Napi munkaóra

Címkék
Napi munkaóra
2022-05-17T10:52:43+02:00
2022-06-01T11:06:38+02:00
2022-10-17T04:20:50+02:00
 • Azért nem hívom az osztrákokat, mert ők ígértek, hogy hívnak

  Utolsó tipp: Ezt a hozzáállást felejts el gyorsan. Nem csak ebben az esetben, de máshol is káros. Jó, nem kell rámászni a másik félre sem, de azért időnként rá kell szólni mi van, legalább elmondják mi van. Engem is hívtak fel "kész van-e már" okokból és tök normális dolog emberileg, ezért senki se haragszik meg rád.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak egy utólagos gondolat. Igazából csinálhatod azt is, amit anno egy kolegám. Ez már lassan 10 éve történt, de külföldre dolgozott, Budapestet nem élvezte már, így fél évet Portugáliában élt (és gitározgatott), 1-2 hónapot Magyarisztánban lógott, majd a maradék néhány hónapban valamilyen ázsiai országot kiválasztott magának (Thai vagy Vietnam) és onnan dolgozott. Sok új embert megismert, sok tapasztalatot gyűjtött.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Koszonom, ezt jo tudni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazatok van, köszönöm a tanácsokat ! A témát lezarom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem itt mar sokan probaltak jo tippeket adni neked. Ne haragudj, de ugyanazt ismetelgeted folyamatosan. Azt sem tudom egy ideje eldonteni, hogy trollkodsz-e azzal, hogy ilyen reszletessegel kifejted itt az eppen aktualis problemaidat. TAJ meg outlook...meg minden egyeb mas, pl elore felsz, hogy kirugnak, mert szerinted tul vagy fizetve. Puszta diplomatikussagbol meg senki nem kerdezte meg, hogy mi kozunk van mindehhez. Igy en sem teszem.
  Oszinten szolva azt sem tudom, hogy csodalkozzunk-e majd ha 3-bol 1 sem jon ossze
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért nem hívom az osztrákokat, mert ők ígértek, hogy hívnak, illetve érzem, hogy ezt a szerződést nem tudják megcsinálni. Pl. 2 hete, miután már párszor beszéltem velük, ígértek, hogy pár nap múlva hívnak, de nem hívtak... Pénteken kérték a személyes adataimat, magyar TAJ, stb. Az Outlook-ba már beterveztek, hogy június 1-tol melyik nap milyen oktatás lesz. Úgy érzem, ezeket le fogják fújni... Laptopot akarnak küldeni, de még nincs szerződés. Bizalmatlan vagyok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mar tobbszor es tobben megemlitettuk, nem tudjuk miert megy ugy az osztrak cegnel ahogy. Esetleg hivd fel oket?
  (En elso napomon irtam ala a jelenlegi helyemen, ha ez megnyugtat, bar nem hiszem)

  Mas 3 ajanlattal nemhogy nem parazik, hanem mindegyik cegnel benyogi mi a helyzet es megnezi meg mennyit lehet beloluk kiutni....csak egy tipp
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez volt a kezdeti ígéret, a 13. és 14. havi fizetés is, Budapestről dolgozva. De ezt a szerződést nem tudták megcsinálni, most a magyar leányvállalaton keresztül akarnak alkalmazni, mert Budapestről dolgoznék. Szerintem azt akarják, hogy bónuszként fizetik a 13. és 14. havi fizetest az OTP számlámra. Ez hihető vajon ? Kb 2800 Euró a havi alap nettó, és a 13. 14. havi fizu (osszesen 7500 Euró netto, mert ezek kicsit magasabbak mint az alap havi) hónapra lebontva kb netto +625 Euró (7500/12) lenne összesen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Osztrák cégnél a 13-adik és 14-edik havi fizetés része a bérnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még mindig nem döntöttem. Talán a francia lesz, még akkor is, ha az osztrák sokkal jobban fizet... Miért nem csinálta meg a szerződést az osztrák cég 5 hét alatt ? A franciaval egy keddi napon interjuztam, pénteken üzentek, hogy megfelelek, következő hétfőn jött , szerződés, amit kedden aláírva visszaküldtem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából nekem tök fura az a dolog, hogy aláírsz dolgokat több helyre. Én lineárisan szoktam volt munkát keresni mielőtt céget csináltam.

  Én is szeretek megfontolt lenni, de itt nem megfontoltságot, hanem a "döntési paralízis" és a "kapkodás" egy fura unortodox elegyét látom, hidd el ennél nyugisabban érdemes intézni ezt.

  Meg azért hasznos az is, ha az ember tényleg tudja mik a preferenciái az életben. Kérdezd meg mi a minimum amire szükséged van. Nem a maximum, hanem mi az ami tényleg kell. Ha jól belegondolsz nem meglesz az ígyis úgyis?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy kicsit relaxalnod kene. 3 ajanlatod van es itt gorcsolsz....
  En az elozo helyemen ugy mondtam fel, hogy csak ajanlatom volt, tehat nem volt alairt szerzodesem. Mondjuk mar annyira el volt szakadva a hur, hogy az sem erdekelt ha a vegen nem jon ossze, csak onnan kilepjek. 

  Ez jár a fejemben, hogy hamar kirughatnak, mert már induláskor túl vagyok fizetve

  Az igazi problema nem az, hogy tul vagy fizetve-e vagy sem. A sajat aggodalmad a problema.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • <off>
  Teljesen Lenke neni es Taki bacsi erzesem van a szomszedokbol ;)
  </off>

  Ezekre a kerdesekre ketlem, h itt barki erdemi valaszt tudna neked adni. Szerintem vedd fel a ceggel a kapcsolatot, es kerdezz ra, h mi a helyzet.

  Amire figyelj, h ha bonusz, akkor az az esetek tobbsegeben adhato, tehat ennek nyoman annak merteke fugg vmitol, es megtortenhet az is - bar ritkan - , h nincs bonusz. A 13, 14. havi fizunal is erdemes azert pontosan elolvasni, h ez mit is takar, mikor jar, es mikor nem, de tippre azt mondanam, h az is ''bonusz'' fele, csak maskeppen hivjak. (fixme!)

  Egyebkent ha magyar ceg jelent be, akkor az gondolom HUF-ban fizet, nem pedig EUR-ban, ami jelen helyzetben nem mindegy, de ez mind mind olyan dolog, amit neked kell ledumalni a jovobeli munkaltatoddal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van, ugyanakkor nem nyakló nélküli védelesre gondolok, csak heti, két heti szociális életre. Szerintem ez kezd megszunni. A kocsmák kulturált vendégszáma aranyos lehet a kulturális életet élő emberek számával. Van kulturális lehetőség Magyarországon, nem kétlem, mégis úgy érzem, ez már nem az, ami volt. 

  Most az jár a fejemben főleg, hogy a lentebb leírtak alapján milyen szerződést küldenek az osztrákok. Mert még nem döntöttem, de ők se küldtek a szerződést, igaz tegnap pénteken elkezdtek vele foglalkozni. Kb 5 hete igerik a szerződést, és szerdán kéne kezdeni. Kezdetben egy osztrák munka viszonyt ígértek, budapesti munka végzéssel, 13. és 14. havi fizetéssel. Ezt nem tudták megcsinálni, de éreztem, hogy nem fog menni. Utána a cég magyar leányvállalatan keresztül magyar szerződést ígértek, de azt mondták, hogy bár még nem tudják, hogy adják a 13. és 14. havi fizetést magyar szerződéssel, de megpróbáljak. Szerinted, szerintetek meg tudjak a plusz fizetéssel csinálni  a szerződést ? Esetleg a 13. és 14. havi fizetést bónuszként adják ? A lentebb írtak alapján kb netto 2800 Euró lenne a havi fizetés, plusz a 13 és 14 havi fizetés (ami esetleg bónusz az általam felvetettek gondolat szerint)., ami kb nettó 3600-3600 Euró a lentebb írtak alapján. Emellett havi 3-4 napot kint kellene lennem a céggel Ausztriában, amit fizetnének. Szerintetek ez anyagilag reális ígéret részükről ? Ennyi pénzért bőven kapnak helyi osztrák embert. Nem az van, hogy látják, nem fog menni a szerződés, de nem nem képesek megmondani, mert megígérték ? Illetve ha egy ilyen komoly pénzt (könnyű Budapestről dolgozni) megadnak, akkor elképzelhető, hogy nagyon szigorúak lesznek, és hibazas esetén hamar kirúgnak, és felvesznek mást, ahol már nem mondják a 13. és 14. havi fizetest, ha a budapesti leányvállalaton keresztül dolgozik az illető ? Tehát lehet, hogy már megbántak az ígéretet, de betartják a szavukat, viszont hamarabb kirúgnak, és olcsóbb embert vesznek fel ? Ez jár a fejemben, hogy hamar kirughatnak, mert már induláskor túl vagyok fizetve. A spanyol munkát valószínűleg elengedem, a francia és az osztrák között habozok. A franciát aláírtam, július 1.i kezdéssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hétvégén is mind bezár éjfélkor


  Nem azért, de egy extra tipp: Egyébként az egyik komoly fegyvertény a szakmában, ha az ember kimarad mind az ilyen éjféli piálásokból, mind akár persze az éjféli otthoni géming + pia session-ökből. Főleg azért tartom fontosnak megemlíteni, mert az életben sokkal könnyebb valódi előrelépéseket tenni ha nem állandó buli életet él az ember egy adott kor felett azért már.

  Egy gondolat: Amikor kolis voltam pesten meglepődtem, hogy kevesebb ember, kisebb mértékben szórakozik egy király Iced Earth koncerten, mint vidéken a kacsába egy csak helyi punk bandás 500ft-os graveyard at maximum-on... Igazából az, ha nem minden nap baszol be, meg piálsz, meg mész dolgokra valahogy felértékeli ha valami esemény van.

  Még egy gondolat: Nem tudom mi számít neked kulturális életnek, de a fentiek nem azok. Valódi kulturális élet (Igazán jó gasztronómia, helyi termelői étel beszerzése, hagyományőrző, múzeum, színház, nagyobb események , túrák, aktív kikapcsolódások, történelmi és kultúrhelyszínek, kastélyszálló, kulturális előadások és könyvtárbeszélgetések, ZENE akár népzene vagy komoly zene, egyházi és egyéb események) szerintem Magyarországon nagyon pörögnek. Például Norvég barátnőméknél ha ott vagyunk kinn náluk, akkor ezeket összehasonlíthatatlan mértékben hanyagoljuk - ilyeneket ottani bérből sem annyira akarsz csinálni és maga a felhozatal is sokkal szegényesebb hogy őszinte legyek. Van azért, de ár-érték arányban ehhez sokkal közelebb vagy itt akkor is, ha ottani bért veszel alapul az ottanihoz és itteni bért az ittenihez. Ez lehet azért országonként más és más, mert egy olasz vidéken vagy dél-francián ennél lehet normálisabb a helyzet, de azt nem ismerem.

  Utolsó utáni gondolat: Annak örülni kéne, hogy nem nyakalnak az emberek nyakló nélkül manapság éjszakák közepén, hanem inkább a második kategóriás dolgok erősödnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem, legalábbis Budapestről eltűnt a szociális élet. Talán már nem olyannak érezned Magyarországot, ha itt élnél, mint hiszed. Budapesten a belváros kivételével este 9 után eltűnt az élet. Lakó telepen lakom, és este 9 után szinte alig látok valakit az utcán, mintha egy atom támadás után lennenk, pedig most egyenlőre nincs vírus pánik. Van pár söröző, igaz, de hétvégén is mind bezár éjfélkor. Szerintem a kulturális lehetőségek is csökkentek. Ismert budapesti szórakozó és szórakoztató intézmények tűntek el, pl. Petőfi Csarnok, Wigwam. Elég komoly infláció van. Árstop. Extra profit adó. Ez már nem az az ország, ami volt. Ne jöjj szerintem haza, nem éri meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy felreerthetoen fogalmaztam. Egyaltalan nem latom negativan a magyarokat. En is az vagyok, egyszeruen csak mas megvilagitasba kerult minden. Sot, igazabol idekinn jottem ra, hogy milyen szerencses vagyok, hogy magyarnak szulettem.

  Ez az angol kocsmakultura pl nekem abszolut nem jon be. Itt nagyon nagy alkoholproblema van. 

  Vagy pl itt nem latom azokat a kulturalis lehetosegeket, mint otthon. Az nagyon hianyzik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, tévedek, de szerintem a Brexit előtt jó volt Anglia. 2007-2008-ban dolgoztan ott, a válság előtt. Akkor jónak éreztem. Utána már csak kis időt voltam ott, és nem munkavállalóként. Gondolom, 2009 től romlott, de talán a 2010es évek közepére, a Brexitig javult. Én a távolbol úgy érzem, hogy Anglia győztesen fog kijönni a problémákbol, de az EU nem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Illetve az osztrák szerződés még nem érkezett meg. Először több mint 1 hónapja beigérték a 13. és 14. havi fizetést Budapestről dolgozva, ezt nem tudták irásba foglalni, most egy magyar szerződésen dolgoznak (Budapesten is van leányvállalatuk), de még nem küldték el... Ott jövő szerdán lenne a munkakezdés, már a laptopot akarják küldeni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, számomra is nyilvánvaló, hogy a környezet egy idő után hat rám.

  Az elmúlt kb 1.5 évet Budapestről dolgoztam Home Officeban. És bár jól kerestem, de nem élveztem. Meghiztam, nem voltam szinte sehol, még szabadság alatt se. Kimentem párszor a strandra, de ennyi. A baráti körömből szinte soha senki nem ér rá, úgy látom, rájuk is ráragadt a magyar mentalitás. Vagy épp dolgoznak, vagy fáradtak, vagy családi program van, ez utóbbi érhető.

  Szóval ha az osztrák munkát választom, és "Budapestről betárcsázok", azt csak a pénzért csinálom. Másfelöl igy csak elmennek az évek, ha az ember nem éli az életet rendesen. Lehet, rosszul látom, de Magyarország, legalábbis Budapest megváltozott. Szinte eltűnt az élet az utcákról. Nem ilyen volt 15 éve. Vagy tévedek ?

  És igen, Magyarországon sok a pesszimista ember "Hagyd inkább, úgyse fog menni", adják a tanácsokat.

  A francia munka szakmailag is jobban érdekel, és úgy gondolom, ott találnék olyan embereket, akikkel legalább találkozni lehet, és valami újat hallok. Komolyan mondom, Magyarországon szinte se baráttal, se rokonnal nem lehet találkozni, mert senki nem ér rá. Őket is maguk alá gyűri az élet, ők is felszedik azt a mentalitást, amit rám kisugároznak.

  Éltem én is éveket külföldön, tudom, milyen az, ismerem az előnyöket és a hátrányokat is. 

  Pl. londoni pub. Voltam sokat londoni pubokban régebben. Ott szerintem volt élet. Budapesti pubban kevesebb az élet (vagy sok az igazi alkoholista), illetve sokkal nagyobb élet volt régebben. Budapesten egymás után zártak be a pubok. Nyilván nem a kocsma az elsődleges az életemben, mindenesetre a kocsmák forgalma valamilyen szinten tükrözheti a szociális életet, a kapcsolattartást, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Barhova mesz, egy ido utan elkerulhetetlenul erzekelni fogod,  hogy az emberek kisugarzasa athad rad.
  Pl szerintem mi magyarok nagyon sokat panaszkodunk es irigykedunk. Vannak olyan kozegek, ahol ennek a 2 jellemzonek szinte a teljes hianyat tapasztalhatod. Tehat egy ido utan hasonloan fogsz viselkedni, mint a kornyezeted, pont, mint ahogy ez otthon is megtortenik.
  Es meg sok egyeb tulajdonsag is megjelenhet/eltunhet benned ha huzamosabb ideig vagy egy adott kornyezetben.

  En UK-ben vagyok mar tobb, mint 6 eve. Ha nagyon oszinte akarok lenni, akkor azt  mondanam, hogy volt egy nagy adag kalandvagy bennem es ezen felul elmenekultem az otthoni dolgok elol. Par eve teljesen tudatosult, hogy ez a nagy "nyugati jolet" csak otthonrol latszik annak. En sosem lattam ennyi szegeny embert, mint itt. Tudom, el kene mennem egyiptomba....ne menjunk bele :)
  Egy jo szakmaban, jol kereshetsz itt, de az emberek nagy resze szegenyes eletet el. Ennek ellenere, valahogy tudatosabb, hogy amit az eletben elertek vagy nem ertek el, azt nagyreszt annak koszonhetik, hogy mennyit tettek bele. 
  Az is igaz, hogy ez egy nagyon nagy piac es nem kell semmilyen kapcsolat, hogy ervenyesulj, tehat itt konnyu igy latni a helyzetet. 
  Minden alkalommal amikor hazalatogatok, teljesen mas szemmel latom az otthoni dolgokat, az embereket es magamat is. 
  Ezen most lehet, hogy meg fogsz rokonyodni, de nekem sok ukran kollegam van. Van aki ukrajnabol dolgozik, egy olyan kis falubol, amit a haboru eddig elkerult. Meg nem panaszkodott. Azt hiszem lenne mire.....

  Szerintem ha profitot akarsz maximalizalni, akkor valaszd az osztrak melot es "tarcsazz be" otthonrol. Ha erdekel, hogy milyen mashol elni - nem csak amig felmarkolod a penzt - , akkor koltozz ki. De ha ott is azt szamolgatod, hogy a megtakaritott euroid mennyit ernek forintban, akkor "nem koltoztel ki".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez dilemma, nem dicsekves

  Ertem, viszont ebben az esetben is neked kell meghozni a dontest, es viselni annak minden kovetkezmenyet. Itt nagyon jol leirtak a tobbiek a dolgokat, tehat tenyleg nincs mas, mint valasztani ;)

  Ami problemas lehet, ha valaki tobb vasat szeretne a tuzben tartani. Erre nem mindenki kepes, es nem minden esetben tud jol elsulni, szoval en ezt a helyedben nem tennem.

  Ha pedig valasztottal, akkor az sem szol orokre, szoval van elet utana is, ha megsem az elvarasoknak megfeleloen tortenenek a dolgok, ami nagy resze ugyis csak menet kozben derul ki, akkor is lesznek mindig uj cegek, hirdetesek.

  Legy korrekt a leendo vagy epp csak ajanlatot kinalo munkaltatoddal, mert ok sem h***ek, illetve sosem tudhatod, hogy hova sodor a szel, kivel talalkozol ujra az eletedben!

  Masfelol pedig, ha kulfoldon szeretnel dolgozni, es ehhez kinti eletvitel is tarsul, akkor azt ne csak es kizarolag a jo fizetesert valaszd. Ennel sokkal osszetettebb tud ez lenni, akarj ott elni, mert < ide jon, hogy miert >, kulonben nem lesz hosszu eletu a kinttartozkodas.

  [napi okoskodas - vege - ]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Komoly a dilemmam, nem dicsekves. Minek is dicsekednek, hisz vannak, akik kozulunk többszörösét keresik az általam írt fizetéseknek. Ez dilemma, nem dicsekves
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • <off>
  Amit gondolok errol a topicrol:
  - nem tudom eldonteni, hogy ez dicsekves vagy tenyleges kerdes/gondolatmenet
  - ugy tunik, h tul akarsz taktikazni mindent, igy felo, h a sok szek kozott, a pad alatt kothetsz ki a vegen
  </off>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehat ha a szakmabeli ismerosoddel igy tortent, akkor veled is igy lesz?
  Ezekben a kellemetlen, de diplomatikus elkoszonesek alkalmaval elhangzottakban sem biznek vakon. De te tudod.

  Igazabol, nem arrol van szo, hogy megteheted-e vagy sem, megteheted, hogy visszakopogtatsz. De ha veletlen nemet mondananak, gondolom nem  csodalkoznal? Vagy igen?

  Csak emliteskepp, amikor egy brit-el beszelsz telefonon, es pl azt mondja, hogy ha legkozelebb Londonban jar, fussatok ossze egy pub-ban egy sorre --> ez azt jelenti, hogy most tegyuk le a telefont. Szo nincs rola, hogy jon Londonba barmikor es ha jonne is latni akarna. Igy koszonnek el.
  Nem tudod erted-e mire akarok kilukadni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szakmabeli ismerőstol hallottam, hogy 3 helyre felvettek, az egyiket választotta, és úgy vált el a másik 2 cégtől, hogy akár esetleg később osszehozhatja őket sors. Illetve fordítva nézve a dolgot, ha egy cég nem vesz fel, az nem azt jelenti, hogy utálom őket, és ha később felvesznek, akkor ne mennék oda.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem amikor az emberekben kialakul akar egy eleg kicsi ontudat, akkor mar nem engedik, hogy akarmit megtegyenek veluk.
  Most ezt nem ertem, hogy komolyan gondolod-e, hogy ha nem jon be az egyik, akkor jelzed a masik helyen, hogy megis jo lesz az? Vagy szivatsz minket?

  Ezt a "taktikat" probaltad mar csajoknal is? Csak kivancsisagbol kerdem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De emellett az osztrakoknal jövő héten kellene kezdenem, a napokban akarják küldeni a  laptopot. 

  Jajj :(

  Elég problémásnak tűnik. Azt gondolom vágod, hogy ilyenkor mennyire szivatod a kiszemelt cégeket. Szerintem nem igazán fognak szeretni téged és csak reménykedhetsz, hogy nincs valami szürke listájuk, amit megosztanak egymás között..
  Kár lesz fél év múlva újra próbálkoznod!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem 1 hónap múlva, hanem minimum fél év múlva. Fél év alatt kiderülne, bejön e Franciaország. Ha nem, akkor kopognek vissza Valenciaba. Bar a fizetést tekintve jobb Valencia, de pl. a franciák mondták, hogy ha hozok a céghez embert és alkalmazzák, akkor bruttó 2000 Eurót fizetnek. Hatha tudnék havi 1 embert vinni. 
  A francia cég egy nagy cég, a spanyol kisebb. 
  A spanyolok most hétfőn írtak emailt, hogy felvettek. Kérdezték, mikor tudnak hívni. Több napot megadtam, a keddet is. Kedden hívtak, mondták, hogy felvesznek. Kérdeztem meddig gondolkodhatok. Azt feleltek, minél hamarabb kell a válasz, illetve kérdezték, miért gondolkodok. Azt feleltem, hogy most elutazom pár napra, és péntek este jövök vissza, a hétvégén döntök. Ez nem volt igaz a részemről, de nem akarok azonnal igent mondani. Illetve úgy éreztem, a minél hamarabbi kezdést favorizáljak. Itt úgy éreztem, hajtás van. Júl. 1-et ígértem. A költözési segítséget nem mondták a spanyolok. A franciák ügynökséggel segítenek a szállás keresésben, a kauciót fizetik, nekem csak a lakbért kell fizetni. Mivel a francia cég nagyobb, úgy gondolom, hogy ha kell, több szakmai támogatást kaphatok kezdeskor, illetve ha esetleg nem fekszik a feladat szakmailag, akkor a nagyobb cégnél könnyebben at tehetnek másik csoportba. Azt próbálom meg felmérni, melyikben van kisebb kockázat, mert ha kimegyek, és nem jön be, akkor vissza is kell jönni Budapestre, ami nem olyan egyszerű. A francia cég a Sophia Antipolis nevű informatikai negyedben van, ez kicsiben hasonló, mint a Szilícium Völgy. 
  De emellett az osztrakoknal jövő héten kellene kezdenem, a napokban akarják küldeni a  laptopot. 

  Mindhárom cég jó, tehát nem arról van szó, hogy csak az egyik jó. Mindharmat komolyan veszem a döntés előtt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha te lennel a munkaado, mi lenne pl az az indok, melyet eleg hihetonek tartanal, hogy felvenned az illetot aki 1 honap mulva megis jonne?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd