Struts vagy JSF ??
2005-04-26T20:15:46+02:00
2005-05-09T09:29:50+02:00
2022-07-27T03:10:51+02:00
 • Sziasztok!
  Továbbra is szeretném a segítségeteket kérni. Megpróbáltam P2P-én megtalálni a Javaserver Faces in Action eBook-ot, de a cliens letöltése és némi keresgélés után 16 féle kémprogi több tucat példányban jelent meg a gépemen. Amennyiben vkinek meglapul ez az állomány a gépén, és segítene nekem ....
  Esetleg lenne nekem más témában ilyen könyvem.
  Előre is köszi, üdv:Karcsi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs mit.

  Megjegyzem, nekem az amerikai amazonrol altalaban ket het alatt meg szoktak jonni a cuccok a kozepso szallitassal, es szerintem meg igy is olcsobb mint a software station.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Finrod!
  Nyertél, igazad van!!! A könyv kapható, sikerült a megszokott csatornán megrendelni, igaz várhatok 4 hetet (. Hoztak is valakinek egy kötetet az elmúlt hónapban.

  Köszönöm szépen a felvilágosítást, segítséget.
  Üdv: Karcsi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom javasolni az Amazon-ra atszokast. Gyorsabb es olcsobb mint a sws, mert altalaban 30% koruli engedmennyel kapsz meg minden konyvet amibol kapasbol kijon a szallitasi koltseg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A SoftwareStation nevű magyar könyvesboltból szoktam a könyveimet beszerezni. Ott kerestem rá erra a kiadóra és könyvre. A kiadó honlapján szerepel, hogy most nem kapható ez a kötet. Az Amazonon pedig eddig még nem vásároltam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom miert mondod hogy nem lehet kapni a JSF-es konyvet:

  JavaServer Faces in Action on Amazon... usually ships in 24 hours

  Amugy ugy talaltam ra, hogy a Struts in Action-t nagyon reklamoztak a Struts lapjan, es megkeritettem eloszor Ebook-ban, aztan a cegnel az egyik sractol kolcsonkertem.

  Aztan elneztem a kiado weblapjara. Nagyon sok jo konyvuk van...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Soraiddal megnyugtattál. Amikor először nekiálltam használni JSF-el, én is kerestem a vizuális szerkesztőt. Nem találtam, mert nincs benne az MS-hez hasonjó "visual designer". Kód szintű támogatás az igen. Leginkább a volt Macromedia HomeSite webeditorához tudnám hasonlítani.
  Az f és h taglibeket egy palettábol rá lehet huzkodni a forráskódra, majd az attributumokat már egy tulajdonság felügyelő segítségével lehet piszkálni. Szerintem fényévekkel el van maradva egy Delphi vagy egy MS C# .NET vizualitásától, ill. az IBM versenytárs progijától. Számomra először nagyon hiányzott egy a témáról szóló rövid példa bemutatása is.

  Üdv: Karcsi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, de nekem úgy tűnt amikor a JBuilderrel játszottam (nem túl sokat) hogy az a syntax highlightingen kívül nem nagyon támogat mást a JSF-fel kapcsolatban, én legalábbis nem találtam benne olyan vizuális szerkesztőt mint Pl. a visual studióban van a web formshoz. Persze az is lehet hogy én vagyok a hülye, elvégre a leírásában benne van a JSF support.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia Boj!
  Gondolom az eBook anyaga lehet... Most hivatkozhatnék arra, hogy én szeretem a nyomtatott könyv bukéját (amely igaz is)azonban idegenkedek az ilyen rendszerektől. Nem igazán szeretném, hogy egyszer csak "hívatlan látogatók" kérjenek bebocsátást hozzánk, amely már előfordult.
  Üdv: Karcsi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • '...in action' könyvek közül több létezik - bár nem túl legálisan - pdf formában is közkézen. Érdemes lehet az fájlmegosztó-rendszereken kutakodni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Finrod!

  Válaszodat köszönöm, egyik szemem nevet a másik pedig könnyes.
  Teljes mértékben egyetértek veled. Borlandék nem mellékeltek egy amolyan step by step-es bevezetőt a JSF-hez ellentétben a Struts-hoz. Ezért is nem tudtam először, hogy melyik irányban induljak el. Megnéztem a Sun JSF oktatóját, és addig kevertem a Builderrel, amíg a kívánt forrásokat kaptam. Nem volt valami túl hatékony dolog, de megérte.
  Megkerestem az Általad javasolt könyveket, RAGYOGÓAK !! Sajnos az a gond, hogy most NEM kapható a JSF-ről szóló!! Csak ebook alakban van, azt pedig kenjék a hajukra. A mintafejezetek kiválóak, most ehetem a kefét, hogy honnan és mikor szerezhetem meg. Pompás könyvkiadó, érdekes lehet, hogy hogyan bukkantál rá pont erre.

  Üdv: Karcsi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A motyoddal kapcsolatban az a bajom, mint minden mas hasonloval, hogy ha nem tudod milyen technologiat hasznalsz, es nem tudnad a motyo nelkul hasznalni, akkor motyoval sem tudod valojaban hogy mit csinalsz.

  Amugy a JBuilder-re nem biztos hogy erdemes penzt kiadni. Ha Struts-nal maradsz, akkor en is a myeclipse-et tudom javasolni, nagyon kellemes a Struts tamogatasa.

  De mindenkepp a technologiat sajatitsd el olyan fokon elobb motyo nelkuli hasznalatban, hogy megertsd, hogy a motyo mit csinal.

  Aztan, ha mar magas szinten ismered a technologiat, akkor rajossz, hogy az igazan hasznos funkciokat a motyo soha nem fogja vizualisan tamogatni...

  Ami meg a technologiak megtanulasat illeti, tudom ajanlani a Manning kiado ... in Action konyveit, mind Struts-hoz mind JSF-hez. A cimek nyilvanvalok, a konyveket erdemes megvenni...


  Udv,
  Finrod
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szevasztok! Kedves Gabox és Finrod!

  Köszönöm szépen az infókat. Azért tettem fel így a kérdést, mert a JBuilder 2005 Developer-ben szeretnék dolgozni. Miután áttanulmányoztam a doksit, úgy éreztem, hogy a Struts LÉNYEGESEN jobban preferált ebben a termékben mint a JSF. Átnéztem a Sun JSF oktatóját, és az a kb 300 oldalas bevezető kapásból keményebbnek tűnt mint az Apache-nál megtalálható Struts teljes leírás.
  Most már nem sajnálom az erőfeszítést arra, hogy a JSF-be belemásszak, hiszen Ti tapasztaltak egyértelműen erre az irányra gondoltok.
  Kedves Finrod megnézem az Általad javasoltakat is, csak az abaj, hogy ezt a Borlandos motyóm nem támogatja.
  Bár ahogy nézegetem a technológiákat, olyan érzésem van, hogy a választék palettája konvergál a végtelenhez.

  Üdv: Karcsi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Illetve erdemes meg megnezni a Spring-et es a Spring Webflow-t, illetve a Tapestry-t is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Senki?

  Én azt mondom hogy ha nem zavar az, hogy szerveroldali komponensekkel dolgozol, és nem tiszta html-ben, akkor mindenképpen jsf. A struts egyre inkább egy toldozott foldozott vmi, bár kétségtelen, még mindig nagyon népszerű.

  Egyébként mindkét framework teljes MVC implementációval szolgál, hiába hívják a sturts-ot application, a jsf-et pedig UI framework-nek.
  Ha a jsf mellett döntessz, akkor ne sun-os referencia implementációt válaszd, hanem a myfaces-t. Ez egy open source jsf megvalósítás, jelenleg a legtöbbet ez tudja.
  Mindkét framework-höz van IDE támogatás is. struts-hoz tudom ajánlani a myeclipse ide-t, jsf-hez pedig a java studio creator-t.

  üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Listázók!

  Véleményeteket szeretném kikérni abban, hogy Java alapú dinamikus web oldalak készítéséhez a két technológia küzül melyiket válasszam.

  A tapasztalataitokat előre is köszönöm, üdv: Karcsi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd