Android blokknyomtatás

Android blokknyomtatás
2022-05-30T12:22:13+02:00
2022-05-30T13:04:12+02:00
2022-10-17T04:25:49+02:00
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Az alábbi problémában kérném segítségeteket, iránymutatásotokat és építő jellegű észrevételeteket.

  Van egy SaaS weboldalam (webshop) ami PHP backendes, frontend bootstrap-JS-JQuery alapú (ilyen dev területen mozgok jelenleg).

  Ennek kiegészítéseképp szükségem van egy android alapú PDA-ra és blokknyomtatóra, hogy ha a webshopban egy megrendelés érkezik, az mindenféle emberi beavatkozás nélkül a blokknyomtatón kinyomtassa a küldött adatot - hogy a fizikai boltban ne kelljen online keresgélni, emailt csekkolni stb. hogy van-e új rendelés.

  A webshop admin mobilra optimalizált változata működik/működne a PDA browserében, ezzel nincs is gond, "csupán" azzal hogy milyen módon jut el az adat a nyomtatóhoz - lényegében a közbenső láncszemek érdekelnének. Tehát manuális frissítés, csekkolás nélkül kellene működnie.

  Eddigi google, stack overflow kereséseim alapján arra jutottam, hogy direktben weboldalról nem látom hogy megoldható lenne a közvetlen nyomtatás, emiatt be kell iktatnom egy apró android app-ot, ami a megfelelően beállított webes username/apikey-el rendszeres időközönként ajax-kérést küldene a webshop api-jának, s amennyiben az visszaadja, hogy jött adat, leküldi a nyomtatandó adatokat és az app már tovább tudja küldeni a printerre.

  Mobil fejlesztésben nem mélyültem el, így nem tudom hogy mik kellenek hozzá.
  Ennek kapcsán Nativescript-et próbálgattam a napokban, nem tudom, van-e valakinek tapasztalata vele, vagy ki mit (vagy mi mást) javasol a probléma áthidalására? Alapvetően a nyomtatás továbbküldése lenne a cél.

  Találtam bár egy android 7.1-al, beépített hőnyomtatóval ellátott PDA-t (SUNMI V2 T5930) ami elvileg harverileg megfelelő lenne, viszont mivel 7.1 már elég régi és már nem támogatott a Google által, security patch-ek sem jönnek 2019 óta.

  Természetesen nyitott vagyok más jellegű hardverre, technológiára is (normál kereteken belül).

  Ha valakinek van hasonló irányú tapasztalata, örülnék ha megosztaná velem, valamint bármilyen segítő szándékú véleményt, javaslatot előre is köszönök,
  Üdv,
  András
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd