Trójai és egyéb ártalmak
2005-03-18T09:18:53+01:00
2006-08-05T09:28:49+02:00
2022-07-19T06:48:00+02:00
 • Biyonyára nem árulok el újdonságot de léteznek ún. memóriarezidens vírusok/trójaiak akik rendszer inditáskor bamásolják magukat a ram-ba (fizikailag) és törlik magukat a hard-ról majd rendszerleállításnál ennek a fordítotja történik. miközban a ram-ban megbújnak zárrolják azt a területet ahol éppen vannak így semmi sem férhet hozzájuk hogy háborgassa lelki nyugalmukat, de fogod és széppen kihúzod a tápkábelt hátul, ami a ramban van az veszik, vele együt a virus/trójai is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sziasztok. nekem kaspersky volt fent, nem tudjuk mitől, eltűnt. a család maradék 2 fője nem törölte, ők sem tudják, hova lett. futtatni akartam egy deepscannert, de nem volt mit...már előtte jópár nappal feltűnt mikor az mp3-ra akartam tenni zenét, hogy furcsát kérdez. a lényeg: szinte minden fájlon megjelent és az összes meghajtón jelen van a KAVICH DATA nevű carság, amiről csak külföldi oldalakon olvasok, ill. olvasnék ha tudnék...fogalmam sincs mi ez, mi köze a kasperskyhez, merthogy van köze, a külföldi fórumokból ez azért kiderül. galibát nem okoz a gépen, és az a furcsa, hogy sem a Trojanhunter, sem az Ad-aware nem vete észre, de még a nod32 is átszaladt rajta simán, anélkül, hogy legalább a fájl nevében észrevette volna. ellenben a 2006-os nortont futtatva szinte minden fájlocska nevének végén bizony olvasható e két bűvös szó, KAVICH DATA. pont erre kérdez rá az mp3 zene átrakásakor, hogy ha folytatom a műveletet, akkor ez a 2 szó sérülhet. szóval tanácsot kérnék (azt nem tudom, kitől fogok kapni, mert ahogy elnézem, ide hónapok óta nem írt senki), hogy ez most probléma és törölni való, vagy hagyjam a fenébe, ne foglalkozzam vele, hiszen a kémprogi írtók sem foglalkoztak. köszi a segítséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tapasztalataim azt mutatják, hogy a Kaspersky cég termékei igencsak a toppon vannak....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a segítséget, már minden rendben az XoftSpy nevű program megoldotta a problémát...de azért a biztonság kedvéért nyomok egy format cét ...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom akkor a BartPE-ről még nem hallottál. Ez egy "teljesértékű" winfos, ami CD-ről futtatható. CD-ről bootol, és onnan is fut, vagyis ha meg nem kéred rá esze ágában sem lesz a winyóhoz nyúlni, vagy onnan betölteni valamit.
  Schönchen:
  Gyárts le egy BartPE CD-t, egy total commanderrel esetleg Ad-Aware-el stb, rúgd be arról a gépet és lőn csoda, azt törölsz a vinyóról amit csak akarsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • első kanyarban a szokásos cuccok:
  adAware, MS AntiSpyware

  Ezek elég jó százalékbankiírtják a spywareket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Win reintstall!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, nagyon örülnék ha tudnátok segíteni, ugyanis nekem is van egy kis gond a gépemmel...
  Utóbbi időben mindenféle fura dolgot produkál a windows, böngészőablakok nyílnak meg csak úgy minden előjel nélkül, + az internetes kezdőlapomat átállította a http://www.securitysafeguards.net/
  címre...
  ez az oldal azt írja, hogy spyware van a gépen, de mikor letöltöm az oldal által javasolt szoftvert, kijön a NOD32, hogy vírus találat...Más vírusirtókat se enged letölteni...Már nagyon idegesít a dolog, de nem tudom mit tegyek...Ha formattálom a c-t, az segít ugye?
  Mit javasoltok?
  Előre is köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Használjon a barátod Avast antivirust!
  Innen le is töltheti!
  Szerintem azért nem bírja letörölni a vírust, mert fut a gépen. Nekem is volt hasonlo esetem. De az Avast megoldott mindent. Ez példaul ugyanolyan, ha küldenek egy vírust, akkor nem törli le a C meghajtot, mert futnak ott a programok. Eleve a Windows felállásához szükségesek..Azt meg nem tudom hogy ha ki van kapcsolva akkor mi van..:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Segítsetek!
  Magyar nyelvű leírást keresek a következőhöz:

  Trojan.Win32.Qhost.qr --> a hclean32.exe állományban, amit irtani nem, de törölni tudja a F-Secure.
  Minden gépindításkor felbukkan, törlöm, de már nagyon unom. Mivel trójai, félek, hogy galibát okoz.

  Sajnos, csak angol nyelvű honlapokon, főleg fórumokban van róla szó... és én "töröm angol" (

  Találkoztatok már ezzek a féreggel? Hogyan tudok végképp megszabadulni tőle? Csak az ecetes fejsze segít?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Symantec javaslata alapján jelentítsem meg a rejtett fájlokat, majd dos módban töröljem manuálisan.


  Akkor tedd azt. Elvileg semmi baj nem származhat belőle (esetleg registry-t is kell majd takarítani, de biztos vagyok benne, hogy a Symantec weblapján teljeskörű mentesítési leírás található). Egyébként pedig virushirado.hu :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Mindenki! Ez egy agyontárgyalt téma, de véleményem szerint megér egy újabb vitát.
  Az aprópó egy kis kellemetlenség, mely egy kedves barátomat érte. Ő NT-t használ, rajta a Norton egy régebbi (talán 2001-es) változatával. Napok óta vészjelzéseket küld neki:
  Troyan droppler
  és hozzá egy elérési utat:
  C:\\\\WINNT\\\\syetm32\\\\bwfn.exe

  Ezután közli a sajnálatos tényt, hogy:
  unable to repair this file
  és rögtön utána a még kellemetlenebbet:
  access to this file denied

  Ez a konkrét eset. Mit tehet ilyenkor az ember? SpyBot? Ad-Aware?
  A Symantec javaslata alapján jelentítsem meg a rejtett fájlokat, majd dos módban töröljem manuálisan.
  A gépen fontos, személyes adatok vannak.
  Jó lenne, ha hozzáértők és nálam tapasztaltabbak megosztanák a véleményüket itt. Milyen hathatós személyi védelmet és biztonságot javasolnak otthonra. Ha pedig már megvan a baj, mint esetünkben, akkor mit tegyünk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd