Microsoft: Itt az ideje áttérni a legújabb Visual Studio-ra

Microsoft: Itt az ideje áttérni a legújabb Visual Studio-ra
2022-10-21T19:21:18+02:00
2022-10-27T09:53:01+02:00
2022-12-05T14:42:05+01:00
 • Olyan, mintha azt mondanád, hogy minek egy autóversenyzőnek versenyautó csak azért, mert autóversenyző. Miért nem egy trabanttal dolgozik addig, amíg nem az a szűk keresztmetszet. 

  Az autóversenyzés elég drága dolog, minden szinten (persze az adott kategóriához mérten), így ahol nincsenek konkrét szabályok az autóra vonatkozóan, ott sem költekeznek jelentősen a szükséges szint fölött, ha csak nem egy sejk a csapat tulaj

  De ezek szerint te, ha nem használod ki, akkor is veszel egy Core i9-13900K-t, csak mert te fejlesztő vagy?

  Én olyan gépet rakok össze magamnak, amilyenre szűkségem van, nem az elérhető legjobbat, amit soha fogok kihasználni. Inkább elköltöm marketingre a különbözetet is. De mondjuk én magamnak dolgozom, nem másnak, így lehet, hogy más a szempontrendszerem.

  Persze, ha olyan a feladat, hogy semennyi erőforrás nem elég, akkor hajrá. Nekem az nem szempont, hogy a fordítás 15 másodperc helyett 12 legyen, mert ez a munkára fordított időm töredéke, nem fordítgatok 3 percenként. A többi időben meg kb. alszik az erőforrások fele. Debug közben különösen.

  De mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó, ha módjában áll. Én továbbra is a feladathoz igazítom a szerszámot, legyen az fejlesztőeszköz, programozási nyelv, vagy fejlesztő gép.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De csak azért ne legyen a legbikább config, mert fejlesztőgép.

  Olyan, mintha azt mondanád, hogy minek egy autóversenyzőnek versenyautó csak azért, mert autóversenyző. Miért nem egy trabanttal dolgozik addig, amíg nem az a szűk keresztmetszet.
  Nem tudom, de ez nálam alap, hogy egy fejlesztőnek legyen erős gépe, mert neki nem csak futtatni kell az alkalmazást, hanem fordítani, debuggolni is és ehhez jóval több erőforrás kell, ha hatékonyan akar dolgozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem egy fejlesztőnek éppolyan fontos egy erős gép, mint egy gamernek, sőt, itt azért komoly munkáról van szó, nem csak szórakozásról.

  Abban egyetértek, hogy a fejlesztőgép legyen olyan erős, amilyet a projekt megkíván. De csak azért ne legyen a legbikább config, mert fejlesztőgép. Viszont, ha szűk keresztmetszet, lassítja a munkát, akkor érdemes elgondolkodni, mert megéri a ráfordítást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A VS már kezd olyan lenni, mint a Nero annak idején, egy nagy monstrum, amiben van minden, csak sokszor az nincs, ami kéne és még rá kell aggatni mindenféle extensiönt is. Ettől függetlenül szerintem egy fejlesztőnek éppolyan fontos egy erős gép, mint egy gamernek, sőt, itt azért komoly munkáról van szó, nem csak szórakozásról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt se értem miért kell ennyire bekorlátozni a fejlesztést, hogy minden le van tiltva. Jó, hogy nem hátrakötött kézzel és csukott szemmel kell világszintű projecteken dolgozni. Egy C# szoftver amúgy is nyitott könyv, ezt inkább jogi úton kéne megvédeni szerintem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ilyen gépet nem veszi a jómunkásember, hanem kapja a cégtől. Ha tetszik, ha nem: ez van, ezen kell fejleszteni. Máson egyrészt szigorúan tilos, másrészt nem is lehetséges, mert minden tiltva van (usb-k, fájlmegosztó, minden) Kb 5 éve az egyik legnagyobb magyar fejlesztőcégnél SSHD-s gépen, 8GB RAM-mal (procira nem emlékszem) kellett fejleszteni a világ egyik legnagyobb C#-ban írt szoftverét (valami 3.5 GB volt a teljes forráskód, ha jól emlékszem, és ebben nem volt bináris állomány, auto-generált kód is csak itt-ott).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a 4-5 mb forrás amiról itt írtok az a teljes rendszer forrása kb 120k sor? Nálunk egy modulnak ennyi a kódja és még van mellette másik 80 olyan. Nálam ez a nagy rendszer.

  Szerintem sem sok, ezért nem értem, hogy nem bírkózik meg ezzel egy 7. generációs Core i7. Erre írtam, hogy ott valami más gond lesz, nem a VS 2022.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a 4-5 mb forrás amiról itt írtok az a teljes rendszer forrása kb 120k sor? Nálunk egy modulnak ennyi a kódja és még van mellette másik 80 olyan. Nálam ez a nagy rendszer.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak az forráskód 3.5MB. És ebben nincs benne egy Designer.cs fájl sem. Egyetlen billentyűzet leütésre azonnal megindulnak a háttérfolyamatok, kódelemzések és 50%-ra ugrik a CPU terhelés. i7-7500-on, 16GB rammal..

  Kíváncsiságból megnéztem, hogy mekkora a Windows UWP projektem forrásainak mérete. Nálam 4.5 MB. Bár nem gondolom, hogy ez önmagában meghatározó. Egy Core i5-8600-on fejlesztek, 16 GB RAM-mal, mivel ez mindenre elég volt eddig. Annyira, hogy semmi teljesítményesést nem érzékeltem, amikor a VS 2019 -ről átálltam VS 2022-re.  Sőt, mintha még gyorsabban is inicializálódna a project, bár mivel ez nagyrészt a háttérben zajlik, így nem sokat érzékelek belőle. Még egy Rebuild is csak átlagosan 28-34% között terheli a procit, bár kétszer kilőt egy 98%-os tüskét is, talán egy tizedmásodpercre.

  De dolgozom Xamarin-os Solutionon is, ahol több project van egyben, és ott sem érzem, hogy a VS 2022 lassabb lenne, mint az elődje.  Mondjuk egy Androidos Rebuild már jobban terheli a procit, ott van pár másodpercre 100% is, de gépelés közben semmi extra.

  VS 2017-et már rég használtam, arra nem emlékszem.

  Valami nem stimmel azon a gépen, szerintem. Nincs valami céges munkatárs ellenőrző szoftver, vagy három vírusellenőrző, vagy valami egyéb program, ami minden fájlműveletkor nekiáll valami robosztus melónak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem az a furcsa, hogy az emberek természetesnek veszik, hogy játékra csúcs gépet építsenek több ezer dolláros videókártyával végtelen memóriával a legújabb processzorral. Amikor kijön a kedvenc játék új verziója, természetes, hogy proci és videókártya upgrade kell neki, hogy fusson.

  Munkára meg jó egy öreg laptop 16 giga rammal. Szerintem ezt fordítva kellene.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • majd benyújtom a cégnél az igényt... Addig marad a 4 éves gép.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy nem 10 éves laptoppal kellene nagy rendszereket fejleszteni! desktopra? Ahhoz képest a VS csak egy szövegszerkesztő. Én is nagy desktop rendszert fejlesztgetek, de ahhoz illően erős asztali PC is megy alatta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ezt nem szabadna publikusan kiírnom. Annyi, hogy egy orvosi labordiagnosztikai cég egyik termékének PC oldali programja. Csak az forráskód 3.5MB. És ebben nincs benne egy Designer.cs fájl sem. Egyetlen billentyűzet leütésre azonnal megindulnak a háttérfolyamatok, kódelemzések és 50%-ra ugrik a CPU terhelés. i7-7500-on, 16GB rammal... Ha azt gondolod, hogy a VS egy egyszerű szövegszerkesztő, akkor még nem használtad rendes projectekre, csak apró szösszenetekre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit fejlesztesz olyan gépen, ami még egy szövegszerkesztőt se tud futtatni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az a baj, hogy annyira erőforrás igényes a 2022, hogy egyszerűen nem bírja az a gép, ami a 2017-eat még elfogadhatóan hajtja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • míg a Visual Studio 2019 legutolsó verziója, a 16.11 mostanhoz képest hat és fél év múlva, 2019 tavaszán csatlakozik elődjeihez.

  2029 lesz az... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd