Adatbàzis middleware import ès export automatizàció
2022-09-14T08:28:32+02:00
2022-09-14T09:47:00+02:00
2022-09-14T18:41:50+02:00
 • Ebben az esetben az a legfontosabb feladat, hogy a saját adatbázisodat egy olyan jól szervezett struktúrában alakítsd ki, amelybe a különböző forrásból származó import adatokat jól átláthatóan, egységesen tudod kezelni. Fontos lehet még a rugalmasság, biztos, hogy a jövőben fognak jönni olyan feladatok, amelyek miatt modósítani kell majd az adatbázis struktúráját, de ezt csak úgy lehet majd kivitelezni, hogy a már meglévő adatok konziszentciája ne sérüljön.
  Az adatok fogadására a különböző adatforrások és formátumok miatt jól definiált interface-eket kell implementálni, ezt minden egyes forráshoz - xml, webservice, csv, stb. - meg kell írni, majd a programodnak kell az ebből kinyert adatokat az adatbázis struktúrádnak megfelelő - egységes - struktúrára konvertálni, és eltárolni.
  Az ilyen feladatok nem egyszerűek, és általában mindig menet közben lépnek fel az újabb igények, ezeket kell tudni jól kezelni. Sokszor olyan konstellációk is fellépnek, amelykre sem te, mint fejlesztő, sem pedig a megrendelő nem is gondolt. Hát lehet ilyennel szívni, rendesen. A sok tételszám pedig növeli a bonyolultságot.

  A tervezést alulról felfelé kell csinálni, az adatbázissal kezd, legyen meg az egységes termékek tárolására a megfelelő struktúrájú tábla szerkezetek, kapcsolatok, megszorítások, stb.. Majd erre kell ráépíteni az adatok importálására szolgáló interface megoldásokat. Végül a exportálás megoldása. Nem egyszerű feladat. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Van egy üzleti problèmàm ès erre szeretnèk megoldàst talàlni esetleg fejlesztöt talàlni, aki segít ezt a rendszert felèpíteni!

  Adott több platform ahonnan importàlni lehet termèkek ès termèkleíràsokat ès adottak a disztribùtorok, ahonnan importàlni lehet a termèkekhez tartozó raktàri kèszleteket ès àrakat.
  ezt szeretnèm majd több webshopba exportàlni ès ha megrendelès van a szàmlàzàst ès a fulfillmentet leautomatizàlni a fizetèssel együtt.

  Sajnos sok helyröl kell importàlni ès sokhelyre kell exportàlni, egyszer xml màsszor API kapcsolattal ès satöbbi..

  Sok platormot nèzegetek, de ha a tervezès ès felèpítès jól müködik tobb szazezer termèket is kezelni kell.

  Amennyiben tudtok segiteni, hogyan kezdhem el az architectùra tervezèst, szívesen megosztok provàtban pàr rèszletet.

  Üdv,
  Robi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd