elhelyezkedni mint termék-értékesítő munkatárs
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a cégtől függ Magyarországon. Én vettem részt nyári gyakorlaton olyan cégnél, ahol a programozók nyolc hetet mennek üdülni a cég pénzén, rengeteg extra jár az amúgyis nagyon magas(hétszámjegyű bruttó) fizetéshez. Cserébe "csupán" annyit kell tenniük, hogy egy 7 országban kiépített gigantikus integrált vállalatirányítási rendszert fejlesztenek folymatosan és "egy kis" logisztikai szakértői rendszereket írnak a szállítások és a raktárterület optimális kihasznalására.
  Ja, és nincsenek sokan.

  Ismerek olyan programozót, aki nevetségesen kevés pénzért kezdett el dolgozni.
  Változó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!
  Nem ez alapján szeretném eldönteni...Még csak 11.es vagyok és nagyon érdekel a programozás és a matematika. Ezért szeretnék majd prog. terv.-re menni. Csak elgondolkodtam hogy mennyit is kereshet egy programozó. Köszi a választ!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs hogy nem valszolok a kerdesedre, de van egy rossz erzesem;
  Ugye nem ez alapjan akarod eldonteni, hogy "programozo leszel"-e vagy sem?
  Semmi ertelme. Ha van hozza affinitasod es jo vagy/leszel, akkor meg fognak fizetni. De ha nincs programozo agyad es csak a penz miatt tanulnad meg, annak a vilagon semmi ertelme. Sok ilyen "programozo" van, az ertekuk 0, egyik-masik akar egesz jol meg is el, de nagy valoszinuseggel vilageletedben kontar leszel, es az elsok kozott leszel akik elveszitik az allasukat ha megint meginog az IT szektor.
  Bocs ha felreertettem valamit.

  De a kerdesre is valaszolok:
  Ha jo vagy vagy van ismeretseg vagy mazlid van, akkor nagyon jol megfizethetnek. Ennel konkretabb valaszt nehez adni,nem is fogsz kapni. Tajekoztato jelleggel: 250.000-1.000.000 HUF /ho brutto ha csak kodersegre gondolsz. A felso vege termeszetesen csak evek munkaja/tapasztalata utan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!
  Huhh...Lehet hogy rossz helyen nyitom a témát na mind1. Engem az érdekelne hogy ma Magyarországon és külföldön mennyit lehet keresni és milyen helyeken egy programozói végzettséggel? Ne értsetek félre nem a konkrét fizetésetekre vagyok kíváncsi csak megközelítőleg tájékoztató jellegű adatokra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd