Megéri FrontEnd fejlesztőnek tanulni 35 évesen?

Megéri FrontEnd fejlesztőnek tanulni 35 évesen?
2022-01-12T14:55:41+01:00
2022-01-12T21:04:03+01:00
2022-10-17T06:35:37+02:00
 • Learn to become a modern frontend developer

  Első ránézésre lehetetlennek tűnhet, de kis lépésekben haladva elég gyorsan fel lehet szedni annyi tudást, hogy minden kis sárga dobozról tudj egy pár percet mesélni. Azzal meg már felvesznek bárhova juniornak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Próbáld meg felismerni, hogy mi a különbség a Tudástár (konkrét programozási kérdések, megoldandó programozási problémák színtere – ahol tévesen nyitottad ezt a témát) és a Társalgó (kötetlen beszélgetések, ötletelések, eszmecserék, viták, vélemény-, javaslat- és ajánlatkérések helyszíne – ahol nyitnod kellett volna ezt a témát és ahova most áthelyeztem) között, és a jövőben új téma nyitásánál alkalmazd is ezt az ismeretet. Köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Nem igazán hátrány, ha látják benned a potenciált, még akkor is felvesznek, ha az álláshirdetésben alapkövetelmény volt a diploma.

  2. Ezt te magad válaszoltad meg:

  Kb. 1 éve döntöttem el, hogy ez az amivel szeretnék igazán foglalkozni, de egészen eddig nem történt semmi előrelépés mert fogalmam sincs, hogy hogyan álljak neki.


  Egy olyan embernek, aki teljesen önálló, szerintem semmi szüksége rájuk. Neked viszont valószínűleg kell egy jó erős kezdőlökés. De azért nézd meg alaposan, melyik gyorstalpalót választod!

  3. Szinte semennyire.

  Szubjektív vélemény (bár láttam ezt-azt a szakmából), úgyhogy senkivel nem megyek bele egy felesleges vitába erről. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszod! 

  Természetesen Angol megy erős középfokon, ráadásul folyamatosan tanulom, szinte minden nap. 

  A Html, css, Bootstrap és javascript-en kívül mi az amit a legfontosabb lenne tanulnom? Próbáltam nézegetni az állásajánlatokat, de mindenhol mást kérnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Főiskolai végzettségem nincs  - Ez hátrány?

  Nem segít, de pont ebben a szakmában nem is sokat számít, ha tudod tapasztalattal kompenzálni. Az angol nyelvtudás viszont elég alapvető fontosságú szerintem, erről nem írtál, de remélem az megvan.

  2. Érdemes lenne beiratkozni valamelyik fejlesztő képzésre

  Szerintem abszolút nem, mások szerint meg elengedhetetlen. Meg lett már vitatva kétezerszer, de nincs jó válasz. Ha tetszik valamelyik képzés és úgy gondolod, hogy segíteni fog, akkor hajrá, egyébként ugyanannyi idő alatt autodidakta tanulással simán fel lehet szedni egy alap junior tudást. (Szerintem!)

  3. Az elhelyezkedésnél mennyire jelentene gondot, hogy elmúltam 35 éves és kezdő vagyok/leszek?

  Multihoz úgyse nagyon vesznek fel diploma nélkül, kisebb cégeknél meg szerintem teljesen mindegy az életkor.

  akár minimálbérért is hajlandó lennék dolgozni, ha lehetőséget kapnék a tanulásra

  Ez mondjuk elég sok ajtót megnyithat, de azért egy állásinterjún ne ezzel kezdj.

  Mit gondoltok, érdemes ennyi idősen belevágni?

  Persze, csináld! Párévente teljesen kicserélődik a tech stack, akinek 15 év tapasztalata van, az is csak az utolsó pár évet tudja belőle ténylegesen kamatoztatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Elsősorban azok véleményére lennék kiváncsi akiknek van tapasztalata a webes fejlesztésekben illetve ilyen területen dolgozik/vállalkozik.

  35 éves múltam és most jött el az az idő az életemben hogy végre tudom, hogy mi az amivel igazán szeretnék foglalkozni. 

  Hobbiként kezdtem el tanulni a webes fejlesztés, van egy kis Html, Css, minimális Javascript tapasztalatom és természetesen jártas vagyok a Wordpressben is. 

  Tudom, hogy ez nagyon kevés egy FrontEnd fejlesztői állás betöltéséhez, de amint említettem, eddig csak hobbiként foglalkoztam a szakmával. 

  Kb. 1 éve döntöttem el, hogy ez az amivel szeretnék igazán foglalkozni, de egészen eddig nem történt semmi előrelépés mert fogalmam sincs, hogy hogyan álljak neki.


  1. Főiskolai végzettségem nincs  - Ez hátrány?

  2. Érdemes lenne beiratkozni valamelyik fejlesztő képzésre mint pl. Codecool, Greenfox stb...? Félek tőle, hogy miután kifizetek egy vagyont,  ( ami jelenleg több mint 2millió forint) akkor sem tudok majd elhelyezkedni...

  3. Az elhelyezkedésnél mennyire jelentene gondot, hogy elmúltam 35 éves és kezdő vagyok/leszek?

  Tudom, hogy néhány év tapasztalattal már elég jó fizetések vannak, de ez az egyetlen szakma, ahol még ez sem érdekel, mivel határozottan tudom, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, ezért még akár minimálbérért is hajlandó lennék dolgozni, ha lehetőséget kapnék a tanulásra. 

  Hát röviden ennyi!

  Mit gondoltok, érdemes ennyi idősen belevágni? És ha igen akkor melyik utat válasszam? Bootcamp esetleg autodidakta módon tanuljak? 

  Minden véleményt szívesen fogadok!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd