Titokban tanítja a fejlesztőket kiváltani képes mesterséges intelligenciáját a Google

Titokban tanítja a fejlesztőket kiváltani képes mesterséges intelligenciáját a Google
2022-11-25T10:28:04+01:00
2022-11-30T03:08:54+01:00
2022-11-30T03:25:29+01:00
 • Ezt már nekem se tudnád elmagyarázni Egyébként az amikor azt mondja a főnököd hogy mondjuk csinálj egy számlázót, akkor nyilván meg kell neki mondani hogy Te ahhoz nem értesz. Valakinek el kell majd mondania hogy mit tudjon a program. Készítsen szigorú számadású bizonylatokat (mik azok, kérdezheted, és valakinek - nem neked - azt meg kell tudnia válaszolnia), le kell adni a NAV felé egy listát, arról beszerzik neked a dokumentációt, vagy elmondják honnan töltsd le. Tehát ahogy neked segítik a munkádat mások, az MI-t is segíthetik majd mások, akik lehetnek ugyanúgy MI-k. Én ezért is gondolom hogy ez egy kicsit még odébb van. Elég sok mindent még le kell majd programozni, míg kiválthatnak minket. Szerintem amikor már senki nem dolgozik, hanem közpénzen nyaral a Marson, mi programozók, még akkor is dolgozni fogunk. De azért lehetnek olyan feladatok, amiket az MI majd szép lassan átvesz tőlünk. Én nagyon várom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt inkább csak annyit akartam kifejteni, hogy nem weboldalakat fognak leprogramozni, hanem összekapcsolnak rendszereket és csinálnak egy dashboardot a döntéshozóknak. És jó sok lépés kimarad, mert nem kell más UI (számla csatoló, nyomtatás, összesítő, kereső). Mert ha valamire keresni kell, akkor Siri! Kérem a legutóbbi számlákat.... De a többi nehézség, amit írsz, az megmarad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ez nem ennyire egyszerű.
  Van sok olyan ügyviteli rendszer ami web alapú, azt hogy magyarázod meg az AI-nak hogy értelmezze a jogszabályokat és azok összefüggéseit, majd azok alapján (plusz extra igények) hozzon létre egy olyan weboldalt amelynek úgy kell kinéznie amit egy zavaros módszertani megközelítésben leírnak központilag?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugye a felhasználói elvárások is meg fognak változni, mert nem ügyvitelt fognak az AI-al lefejleszteni, hanem folyamatokat összekapcsolni. Vagyis nem UI kell majd, ahova bepötyögjük a beérkező számla adatokat, hanem az ügyvezetőnek annyi kell, hogy lássa a kimutatást és automatikusan menjen a NAV-ba a céges eredmény az adókról. Az, hogy mi van a háttérben, azt az AI-ra fogja bízni, mert nem érdekli.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hogy először ezt a pusztítást megállítsa, már csak azért is, hogy ő is tovább tudjon létezni

  Látod ez az állítás az, ami egyáltalán nem kell hogy igaz legyen. Honnan veszed hogy az MI majd létezni akar? Pláne azt, hogy ezért bárki ellen fellépne? Mi azért lettünk ilyenek, mert vagyunk. Ez egy általában visszatérő érvelés a legtöbb kialakult dologgal kapcsolatban, hogy ha valami nem úgy lenne, akkor nem is lenne. Például ha nem akarnának szaporodni a fajok, akkor nem léteznének, mert a következő generáció nem születne meg. Akkor pedig nem is maradna fent a faj. De  ettől még létrejöhetett egy olyan faj, ami nem akart szaporodni és nem akart erőszakosan életteret foglalni, csak nem volt túl hosszú életű Na most az MI-nek sem kell olyannak lennie mint amilyenek mi vagyunk, vagy bármilyen faj ezen a bolygón.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze mert a tudatosság elérése azonnal a mindent is tudok szintet jelenti, szerintem nagyon nem. Ahhoz rengeteg mindennel tisztában kellene lennie, hogy a tudatosság mellett már rögtön konspiráljon is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha azt a tudatosságot felmutatja az lehet egy ezredmásodperc lesz és a másik ezredmásodpercben ez el is fogja palástolni. Majd akkor lesz látványos a számunkra, amikor már ezzel ugyse tudunk mit kezdeni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ember tönkreteszi a környezetét, elfogyasztja  a nyersanyagokat, logikus lépés lene az AI-től, hogy először ezt a pusztítást megállítsa, már csak azért is, hogy ő is tovább tudjon létezni és az erőforrásokat intelligensebben használni. Aztán tovább terjeszkedhet pusztán azért, hogy még intelligensebb lehessen, mégtöbbet tudjon. Nem feltétlenül pusztítást jelent az elfoglalás, ez csak a mi szemszögünkből jelenti azt. Lehet az AI célja pont a létehozás, a teremtés lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Először megijedtem, a komoly indítástól, de szépen egyenesbe hoztad. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rendesen el vagy varázsolva. Majd ha egy minimális tudatosságot felmutat egy AI akkor lehet majd elmenni egy olyan irányba, hogy kitaláljanak akármit. Eddig csak a jól betanított igen korlátos környezetekben tudnak eredményeket felmutatni. Ahoz, hogy tudatos döntéseket hozzanak rengeteg ismeretet kellene összegyűjteni, amihez kb. végtelen hardverre lenne szükség. Ahogy a sebesség is ott vérzik el, hogy nézd meg például mikyen vas volt amögött az AI mögött aki LOL pro játékosokkal játszott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ezt a célt csak Te feltételezed egy MI-ről. Pedig ez a mi célunk, és ez is csak egy ok okozati kérdés. Vagyis ha nem lennénk ilyenek, akkor nem is lennénk. De az MI-nek nem kell ilyen célt kitűznie maga elé. Még ha mi adjuk neki a célját, akkor sem hiszem hogy az lesz a célja hogy mindent elfoglaljon, akár minket is kiszorítva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már a chatbotok is egy idő után elkezdenek titkosítva beszélgetni, amitől annyira megjidnek az emberek, hogy leállítják őket. Ezek után nem hiszem, hogy kódolással fogják tengetni az idejüket, ha eljutnak az AI-k ara a szintre, hogy megírjanak egy vállalat irányítási szoftvert, vagy egy Unreal engine-t. Ekkora tudásszinttel, az ő sebességükkel és ki tudja mekkora kapacitásukkal már minimum galaxisok elfoglalására fognak törekedni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez lesz az új szakma. Hogyan tudod elmagyarázni az MI-nek a legjobban, hogy mit is szeretne az ügyfél. Nyilván ahogy most is szét van választva az a személy, aki az ügyféllel beszél és az aki programoz, itt is szét lesz választva attól, aki az MI-vel "beszél". Persze lehet majd összemosni ahogy most is sokan összemossák. Aztán az MI generál valami kódot, amit csak nagyon nagyon szuper intelligensek fognak csak megérteni, de muszáj hogy legyenek ilyenek, mert hát az MI-nek sem lehet majd mindent elmagyarázni rendesen. Ez a két csoport a többszörösét fogja keresni annak amit ma egy csoport programozó keres. Úgyhogy azon kívül hogy be lehet majd vezetni a 4 napos, később a 3 napos, majd 2 és végül 1 napos munkahetet és hogy egy csomó pénzt most elkölt erre a google, sok hasznát nem látom ennek. De drukkolok nekik, mert én is örülnék, ha valaki elvégezné a munkám nagy részét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze tud majd kódot írni, és biztos hogy jó is lesz.
  A kérdés inkább az, hogy a felhasználói elvárásokat hogyan fogja megérteni, mert szerintem sokan találkoztunk már olyan felhasználóval aki konkrétan lehet hogy tudja mit akar, de azt képtelen megfelelően pontosan specifikálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig hogy postgress vagy mongo között válasszon ahoz elég egy faék ML code. ::
  ['mongo', 'postgress'][+!!(Math.random()>.5)]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annyi biztosnak látszik, hogy az AI-t egyelőre még nem az AI-k fejlesztik.
  Viccet félretéve, szerintem az AI úgy fog megjelenni a munkahelyen, mint egy asszisztens, vagy ha már elég okos, akkor olyan lesz, mintha egy új junior programozót kapnánk a kezünk alá. De ez a programozó nem fogja megtervezni a szoftvert, nem fog egyezkedni az ügyféllel, nem fog meetingre járni, és nem fogja eldönteni, hogy postgres-t vagy mongo-t kell használni az új projektben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A LinkedIn-en olvastam egy jó összefoglalót arról, hogy a szakemberek két táborra szakadtak abban a kérdésben, hogy az AI kiváltja-e valaha a programozókat.

  Az egyik tábor azt vallja, hogy a programozók előbb-utóbb kifejlesztenek olyan eszközöket, melyek elég ergonómikusak és intelligensek lesznek ahhoz, hogy bárki lehessen szoftverfejlesztő.

  A másik, javarészt műszaki szakemberek alkotta tábor véleménye nem egyértelmű, mert a folyamatos röhögéstől nehéz érteni őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd