Minden Delphibe integrálva?
2005-01-22T22:12:52+01:00
2005-01-23T07:40:14+01:00
2022-07-27T06:23:45+02:00
 • Pl. azért mert a C++ tud olyanokat mint Pl. a többszörös öröklés, az Object Pascal meg nem. Másrészt meg mert a VCL teli van olyanokkal hogy az egyik fele AnsiString a másik fele meg nem, ezt az Object Pascal egyből konvertálja de a C++ esetén persze castolni kell hozzá. Én alapvetően Kylix/Delphi-t használok mostanság de ha C++ kell akkor inkább wxWidgets + gcc.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minek ültették volna át a VCL-t teljesen C++ alá, amikor C++ Builder képes a pascal forráskódok beolvasására és fordítására. Ezzel megkönnyítették a Delphi és a C++ Builder közötti kódmegosztást. Nagyon sok Delphi komponenst telepítettem már Builder-be. A C++ Builder ráadásul nagyon jól alkalmazkodik a Visual C++ kódokhoz. Tartalmaz továbbá egy Visual C++ >> C++ Builder konvertáló eszközt. Megadja a lehetőségét a VCL-en alapuló fejlesztésnek, továbbá lehetőséget ad VCL nélküli Windows fejlesztésre is. Az MFC-s programokat is képes kezelni.

  Attól függetlenül, hogy az alapozás a Delphire történt, a C++ nyelv ereje még akkor is megtalálható benne.

  De ettől függetlenül én is inkább Delphi párti vagyok, mert pascallal kezdtem, és 4 éven keresztül nem is ismertem a Borland C++ fordítókat. De most az utóbbi 1.5 évben nagyon jól megismertem, és azt nem mondanám, hogy annyira rossz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A C# már benne van a Delphi2k5-ben, de ha már C#-ozni akarok, akkor VS-t veszek elő.
  C++ Builder meg világéletében egy erőltetett valami volt. Azt hogy még a VCL osztályokat se voltak képesek átültetni C++ alá, kicsikét túlzásnak tartottam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megy szegény a süllyesztőbe...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Borland mindent a Delphi-be integrál? Ez a hír mennyire állja meg a helyét? A Borland egyik munkatársa ezt nyilatkozta:

  A Borland Software egy a közösségi oldalán a napokban kiadott közleménye szerint nem tervezi több különálló C++ Builder (BCB) termék kiadását. E helyett a cég a jövőben a C++ nyelven történő fejlesztést lehetővé tevő eszközét a Delphi termékcsaládjának részeként hozza majd forgalomba.

  "Örömmel jelentjük be, hogy a Borland folytatja VCL-en alapuló C++ eszközének fejlesztését. A C++ Builder következő változata a Delphi IDE család részeként fog megjelenni", olvasható a cég közleményében, amely szerint a két windows-os termék egyesítése csak előnyöket hoz majd a fejlesztők számára.

  "A C++ Builder a Delphi-be integrálása egyetlen egy termékvonalban egységesíti a cég windows-os fejlesztőeszközeit. A Delphi-be épített C++ Builder a felhasználók számára a szinkronizált VCL-változatok előnyét fogja kínáli, amelynek köszönhetően a C++ Builder-rel dolgozók számára is előbb válnak elérhetővé majd Delphi rendszerben bevezetett fejlesztések", mondta Michael Swindell a Borland termékmendzsere a bejelentéssel kapcsolatban.

  Az első a C++ Builder technológiát integráltan tartalmazó Delphi kiadása 2005-ben várható, az azonban még egyelőre nem dőlt el, hogy a közismert fejlesztőrendszer pontosan mely változataiban és milyen formában lesz a BCB utódja elérhető.

  Ez körülbelül pontosítva mit fog jelenteni? Azt tudom, hogy C# Builder-t, mint önálló fejlesztőeszközt beszűntette a Borland, de a technológiát átültette a Delphibe. Mi lesz a C++ Builder-rel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd