Leállítja programozható Mindstorms robotjai gyártását a LEGO

Leállítja programozható Mindstorms robotjai gyártását a LEGO
2022-11-07T18:42:39+01:00
2022-11-08T15:18:54+01:00
2022-11-08T16:35:32+01:00
 • Nem tudom, annyira nem tűnik megoldhatatlannak. (kivéve a motorok és hogy ne legyen benne akkora nyomaték hogy kárt tehessen valakiben)

  Mert hogy volt ez: Arduino-val és RPi-vel varázsol "eszet" a LEGO-ba a Leguino ami sajnos nem megy, de használtak hozzá egy ilyet: Visuino - Visual Development for Arduino ami összedrótozós témakörben(pl: labView) nem annyira rossz. ha nem drótozni akarnak hanem programozni azt is megoldhatják. szenzorból több is van a kelleténél. Szerintem kell hozzá akarat, kis hozzáértés és takonypisztoly :) 

  Ha az oktatás inkább csak programozással foglalkozik akkor lehet hogy ez is elég lenne: MindRover: The Europa Project Zseniális, nem hiába készítette később ez az emberke az RCX-ek programozását. az egyszerű versenytől az összetett bonyolult útvonalas harcokig (a BMF-en egy időben ezen futott házi bajnokság autómatika szakon - ha jól emlékszem) Az oldalon található gamplay videó semmit nem mutat a "játék" tulajdonságaiból, de hidd el nekem hogy tökéletes autómatizálási oktató program. egyetlen hátránya a képernyő felbontás lehet
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Számomra érdekesek lehetnének az okok, amelyek erre a döntésre inspirálták. Ugyanis így csupán találgathatunk e téren, amely tévedésekre adhat okot.
  Megcsappant kereslet, és nem éri meg a továbbfejlesztés (érdektelenség, vagy túl költséges)? Vagy nincs a fejlesztésre már elég szakembere? Vagy valamiféle külső nyomásnak engedelmeskedik? Vagy csupán egyfajta gyökeres koncepcióváltás, új szemléletek tükrében?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem fogja, sőt, a LEGO közölte, hogy továbbra is megvédi a Mindstorms márkanevet is. Tehát "csak" a gyártást és a támogatást állítja le, szó sincs arról, hogy bármilyen értelemben lazítana a platform feletti kontrollon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megoldás lehetne open source-ba tenni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Biztosan örülnek a "jó hírnek" azok az iskolák, ahol drága pénzen beszereztek ilyen készletet. "Sebaj! Vegyed meg az Education készletet!"
  Gratulálok!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd