Retro: Amikor a Microsoft még 18 kilós C++ fordítót adott ki
2022-08-29T07:51:15+02:00
2022-09-01T12:29:58+02:00
2022-09-01T12:45:33+02:00
 • Az öncélú nosztalgia szerintem is hiábavaló, de a történelem ismeret (ezzel hasznos információk kinyerése) az nem nosztalnia :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván, sőt a netes kommunikáció előtt is... Így ez itt a nosztalgia helye volt.
  Pl. rendszeresen kellett Németországba valami jelentéseket kiküldjünk floppy-n, 96 tájékán. Mivel elég megbízhatatlan volt, a redundáns küldést dupla csomag floppy mindegyiken duplán az anyag formájában oldottuk meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kommunikáció egyik formája az R1-es kapcsolat volt.

  Ereggy fijjam ezzel a mágnesszalaggal és hozd el az új programverziót
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ugye computerek már akkor is voltak, amikor a netes kommunikáció még nem volt triviális?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De az MS később sem hagyta abba a szennyezést, még 2005 tájékán is havonta küldtek 6-8-10 dvd-nyi anyagot és telepítőt az MSDE előfizetéshez. 

  Később is, viszont lehetett csak letöltésre jogosító előfizetést is kérni, ami ráadásul olcsóbb volt. Illetve még a legmagasabb szintű, fizikai hordozós MSDN előfizetés egy évnyi anyaga is simán befért plusz DVD-lemezekkel együtt is egyetlen kis csinos lefűző mappába, amit éppen ezért adtak, hogy rendben lehessen tárolni mindent.

  Én mondjuk semmilyen szempontból nem hasonlítanám ehhez, főleg, hogy ugye lényegében digitális volt, nem papír alapú, valamint hogy a DVD-k közül csak 1-2 volt az MSDN Library (ami dokumentáció), minden más komplett szoftvercsomagok telepítőit tartalmazta, ráadásul akkor még ugye külön Home, Pro, Ultimate, stb. kiadásokban is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez vicces topic öregeknek... Akkoriban a dos-hoz is enciklopédia mennyiségű papírt adtak. A PowerBuilder doksija meg konkrétan 1 folyóméter könyvespolcot igényelt.
  De az MS később sem hagyta abba a szennyezést, még 2005 tájékán is havonta küldtek 6-8-10 dvd-nyi anyagot és telepítőt az MSDE előfizetéshez. Azért nem volt régen minden jobb, naugye!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt manapság mint okos súlyzó (smart-dumbbell) lehetne árulni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Sting, pár esztétikai dolog:
  "FORTRAN-ba" helyett "FORTRAN-ban"
  utolsó mondat: "verzióba" helyett inkább "verzióval"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkoriban nem volt ritkaság.
  Rengeted dokumentációt adtak a softverekhez.

  Ennyit ugyan nem, de az IBM C-jéhez is jó sokat kaptam, és a Clipper is vaskos könyvtárat adott, így ránézésre többet, mint ami ebbe az MS C/C++ dobozba fér.

  De a legtöbbet a Novell szerverhez láttam.

  Egy ennél vagy háromszor-négyszer nagyobb doboz és tele mindenfélével.

  Amire legszívesebben emlékszem, hogy még üres kapcsos irattartó mappa (szép piros, Novell logós) is volt és egy csomó üres adatlap, amivel a papír adminisztrációt lehetett szervezni, olyan amcsi módra: ürlapokkal, check listákkal, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én arra emlékszem, hogy az első MS C-m, amit telepítettem egy korai/elsőgenerációs NT-re megszivatott mert több száz filet rakott a gyökérbe.

  Kérdeztem is, ki az a gyökér a MS-nál, akinek ez így sikerült.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mivel a telepítőkészlet digitális része is csak 25 darab 5.25-ös floppylemezre fért rá, viszonylag könnyen összejött a csomag 18 kilója.

  25 floppy súlya elenyésző része a pakk 18 kilójának, nem ettől jött össze könnyen a csomag súlya: fél kézzel bárki felemel akár 3 doboz 5.25"-ös floppyit is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd