PHP cache sok linkes kezdőlaphoz

PHP cache sok linkes kezdőlaphoz
2022-09-18T16:34:21+02:00
2022-09-18T19:39:05+02:00
2022-10-17T02:42:14+02:00
 • Hali!

  Próbáld meg felismerni, hogy mi a különbség a Tudástár (konkrét programozási kérdések, megoldandó programozási problémák színtere – ahol tévesen nyitottad ezt a témát) és a Társalgó (kötetlen beszélgetések, ötletelések, eszmecserék, viták, vélemény-, javaslat- és ajánlatkérések helyszíne – ahol nyitnod kellett volna ezt a témát és ahova most áthelyeztem) között, és a jövőben új téma nyitásánál alkalmazd is ezt az ismeretet. Köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Honnan generálod ezeket a linkeket, ez folyamatosan növekvő adat lesz?
  Nem egyszerűbb, ha alapból adatbázisba mented a linkeket, és a php fájlban beolvasod adatbázisból, majd megjeleníted a honlapon?

  Az adatbázisnak, a json-nek semmi köze a memcache-hez én szerintem. 
  Az teljesen más dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Van egy honlap, aminek a kezdőlapján nagyon sok link van, kb 1500 linkről lehet szó.

  A felépítés ilyesmi: jsfiddle.net

  A linkek div-es dobozokba vannak rendezve.

  Memcache és egyéb memóriában tárolós okosságok helyett (hozzá nem értés miatt) arra gondoltam, hogy csak JSON-ban tárolnám a linkeket. 5 percenként legenerálnám ezt a JSON-t cron-nal, majd ezt a JSON-t elmenteném MySQL adatbázisba és egy egyszerű MySQLi lekérdezéssel lekérdezem minden kezdőlap látogatáskor, majd ebből megépítem a HTML-t PHP segítségével. A cache egyik oldalát így oldanám meg. Ez jó ötlet szerintetek vagy helyette tudnátok ajánlani valamit? Vagy MySQL helyett tároljam inkább fájlban a JSON-t vagy már rögtön a HTML-t tároljam a JSON helyett?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd