Elfogadás előtt az uniós szoftver-szabadalmi törvény

Elfogadás előtt az uniós szoftver-szabadalmi törvény
2003-06-19T16:12:10+02:00
2003-06-23T12:07:07+02:00
2022-06-29T06:36:45+02:00
 • A pénzközpuntúság még rendben lenne, csak nem a Mi zsebünkben lesz annak a pénznek a központja , hanem egy szűk kör fog rendelkzeni a dollár/eruro ezermilliárdokkal . Ez van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez annyira dühítő! Olyan taplók hozzák a törvényeket, akiknek fogalmuk sincs milyen lehetőségektől fosztják meg a világot és tökéletesen pénz központúvá fejlesztenek mindent. Nagyon oké, hogy csak fizikai eszközökhöz lehet majd szabadalmat kapcsolni, csak ez annyit jelent majd, hogyha a cég a hardveréhez lusta lesz drivert írni Linuxra, akkor te sem írhatsz magadnak mert az szabadalom. Grrrr!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha eddig volt is valakiben valami naiv elképzelés hogy az EU képes lesz az emberek érdekeit megvédeni a multi cégekkel szemben, ez ékesen bizonyítja hogy ez mennyire nincs így.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És persze azt is tegyük hozzá, hogy egy ilyen levédés sem két forint. Így gyakorlatilag csak cégek tudnak levédeni. Ebből is látszik, hogy kiknek érdeke az a törvény.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • trademark == vedjegy, nem szabadalom, de ezt majdnem az osszes magyar site rosszul forditotta (gondolom nem veletlenul). Ugyanugy teves az is, hogy "és azzal együtt annak kizárólagos használati jogát is", de ez is majdnem mindenhol hibasan jelent meg.

  netchan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kár próbálkozni! Ezt úgysem tudjátok überelni. Illetve egyvalamivel mégis: ha magát a szabadalmaztatási eljárást szabadalmaztatjátok...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valaki levedi a buborekrendezest es akkor onnantol mindenkinek perkalni kell, ha azt be akarja epiteni

  Hát igen, ha ilyen szintű dolgok levédéséb torklik ez az egész, akkor ennek mintájára - bár ez nem szoftver, de algoritmusnak elmegy - szeretném levédetni a járást, mint emberek egyik helyről a másikra való eljuttatásának hatékony és újszerű módozatát
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az eljarasok 90%-ra mar most ra lehetne fogni, hogy mukodik mobiltelefonnal. Ez olyan kiskapu, aminek koszonhetoen barmilyen eljarast levedethetnek majd. Mondjuk ez nekem nem teljesen vilagos. Azt ertem, hogy ha egy B iro sajat szerzemenyekent publikal egy konyvet, ami szorol szora megegyezik A iro altal mar korabban kiadott konyvvel, akkor az plagium. De eljarasoknal? Valaki levedi a buborekrendezest es akkor onnantol mindenkinek perkalni kell, ha azt be akarja epiteni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így például a tervezet alapján egy programot csakis akkor lehet majd szabadalmaztatni, ha az együtt működik más egységekkel, például egy háztartási eszközzel, vagy egy mobiltelefonnal.


  Ez korábban is így volt az USA-ban. Emiatt úgy adták be a szabadalmakat a hiénák, hogy ráfogták, hogy valamilyen megfoghatatlan masinát vezérel, ami hogy, hogy nem, felettébb hasonlított egy általános számítógépre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd