CGI programozás C nyelven
2003-06-10T00:06:14+02:00
2003-06-11T21:13:50+02:00
2022-07-03T01:41:45+02:00
 • Igen tudom (írom is a témaindítóban), de azért kösz. Egyébként nagy marha vagyok, ennyi idő után végre rájöttem hogy hiába fordítom le winxp alatt a programot, az nekem tuti nem fog futni a unixot használó freeweb szerveren
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Namármost: a Perl sciptek első sora azért kell, hogy shell megtalálja a megfelelő értelmezőt. Ha C-ben írsz CGI programot, akkor nem a forrást kell az apachinak megmutatni, hanem a lefordított binárist...
  A C nem interpretált nyelv, de ezt gondolom tudod...

  Zila
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, de attól még jöhetnek ide tanácsok, hozzászólások. Nem tünök el teljesen. Minden segítséget szívesen veszek és köszönök.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, igazad lehet, utána fogok nézni ennek a servlet dolognak. Egyelőre most vizsgára készülök
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nem próbálod ki a Pythont? www.python.org
  Egyesíti a C++ és a Perl előnyeit. Nagyságrendekkel átláthatóbb és karbantarthatóbb kódot lehet vele írni, mint Perlben (ez az egyik fő előnye). Ha C++-ból jössz, akkor a szintaxist megtanulni gyakorlatilag 1 nap. És persze rengeteg CGI modul letölthető hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • setxkbmap us vagy hu nálam speciel us_intl.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha egy ilyen C++ servlet valami miatt hanyattvágja magát nem viszi magával a httpd-t is ? Anno csináltam egy C++/CGI/CORBA kombinációt (több user interfész is volt, a CORBA szerver oldalán volt az üzleti logika a C++-os CGI értelmező pedig kommunikált vele. A probléma csak ott volt hogy ha a CORBA oldalán valami meghalt akkor az egész szerver elrepült (segfault, core dumped) az összes folyamatban lévő processzel együtt. Aztán sikerült a segfaultok számát nullára redukálni de azóta picit tartok az ilyen jellegű dolgoktól.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, hogy a CGI mellett akarsz maradni, csak azt nem értem, miért nem nézel utána, mi is az a C servlet technológia.
  Ha akarod, ott ugyanúgy írhatsz CGI jellegű programokat, csak éppen egy csomó terhet levesz a te válladról, és a szerveréről is.
  Pl. nem kell a bejövő paraméterek kulcs-érték párokra bontásával bajlódnod, ezt megteszi helyetted.
  CGI-nél ugyebár kell egy könyvtár, ami ugyanezekre képes. Aztán ha kiderül, hogy itt-ott lukas, akkor szerezhetsz egy másikat, és írhatod át az egész alkalmazást, amit írtál (rossz esetben). C servletnél csak váltasz egy másik alkalmazásszerverre, újraírás nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsi hogy beleszólok, de erre szerintem a getenv(..) függvény alkalmasabb, bár lehet hogy nem értem ... és tényleg,hogyan döntöd el a post és get típusú átadás közötti különbséget a leírt módszereddel ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na hali!

  Végere (még)egy jó téma! Már nagyon vártam, bár jelenleg egyetlen problémával küzködök e téren:
  while (megőrülök) {
  forrás megírása;
  fordítás;
  kiprobálás;
  if (!tetszik) megőrülök=1;
  }

  ugyanis uszály consolon kipróbálnom és x11 alatt tesztelnem mert az x alatti szövegszerkesztőim nem ismerik a |{}[] jeleimet ezen qrva(hp) billentyűzeten.(vagy csak nem értek a debian-hoz). Ha lehet ezt a "társalgót" jó lenne folytatni. Ja és a téaindítónak csak annyit, hogy ha a c sem tetszik ( a perlt megértem miért, de hogy a c..!? ) akkor php elléggé egy köéputas megoldás (bocs a prog.hu -nak
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Imho ha az is problémát okoz, hogy a környezeti változókat elérd C-ben, akkor inkább maradj a perl-nél.

  Attila.
  #include <stdio.h> int main(int argc, char*argv[], char*envp[]) { int i; printf("Content-type: text/html\\\\\\\\n\\\\\\\\n<HTML>\\\\\\\\n"); for (i=0; envp && envp[i]; i++) printf("%s<br>\\\\\\\\n", envp[i]); printf("</HTML>"); }
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenképpen a CGI mellett szeretnék egyelőre megmaradni, más dolgok majd később. Ami most a fő célkitűzésem, hogy C-ben írjam a CGI programokat.
  Visszatérve még a Perl vs C dologra: nagyon sok tekintetben jobb a Perl, pl. gyengén típusos, hogy csak egy előnyt említsek. Hatalmas kényelem. Viszont amellett, hogy a C scriptek gyorsabbak, mivel nem kell őket interpretálni, a fő okom az áttérésre még mindig az, hogy a C-t muszáj volt tudnom, a Perl-t pedig csak autodidakta módon sajátítottam el, és csak annyit tudok belőle, amennyire eddig szükségem volt.
  Tehát mindenképpen várom az esetleges válaszokat témaindító kérdéseimre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De a legjobban akkor járnál, ha nem CGI-t írnál, hanem mondjuk C servletet.

  Az előnyeit most nem sorolnám.

  c++_servlet@google.com
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amikor CGI-t futtatsz a web szerver egy bináris programot indít el. Neki tökmind1 hogy az most perl-ben, bash-ban vagy C-ben, esetleg Kylixban csináltad, az a lényeg hogy a STDIN-en keresztül vagy környezeti változóban megkapot a kérést, ezt feldolgozod és az STDOUT-ra kinyomod a végeredményt. Ha kicsit körbenézel a freshmeat tájékán találhatsz is pár könyvtárat ami a kérés feldolgozását segíti.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, nem a Perlt szóltam le, csak aszondtam hogy valszeg jobban tudnék C-ben munkálkodni. Csak ahhoz előbb meg kéne tudnom egyet s mást.
  Egyébként a kérdéseimre adott válaszokon kívül bármilyen, a címmel kapcsolatos egyéb tapasztalatot szívesen olvasnék itt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos, nagyon meguntam a CGI programok Perlben való összekínlódását


  morc morc morc

  Mivel leszoltad a kedvenc nyelvem csak linket kapsz :
  google

  ozy
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos, nagyon meguntam a CGI programok Perlben való összekínlódását, és szívesebben áttérnék a C-re, mivel azt jobban ismerem, meg (talán) szebb is egy kicsit. De: mivel még nem írtam C-ben CGI programot, nem tudok néhány dolgot. Például hogy mi lesz a helyzet a Perl programok első sorában leírt infóval, nevezetesen az értelmező elérési útjával? C-ben ugyebár ez elveszti a szerepét, ti. nem interpretált nyelv. De akkor vajon fogja-é tudni a szerver, hogy neki most egy C-ben írt programmal van dolga? Aztán: milyen kell hogy legyen a program struktúrája? Tehát ugyanúgy main() függvényen indul a futás? Ezenkívül: hogy kapja meg a CGI környezeti változókat a C-ben írt program, pontosabban nem is ez érdekel, hanem hogy én hogyan tudom elérni őket a programból?
  Akinek volt már dolga C-ben írt CGI programokkal, megoszthatná velem ezeket az információkat!
  Előre is köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd