JavaScript framework jobb SEO-ért

JavaScript framework jobb SEO-ért
2022-02-09T09:18:19+01:00
2022-02-10T11:48:56+01:00
2022-10-17T06:05:58+02:00
 • Igazából ilyen bemutatkozós/mini oldalakra szóbajöhet még egy pár static site generator is..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azok a kereső botok, amik számítanak SEO szempontból tökéletesen azonosíthatóak, http user agent. Ilyenkor egy http proxyval a localhost-on futó server oldali angulart add neki. A humanoidoknak meg maradhat a kliens oldal. Így nem sérül a szabály ,hogy mást lát a bot és mást a humanoid.

  Ráadásul a proxy és a server oldali angular közé lehet statikus cache-t is berakni, aminél gyorsabbat nem tudsz készíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Vue, úgy mint az Angular, szintén template-ekre épít, ellenben a React JSX alapú, szóval szintaxisban a Vue közelebb áll hozzád.
  Hosszabb távon viszont szvsz React irányba mennék a támogatottsága miatt.
  (NpmTrends alapján majd' 4x annyian használják mint az Angular-t és a Vue-t együttvéve)

  Amúgy meg jó teljesítményű és SEO barát oldalt Next-el és Nuxt-al is lehet írni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • React fejlesztőként pont fordítva, az Angular tűnik túl komplikáltnak - react-ot is lehet typescript-ben programozni, ha ez lenne az alapvető problémád. Sőt akár hybrid js - ts módon is, ahogy én most bevezettem a több mint 1.5 éve js-react projektbe a TS-t, azokat a részeket ahol segítség a típus, ott használom a TS-t, de ezért nem kell egyből átírni az egész kódbázist.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Lehetséges opció még
   -  Renderton:  Rendertron
   -  Scully : Scully      Scully demó
                                         
  Azt látom hogy a Next.js ami  nagy hype most, de Angular fejlesztőként a React kódra nézve nekem folyamatosan hányingerem van. ( Bocsi  React fejlesztők.. )  Hát igen, az Angular fejlesztése során nem a SEO volt az elsődleges
  cél, hanem inkább komplex vállalati rendszerek fejlesztésére szánták. A fejlesztőket is úgy válogatták össze induláskor, hogy legyen enterspájz rendszerek építésében tapasztalatuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Évek óta Angulart használok frontend fejlesztéshez, mivel eddig komplexebb webappokkal foglalkoztam és ez tűnt a legideálisabb js frameworknek. Az elmúlt időszakban változtak a feladatok és az igények, most már kisebb, bemutatkozós, kapcsolat felvevős, portfóliós oldalakat is készítek, SEO okok miatt pedig azt hiszem eljött az ideje, h más framework-köt is megismerjek.

  Nyilván Angular oldalon is kipróbáltam, amiket javasolnak (server-side rendering, lazy loading, webp formátum stb.), viszont pl egy PageSpeed Insights eléggé azt az eredményt adja vissza még így is, hogy rendkívül lassú a betöltődési sebesség (35/70-es átlag).

  A véleményeteket szeretném kikérni, hogy ha SEO szempontokat és betöltődési sebességeket nézünk, akkor milyen irányba érdemesebb elmennem? Eddig a React-es Next.js-t és a Vue-s Nuxt.js-t néztem, amikkel érdemes lenne megbarátkozni (természetesen a React/Vue után).

  Előre is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd