Milyen könyvet vegyek - delphi után mit tanuljak?
2005-04-26T06:06:15+02:00
2005-05-03T14:35:07+02:00
2022-07-27T03:30:56+02:00
 • Win32 fejlesztésekhez szerintem is maradj a Delhinél.

  Új irányként mindenképp a .NET-et javaslom, nyelvként pedig a C#-ot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem is tarts ki a delphi mellett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tarts ki a Delphi mellett, jó lesz az... Mellé, nézd meg a D-t is, persze lehet, hogy már nem lesz belőle semmi. Jó kis C++ utód.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez egy jó kérdés. Mi lesz a Delphi után ? Szvsz vagy .NET vagy java vagy mindkettő.

  C/C++: az biztos hogy ezekkel jóval macerásabb egy formot összehozni mint Delphivel. Van ugyan C++ Builder, ami ugyanaz mint a Delphi csak C++-ban, de szvsz eléggé halvaszületett dolog. Ha C++-ozni akarsz akkor szvsz hosszabb távon Visual C++-ra lesz szükséged és MFC-re. Mondjuk túl sok energiát én nem ölnék beléjük mivel a microsoft erősen a .NET irányába megy, ott pedig ugyan lehet C++-os kódot írni de minek ?

  Esetleg ha valami kellemes, viszonylag egyszerű C++-os környezetet keresel szvsz töltsd le a wxDev-C++-t (a Dev-C++ fórumon vagy a wxWidgets weblapján megtalálod a címét). Azzal sem annyira egyszerű az élet, de szvsz még mindig könnyebb vele hegeszteni valami egyszerűbb programot mint a Visual C++/MFC kombinációval - ráadásul multiplatform is. Mindenesetre a C++ mint nyelv elég jó dolog, ha azt ismered akkor sokmindent tudsz. Könyvet én hirtelen nem tudnék ajánlani - amiből én anno tanultam az már szvsz az antikváriumban sincs meg, ráadásul elég messze van az aktuális C++ szabványtól.
  Viszont szvsz a C++ előtt nem árt ha megtanulod a C-t, ehhez a jó öreg Kerninghan-Ritchie A C programozási nyelv című könyvet célszerű elolvasni - én legalábbis ebből tanultam meg az alapokat - és a könyv azóta megért már pár kiadást úgy hogy lehet hogy valahol még beszerezhető.

  Mindenekelőtt azonban szvsz tanulj meg normálisan adatbáziskezelni a Delphivel valamilyen RDBMS szerververrel (MSDE vagy Firebird + dbExpress, IBExpress vagy OLE DB). A BDE csak az alapokkal játszani jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Jelenleg Delphiben programozom pár éve. Önerőből tanultam meg amit tudok, jelenleg adatbázis alapú programokat készítek benne. Munkát szeretnék találni, s úgy látom szinte mindenhol c,c++, oracle, mssql és egyéb adatbazis ismeretek jelentenek előnyt. Én delphiben bde-vel csinaltam eddig a programjaimat. Szeretnek válatni, hogy egyszer talán normalis munkát is tudjak találni. Tudnátok mondani irodalmat, amiből el lehet kezdeni? Én mindenképp c-re, vagy esetleg javara gondoltam. Ugy tudom c-re épül a java, szoval először c mindenképp kellene. A masik, hogy probalkoztam én már a c-vel, de egy win32es form letrehozasa is delphi utan lehetetlennek tunik, es hogyan keszithetnék én egy programot, ha a fél nap azzal megy el, hogy egy ablakot készítsek, ami delphiben 1kattintás. Szoval ugy érzem, hogy nagyon ellustított a delphi. Néha programozom phpben, mysql-el is, de a webes fejlesztés nem vonz. Hogyan tovabb, ti mit ajánlanátok?
  Válaszaitokat előre is köszönöm!
  Üdv:
  T.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd