Ti kevesebbet fogtok HO-ban lenni most, az uj rezsihelyzet miatt?

svajcenegger
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ti kevesebbet fogtok HO-ban lenni most, az uj rezsihelyzet miatt?
2022-07-16T09:09:07+02:00
2022-08-07T23:24:53+02:00
2022-08-08T12:10:25+02:00
 • Attól függ, kinek mi éri meg jobban, és kinek mire van lehetősége.

  Ha csak tisztán az informatikai szektorban maradunk, akkor általában egy IT-ban tevékenykedő cégénél mostantól egy igen nagy tételnek fog számítani a piaci árral kalkulált villanyszámla, ami általában - a tevékenységéből kiindulva - igen magas lesz. Többek között ez miatt is elképzelhető, hogy sok cég, a COVID utáni HO ellenes hozzáállását visszavonva, újra inkább a HO-t fogja prefereálni a dolgozói számára. (Sőt, lehetséges, hogy még az irodát sem fogja fenntartani.)

  De ha egy adott cégnél mégsem lesz a HO támogatott, akkor munkavállalói oldalról még mindig kérdéses, hogy mi éri meg neki jobban. Az utazgatással járó idő / költségek, vagy az otthoni munka által elhasznált extra kWh díj, ami már nem biztos, hogy így belefér a hatósági áras limitbe. Bár a COVID óta van erre munkáltatói támogatás (azt hiszem csak alkalmazottak esetében), de az még akkor hatósági áras díjakkal számolt. (Ebben lehet, hogy később lesz változás.) És még nem is beszéltünk a - várhatóan októbertől megemelt - üzemanyag költséggel, illetve egyéb viteldíjak (pl.: BKV / Volán / MÁV bérletek) lehetséges emelkedésével. (Erről eddig még nem volt szó, de hát ma már ki tud itt bármit is előre megjosólni.)

  Szóval egy szónak is száz a vége, mindenképpen érdekes kérdés lesz az elkövetkezendő hónapokban az, hogy a lakosságra nehezedő gazdasági nyomás mellett mennyire fog változni a munkavállalói oldalról a COVID utáni HO-hoz való hozzáállás, illetve milyen lesz a támogatottsága munkáltatói oldalról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így hogy cirka 100km-re lakom az irodától, maximum ha ingyen lesz a benzin
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az uzenet a dalban van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd