Jogtiszta-e a windows?
2005-03-05T22:13:39+01:00
2005-03-06T13:21:20+01:00
2022-07-27T04:53:55+02:00
 • Egyébirányt nemhiszem hogy a home usereknál akkora problema lenne ha kijonnenek ellenorizni a cuccot, hacsak nincsenek a gepen tobb 10, ne agy Isten 100.000es programok warez licencel (oofice,photoshop).

  Régebben volt a TV-ben is, hogy egy csomó Mo.-i cégnek nem volt tiszta windowsa és ezért nem záratták be a céget, hanem csak felszolitottak oket, hogy haladektalanul cserlejek ki oket, kulonben bajok lesznek; -és szerintem ez egy korrekt eljárás.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • WinXP alatt ugy emléxem ugy tudod ellenorizni hogy jogtiszta -e a windowsod, hogy az intézobol a Help (súgo) menut kiválasztva, ott van valami olyan hogy Jogtiszta -e a windows ezen példánya, vagy valami hasonló. Egyébirányt probald meg frissiteni a windowsod és ha nem sikerul akkor nem jogtiszta a windows - azthiszem ezt már bevezették magyar foldre is? -

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tok mindegy. Ha kijonnek ellenorizni, akkor az szamit jogtisztanak, aminel ezt igazolni tudod, esetedben ez szamla es matrica.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem lenne regisztrált a windows attól még lehetne regisztrációs száma? Meg regisztrált felhasználó?

  Csak jogtiszta szoftvert lehet regisztrálni, vagy nem?


  Erdeshir Hosayn
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hologramos matrica nélkül a BSA már köhög. Matrica nélkül csak akkor legális a win, ha valamilyen program keretében történt a vásárlása - természetesen erről számlát-papírt kell felmutatni.

  A probléma, hogy notebook esetén a pótlása a win-nek csak dobozos változattal hivatalos maradéktalanul.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos nemhiszem.
  Hologrammos matrica, valamint szamla kene szvsz hozza.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vettem egy használt notebookot. Ezt a gépet egy vállalkozásba szeretném bevinni, ezért érdekelne hirtelen, hogy vajon tiszta-e az oprendszer.

  Papírokat nem tudott adni az előző tulajdonos (aki szintén kéz alól vette) de azt mondta, hogy jogtiszta, és megmutatta a rendszertulajdonságoknál a "termék regisztrált felhasználója"-t (aki mellesleg egy összevissza alfabetikus karaktersorozat, illetve a regisztráció számát.

  A windowsom lehet jogtiszta valóban, vagy ezt erősen szkeptikusan kell kezelni? Hogyan tudom megtudni, jogtiszta-e? Vagy az eredeti certificate nélkül már úgyis mindegy?

  Köszönettel és üdvözlettel:


  Erdeshir Hosayn
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd