SQL Delphiben
2003-06-03T16:45:54+02:00
2003-06-05T09:28:37+02:00
2022-07-19T05:58:43+02:00
 • :) jo volt az idözités
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a ZeosLib -ben 1-2 éve rengeteg bug volt. azóta nem foglalkoztam vele.
  palmaci -nak: delphiben a DbGrid meg a Dateset a lényeg.
  gondolom a Table post, edit, stb metodusai is sql -t használnak a háttérben (másképp nehezen elképzelhetö). Szerintem a táblabetöltés ugyanolyan gyors lehet mint egy TQuery select, esetleg az update és az insert lehet kicsit lassabb ha postot meg update-ot használsz helyette
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  edit, post, stb. metódusait csak a Delphi tábla komponensein tudod használni


  Ezt azért megkérdőjelezem.Probáld csak ki! Megy az.

  Hogy mi folyik a háttérben?
  Szerintem a leglényegesebb külömbség a használat, hiszen a kívánt utasítást(legyen az table.edit v. SQL-es update) a Delphi átadja az adatbáziskezelő motornak, ő értelmezi és végrehajtja. (relációs adatbázisnál ez mindenképpen SQL utasítás) Lehetséges, hogy a Delphi saját megvalósításai (edit, post) pöttyet lassabbak, mint egy direkt SQL utasítás, de még soha nem mértem.(nem esküdnék meg rá, hogy lassabb)

  Üdv Ponyi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ha MySQL-t használtok Delphi-vel (vagy Builder-rel), ajánlani tudom a ZeosLib-et (ő is a libmysql-t használja). Szerintem, jó cucc.

  Amúgy, szerintem is felejthetők a Delphi-s data-controlok (vannak jó ingyenes komponensek helyettük).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeritem jobb ha elfelejted a Delphis SQL-t! En taltam egy _libmysq unitot amivel lehet MySQL-t hasznalni. Egesz jo. Gyors bar kesse fapados, de 1000rel jobb mint Delphis. De mondjuk el kell felejteni a DbGrid, meg a Dateset-eket :)). De az eredemy jo gyors, es lehet komplex SQL queryket is csinalni :))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyrészt a Delphi add, edit, post, stb. metódusait csak a Delphi tábla komponensein tudod használni, másrészt az SQL insert, update, delete stb. utasításai lényegesen gyorsabbak, valamint ezeket a Delphi Query komponenseiben tudod használni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a különbség az SQL insert, update, delete és a Delphi saját , add, edit, post stb. metódusai között? Mik a kettő közötti lényeges különbségek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd