Pályázatokat a Prog.hu-ra!
2005-02-04T09:49:50+01:00
2005-02-07T21:50:28+01:00
2022-07-19T05:37:50+02:00
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tavalyi pályázatok, pl. vissza nem téritendő támogatás saját honlap készíttetéshez 2004-ből.
  Tudtatok róla?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • csak akkor érdemes "reklámozni" egy pályázatot, ha az illető nem tud a pályázat feltételeinek eleget tenni,

  Ezzel nem értek egyet, mert a siker öröme is megosztható másokkal, továbbá, az eredményes pályázat másokat is ösztönözhet, utat mutathat, példát adhat a feltörekvőknek.

  Mint látom , magad sem gondoltad komolyan mert később már így írsz:
  és ha van rá igény, és vannak akik megosztanának valamint főképpen el is magyaráznának egyes pályázatokat,

  Igen , erről van szó, s ha van egy/néhány lelkes ember, aki talán hobbyból, talán megszállottságból, folyamatosan böngészné az egyes pályázati források híreit, s akárcsak egy link beszúrásával közreadná e fórumon az új lehetőségeket, s maga vagy mások tapasztalataival gazdagítaná azok témáját, nagyot léphetnénk előre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!
  Amit egy kicsit kivettem a hozzászólásokból, te azt szeretnéd Riha, hogy a Prog.hu felhasználói ajánljanak egymásnak számítástechnikai témában pályázatokat. Ez persze fakultatív (mivel itt minden az ), valamint csak akkor érdemes "reklámozni" egy pályázatot, ha az illető nem tud a pályázat feltételeinek eleget tenni, azonban másoknak szeretné a figyelmében ajánlani a pályázatot, hogy hátha van van olyan, aki szeretne pályázni, és a feltételeknek is eleget tud tenni, de még nem hallott a pályázatról, akkor segíthessen neki.
  Az ötletet önmagában életképesnek tartom, és ha mások is így gondolják, akkor szerintem itt a Társalgón belül el is képzelhetjük, hogy hogyan lehetne megvalósítani a dolgot. Nem feltétlenül kellene azonban rögtön a Tudástár és a Társalgó mellé felvenni egy újabb menüpontnak a Pályázatokat. Véleményem szerint jelen fórumon belül kellene elkezdeni, úgymond "tesztüzembe" helyezni ezt a pályázatos ügyletet, és ha van rá igény, és vannak akik megosztanának valamint főképpen el is magyaráznának egyes pályázatokat, akkor egy újabb menüpont születésének lehetünk tanúi.
  Amint már az előzőekben írtam az alapötlet jó, a megvalósítást pedig tesztelni kell.
  Addig is sok sikert kívánok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsi, ha félreérthető volt a fogalmazásom!
  Semmi summantás!
  Az EU-s példa csak egy a sok közül.

  Két oldalról közelíteném a témát.

  1. Már élő és új (kimondottan a szakmát érintő) pályázatok ismertetése.
  Beleértve a támogatási rendszerből adódó (pénz: kölcsön, vagy vissza nem térintendő támogatás), ill. a különböző szakmai fórumok (minisztériumok valamint civil szervezetek feladatai) által közreadottak.

  2. Fontos kérdések.

  Minden , ami az egyes pályázatokkal kapcsolatban felvetődik, ezekre adott érdemleges válaszok, amik mások számára is hasznos infókat tartalmazhat.
  Tapasztalatok (ne lépjünk kétszer ugyanabba a gödörbe).

  Ui: Nem kívánok ötletgazda lenni, csak arra gondoltam, talán mások is járnak hasonló cipőben, és így is segithetünk egymáson.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amennyire én láttam - amikor pályázatiró céggel volt kapcsolatom -, javarészt két probléma merül fel pályázatokkal kapcsolatban:

  1. A pályázatok - különösen az EU pályázatok - szigorúak, már a megértésük is igen macerás lehet. Már ehhez sem árt pályázati tanácsadó cég, mert maga a kiirás is absztrakt, jogi keretek jelent(het).

  2. A pályázatok megírása - ismét EU-ra sokszorosan igaz - és a szigorú feltételek betartatása ismét csak specializált céget igényel.

  (Ha sikerül is elindulni, még gond lehet, h nem vágják hozzád a pénzt, hanem lényegében Te előlegezed azt meg.)

  Mindenesetre én nem tartom ezt rossz ötletenek, csak pontosabban kéne körvonalazni, mire gondolsz. Biztosan van itt, aki pályázatirással foglalkozik, talán tud vmi okosat mondani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én kimondottam azért olvasom a prog.hu-t, mert szakmai fórum. Politikával, "pályázatokkal, hol és hogyan lehet gazdaságosabban és többet summantani" teli a hócipőm.
  Akit ez a téma érdekel, az intrneten rendkívül sok, egyéb, a fent nevezett témakörben profi honlapot találhat.
  Szerintem a prog.hu maradjon a saját és nagyon jól sikerült kaptafájánál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Remélem, hogy csak a hétvége miatt ily gyér az érdeklődés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó ötlet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mielőtt még bárki is felvetné, szeretném megjegyezni, hogy a feladatspecifikus pályázatokat is szívesen látnám (valszeg mások is) e helyen.
  Rákerestem a társalgóban a 'pályázat' szóra, össz. 45 találatom volt, de egy sem érintette a beruházás támogatást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tamogatom az otletet. Tenyleg erdekes lehet egy ilyen topic.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A prog.hu kimondottan szakmai fórum, s ezt a moderátorok igyekszenek is betertatni mindenkivel, s ez igy jó.
  Ám hiányolom a fejlesztések nélkülözhetetlen kellékeivel kapcsolatos egyéb témákat, pl. a beszerzés lehetőségeit.
  Konkrétan pályázatokra gondolok, nem hirdetési reklámokra (hol, mi olcsóbb stb.).
  Pár évvel ezelőtt volt a Szécheny terv, most Nemzeti fejlesztési terv, valamint különböző EU-s támogatások, stb.
  Ezekről félő, hogy a többség keveset tud.
  A prog.hu látogatói nagyobbrészt fejlesztők - vállalkozók, vagy épp munkavállalók.
  Én most azok érdekében szólnék , akik egyedül, vagy kisebb csoportba szerveződve, önfenntartóként dolgoznak, vagy dolgoznának, s nem túlzottan dúskálnak az anyagi javakban. Gondolom, sokan vannak, akik szeretnének a legújabb eszközökkel (legyen az szoftver vagy hardver) dolgozni, ám a befektetéshez szükséges összeg nem áll rendelkezésére. Mire megszerezné, már lemaradt a versenytársaktól, akik igy-vagy úgy, de jobb helyzetben vannak.
  A kormány részéről különböző támogatási módszerek születtek, de ezek hírei lassan jutnak el hozzánk. Mások viszont jól profitálnak belőle:
  naponta kapok olyan leveleket, amik hívnak, vegyek részt EU pályázat készitést oktató programjukon potom néhányszázezer forintért (s hirdetik, már kb. 5000 ilyen előadást tartottak).
  Én viszont, s talán nem vagyok egyedül, kb. ekkora összeget, vagy max. a dupláját szeretném esetlegesen új beszerzésre fordítani.
  Biztos vannak egyéb lehetőségek is , csak nem tudunk róluk.
  Egy ilyen oldalt biztos sokan látogatnának, de véleményem szerint, nem szabadna semmi más alá besorolni, úgy kellene megjelennie mint a tudástár, társalgó stb. Ahogy elnézem, az oszlopok között még van is annyi hely, hogy a pályázat szót is beszúrjuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd