Általános weboldal tervezési tanácsok
2005-03-29T18:29:07+02:00
2005-04-21T23:20:09+02:00
2022-07-19T06:52:19+02:00
 • Mindegy azért köcce a választ majd megfenyegetek valakit hogy mondja el
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nemtudom, ilyen mélységekben nem értek hozzá, sőt az ilyen Skype-félék működési elvét sem tudom pontosan...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszike a választ! de én ilyen hangchatre gondoltamÉs Amugy mindkét progik használom unalmasakÉs gondoltam feldobom a dolgot!!De te pontosan mire is gondoltál hogy nagy háttér kell?Mert server az lenne csak programozo nem vagyok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ha már így konkrétan nekem is címezted:
  Meglehet, persze mindent lehet, csak erre már nem elég a free tárhely meg a php-s kavarások. Hangok továbbítása/cseréje komoly hátteret igényel a program, erőforrás, stb szempotjából, na de a lényeg: ez nem megy ilyen egyszerűen, mint egy fórum vagy egy vendégkönyv. Teljesen más a két téma.
  Ha nagyon beszélgetni akarsz, akkor használj Skypot, de az MSN-ben is van microfonos beszélgetés, igaz abban csak 1-1 felállásban, Skypon lehet többen is beszélgetni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szevsztok!!Szevasz Zsolti!!!

  uj kérdésem van !!!
  Támadt egyik hajnalban egy ötletem kinéztem az ablakon és jo messze megláttam egy olyan 185 magas szőke aranyos leányzót és olyan jo lett volna beszélni vele de messze volt én meg boxerban ébredeztem!!!!

  Szoval az fordult meg a parányi kis agyamban,hogy esetleg belehetne épiteni egy azonali üzenet küldési funkciót a forúmba,de nem ugy mint mondjuk az msn hanem ugy is de inkább a mikrofonos beszélgetésre gondolok!Szoval valami olyanra gondoltam mint a ventrilo viszont az elképzelés ugy néz ki hogy mindenki tudna miken beszélni a másikkal ha rákattint a funkcíóra és egyszere akár többen is tudjanak egy helyen beszélni egymással de perce maximum 4 ember lehetne egy beszélgetésben mert enyi pont elég ha több az már zavaros szerintem!!!Szoval szerintetek ezt hogy lehetne meg valosításra jutattni?????? aki nem ismerné a ventrilot az az itt találja Elöre is köszike a segítséget!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Zsolti!!!Akkor azt mondtad kárpotolnak a gifek nos akkor vegyél zsepit nehogy elcsöpeny kaptál + 1 oldalnyi gifet királyak
  Elsö gifes oldal alja további gifek:)>>>
  jó válogatást
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne izgukj Zsolti a gifek ugyis fejlödni fognak egyre több lesz és a fórumot nem muszáj használni de örülök hogy elnyerte tetszésed nyitott vagyok minden ötletre ugy hogy ne kimély!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Király a fórum, ügyes vagy
  A design és a tipográfia eléggé zavaros, ezen mondjuk lehetne javítani (nem kezdő-nem kezdő kérdés, csupán jóízlés függvénye..).
  Viszont a gif gyűjtemény (engem) kárpótol
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na szevasztok megint látom itt már nem megy a téma!!
  Komolyan sikerült az oldal és már van saját fórumom is ugy hogy ha gondoljátok ott is lehet nyomni az ipart:)))))9
  csak a smyle-k hiányoznak ha valakinek van ötlete az szoljon:)))
  Az oldal cime
  Nem regisztrált oldal!
  És ha esetleg meg nézitek öszinte és gátlástalan véleményt kérek!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszi mindenkinek!!!!!
  Síkerült fel tennem az oldalt
  És remekül megy most már csak a modosítások vannak hátra az síma ügy de az alap fent van és müködik
  !!!
  király
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Örök hálám netangel!!!!!
  Azta menyi
  Ezek között csak találok normálisat!!!!!
  :
  Na megyek is csemegézni!!!!!
  Mégegyszer köccccce
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Másold be ide azt a részletet a html-ből, ahol a képet illeszted be, és add meg azt a webcímet, ahol szerinted a képnek lennie kéne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen ez idáig ok is,de mondtam hogy a gond onann kezdődik hogy nincs kép az oldalon csak a kerete És annak sarkába a piros X És feltöltöttem mindig a képeket is de csak civok!A mostani éjjszakát is jol a gép elött töltöttem és csak 4x tettem fel ugyan azt a lapot De azért köccccce a válaszodat
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerkesztő: Jegyzettömb... Ennél jobb nem kell, viszont ha csak ilyen hétvégi hobbibúvár vagy (=nem akarsz belemélyedni, csak összerittyenteni egy lapot), akkor keress valami WYSIWYG editort (letoltes.com).

  A képeket valszeg azért nem jeleníti meg, mert úgy van megadva a képek elérése (<img src...) hogy file://
  Jól sejtem? Ha a webre töltöd fel a lapodat, akkor nem csak a html-kell feltenni, hanem a hozzá tartozó képeket, css-t, mindent, amit "kívülről" illesztesz be.
  De ezen nincs mit magyarázni, alapvető html ismeretekre lesz szükséged - kereső használata ajánlott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szevasztok!!!

  Elég újj vagyok ugy félnapja regisztráltam!!Arra kérnék mindenkit ,hogy ha tud segíteni nekem abban,honnan szedjek le valami normális html szerkesztöt az irja meg nekem mert amiket idáig kiprobáltam azokkal mind befürödtem:És már kezdek kiborulni!!A probléma az hogy meg van a tárhely,megvan a kapcsolat meg van minden de amikor feltöltöm az oldalt akkor valamiért nem jeleniti meg a gif-eket és a képeket csak a szöveget jeleniti megBeszéltem a szolgáltatóval , Azok még nálam is H....k adjatok tanácsot,könyörgöm!!!!!Elöre is köccccce mindenkinek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egész délelőtt (meg délután) ezt kerestem, erre pont most találtam meg!:

  function getip() {
  if (isSet($_SERVER)) {
  if (isSet($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"])) {
  $realip = $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"];
  } elseif (isSet($_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"])) {
  $realip = $_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"];
  } else {
  $realip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
  }

  } else {
  if ( getenv( 'HTTP_X_FORWARDED_FOR' ) ) {
  $realip = getenv( 'HTTP_X_FORWARDED_FOR' );
  } elseif ( getenv( 'HTTP_CLIENT_IP' ) ) {
  $realip = getenv( 'HTTP_CLIENT_IP' );
  } else {
  $realip = getenv( 'REMOTE_ADDR' );
  }
  }
  return $realip;
  }

  (forrás: PHP-Princess.net
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az, hogy ADSL-ed van, ebből a szempontból nem érdekel senkit. A 127.0.0.1 az uw "hibája" miatt van, de ezt már sokan kérdezték itt is, uw-n is, nézd meg akeresőben. Annyi a trükk, hogy máshogy kell megadni, nem $_SERVER...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó.
  Sikerült megoldanom a problémát, uh. a Frame-ek már nem kellenek.
  Következő kérdés: Látogatottsági statisztika. Az a kérdésem, hogy hogy lehet lekérdezni a látogató IP címét? A $_SERVER['REMOTE_ADDR'] és a $_SERVER minden eleme 127.0.0.1-et, vagy localhostot ad vissza. ADSL-em van...
  A problémának megoldható bizosan, mert pl. a statcounter.com (látogatottsági statisztika) szépen visszaadja a valódi ip címet, isp-t, országot, mindent.
  Vagy: WhatIsMyIP.com.
  Szóval mi módon lehet lekérdezni a "valódi" ip-t? (A kérdés nem az, hogy miért nem adja vissza "jól", arra van forrás a neten sok.)
  Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kerdes nem az, hogy milyen ervek vannak a framek mellett vagy ellene, de ma altalanossagba veve grafikai es koncepcionalis szempontbol egy elavult technikanak szamitanak... ezen vitazhatunk, mert szerinted meg nem azok, de en csak arra kernelek meg, hogy nez meg 100 nagyobb webdesign studiot amelynek neve van... 98 biztos nem hasznal frameket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem a session és az include kapcsolatát boncolgatom, hanem arról beszélek (és kérdezek), hogy hogyan lehet megoldani a problémát!
  Az ötödik beírást ugye már el sem olvassátok!
  A probléma ugyebár az volt, hogy ha jobb oldalra egy php-t akarok betölteni, akkor nem adhatok meg paramétereket. Eddig arra gondoltam, hogy session-nel át lehetne vinni a paramétereket a másik php-be és az úgy futna le (vagy legalábbis a session-ben tárolt változókat használná a $_REQUEST helyett).
  Mellesleg html-t be tudok illeszteni és paraméter nélküli php-t is, vagyis _TUDOK_ "távoli" (legalábbis mindegyik egy könyvtárban van...) file-t beilleszteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A segítségeteket szeretném kérni, keresem az ISO 639-et (nyelvek) és az ISO 3166-ot (Országok) magyar változatát. Mindenhol kerestem, de csak utalásokat találtam rá. Sajnos a Google is eredménytelen maradt.
  Segítségeteket elöre is köszönöm,

  Georg
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nincs engedelyezve a korabban emlitett beallitas phpban, akkor _nem_ tudsz tavoli filet beilleszteni, akkor marad a frames megoldas. Azzal viszont nekem az a bajom, h kicsit macera kezelni. Pl jobb oldali frameben bejelentkezik a felhasznalo, akkor frissiteni kell a bal oldalt is, hogy ott is aktualizalva legyen a felhasznalo allapota.
  A session pedig keres azonositasra szolgal, es allapot tarolasra valo. Tenyleg semmi koze az include-hoz. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem magyarázom, mert ezt már nálam hozzáértőbbek rég megtették könyvekben, manualban, midnenhol, ha lustva vagy utánanézni akkor az a te dolgod..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • inkább nézz utána az include mibenlétének, köze nincs a session-höz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • NA! Azért mégis. Pl. session-nel át lehet vinni a változókat a másik php-be, aminek kellenének a paraméterek. Így lehetne include-olni a php-t (?valtozo=ertek nelkul...) és a változókat is megkapná.
  Szerintem teljes mértékben igazam van.
  Akkor szerinted mi a session? Légyszives világosíts fel! Ne csak vagdalkozzunk, hogy ezt nem tudod, meg azt, akkor tessék elmagyarázni is! Rajta!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát téged már sehogy nem lehet meggyőzni a framekről?!:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy jön ide a session? Összekeversz mindent, azt sem tudod mi micsoda... Előbb a szavakkal legyél tisztába.
  És különben meg ez nem egy érv a framek mellett, hanem egy ellenérv az uw-vel szemben...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ezaz! Az volt az első, amit elolvastam. Azt tudom, hogy miért van, de hogy lehet megoldani, hogy pl. egy CSS-es, vagy táblázatos oldalra vagy mittomén hova beemeljek egy php által generált oldalt.
  Gondolom session-nem meg lehet oldani, de ahhoz meglehetősen sokat át kéne írnom.

  Még egy érv a Frame-ek mellet!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt nem tudom kihagyni: include :)
  A problemat az okozza, h az uw-n (meg ugy altalaban a free szolgaltatok) tiltva van az a lehetoseg, h tavoli allomanyt elerhessel. Nincs socket, nincs fopen("http://www.foo.bar"), csak a helyi fileokban turkalhatsz. Olvasd vegig a linket, valszeg megtalalod a valaszt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd