Végre matematikai képleteket is tud ábrázolni a GitHub formázónyelve
2022-05-20T14:26:33+02:00
2022-05-20T16:56:01+02:00
2022-06-29T08:07:41+02:00
 • Szerintem pontatlan a cikk címe, mert a markdown nem a "Github formázónyelve", hanem a Github által is átvett formázónyelv

  Egyrészt a két kijelentés eleve nem mond ellent egymásnak, és nem hamis. Az csak az lenne, ha a cikk a "a GitHub által kidolgozott formázónyelv"-ről, a "kizárólag a GitHub-on használható formázónyelv"-ről, stb. beszélne - de erről szó sincs, ez legfeljebb csak a te félreértelmezésed. A "GitHub formázónyelve" ugyanis csak "a GitHub által használt formázónyelv"-et jelenti (különös tekintettel arra, hogy az kifejezetten egy olyan valami, aminek támogatása nem egységes az alkalmazók körében, illetve jellemzően egyedi bővítésekkel is el van látva.)

  Másrészt pont azért ez a cím, mert a használható jelölések támogatása nem egységes mindenhol, ahol amúgy alapvetően markdown-t használnak, és a lehetőség mostani megjelenése specifikus a GitHub-ra. Ezzel összefüggésben a cím attól függetlenül helyes, hogy akár ugyanilyen, akár valami más módon ez a lehetőség amúgy esetleg más oldalakon is adott. Mert ugye - fentiekkel összefüggésben - a cím állítása és lényege valójában az, hogy a GitHub által használt leírónyelv képessé vált erre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (megelőztél) Kicsit félreérthető, de igazad van.
  Anno azon anyáztam, hogy valamelyik linuxos markdown nézegető vagy plugin nagyon nem jól működik a githubos szövegek egy részével.
  Számomra akkor derült ki, hogy a githubos és a standard(? van ilyen egyáltalán?) MD nem teljesen kompatibilis.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Szerintem pontatlan a cikk címe, mert a markdown nem a "Github formázónyelve", hanem a Github által is átvett formázónyelv, amelyet ezen felül még számtalan más app és platform is használ.

  Nem fordulhat elő, hogy a hír (és az eredeti GitHub-os bejegyzés is) arról szól, hogy ez a fejlesztés a GitHub Flavored Markdown-t egészíti ki?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem pontatlan a cikk címe, mert a markdown nem a "Github formázónyelve", hanem a Github által is átvett formázónyelv, amelyet ezen felül még számtalan más app és platform is használ. A matematikai képletek használata teljesen alapnak számít az RStudio-ban, Jupyter Notebookban, és több tucat markdown editorban (mint Ulysses, marktext, iA Writer stb.) évek óta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd