MySQL Blob (ASP)

MySQL Blob (ASP)
2005-03-24T09:27:23+01:00
2005-03-24T11:37:05+01:00
2022-11-01T01:55:33+01:00
 • Vannak előnyei mindkét megoldásnak, de én inkább a filerendszerre szavazok. Mgam is írtam már egyszerűbb dokumentumkezelő progit MySql+VB6-ban (netes felület), ott is filerendszerben tárolom a doksikat.

  Miért? Elsősorban azért, mert a nagyméretű blob mezők jelentősen lassítják az adatbázis műveleteket, elsősorban a lekérdezéseket, másodsorban egy széttöredezett táblába történő beillesztéseket/frissítéseket. Azonkívül nem szeretem a nagy file-okat, márpedig doksik táblában tárolása nagy file-t fog eredményezni!

  Persze vannak előnyei is a táblában tárolásnak: nincs útvonalosdi, file I/O kezelés (MySql megcsinálja helyetted...), doksik a többi adattal együtt menthetők, fileokat nehezebb manipulálni. Szvsz, mindenki egyéni döntésére van bízva a dolog!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy adatbázis megalkotásán töröm a fejem, ami mellesleg dokumentumok kezelését segítené. A dokumentumokat (doc, xls, pdf, stb) is a szerveren kell tárolnom, meg persze a kapcsolódó adatokat. Itt a prog.hu-n több helyen olvastam, hogy nem célszerű a fájlokat az adatbázisban tárolni. Kérdésem: miért nem? Hiszen több száz - vagy ezer - állománynál nem az a célszerűbb, hogy minden bent van a db-ben és nincs gond az útvonallal meg az egy könyvtárban lévő fájlok számával?
  Mivel még a db tervezésénél tartok, ezért most nagyon jól jönnének az ötletek, tapasztalatok, hogy ne rossz irányba induljak el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd