Instant Programozás Kezdőknek youtube-sorozat
2022-01-11T14:41:39+01:00
2022-01-12T12:23:55+01:00
2022-07-20T07:11:49+02:00
 • Végignéztem amúgy hogy milyen anyagok vannak kezdőknek magyarul/angol youtube-on, és a legtöbb videóban csak simán végigmennek a nyelvi elemeken szépen sorjában, attól ugyan senkinek nem jön meg a kedve a programozáshoz. Szerintem nagyon fontos egy kezdőnek/embernek hogy mindig társuljon sikerélmény egy tanulási blokkhoz ( erről szól a gamification ), és én is ezért élveztem a nyolcvanas években a mikroszámítógép programozást. A böngésző javscript konzolja az első olyan felület a nyolcvanas évek óta ami mindenkinek elérhető és egységesített, tökéletes hely a programozás gyors megszerettetéséhez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezeknek az embereknek ajánlom az első sorozatomat a csatornámon amit túl nehéznek/bonyolultnak talált mindenki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • úgy lesz, köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • párhuzamos programozás
  funkcionális programozás
  szoftver tervezési minták (design patternek)

  Ezek szerintem általánosak, és nem egy további libraryt mutatnak be, hanem magát a programozást emelik magasabb szintre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon nehéz így bármit is mondani, mivel ezek már szakterülettől is erősen függenek. Ha C#/.NET specifikusak akarnánk maradni és szakterülettől függetlenül alkalmazható témákat keresünk, akkor olyan dolgokra gondolnék gondolnék, mint például
  - Roslyn compiler platform (szintaktikai/szemantikai elemzés, analyzerek, code fixerek és source code generátorok),
  - C# kód teljesítménymérése, perf bottleneck-ek azonosítása, performance fine-tuning, high performance C# design patternek/módszerek/trükkök
  - in-depth async/await és multithreading
  - library fejlesztés és a NuGet működése (verziókezelési stratégiák [semver], több .NET verzió és platform targetelése, hatékony dokumentációírás és generálás [DocFX], backwards compatibility és version interchangeability)

  Ha nem feltétlen ragaszkodunk a C#-hoz, hanem általános témákra gondolunk:
  - Inversion of Control módszerek
  - konténerizáció és Kubernetes fejlesztői szemmel
  - hogyan piszkáljunk meg és refaktoráljunk legacy (teszteletlen, dokumentálatlan) rendszereket
  - horizontálisan skálázható és magas rendelkezésre állású rendszerek fejlesztése
  - hatékony logolás és runtime metrikák gyűjtése és elemzése + Kibana, Prometheus, Grafana, de például lehet szó end-user/desktop alkalmazások metrika- és error report gyűjtéséről/feldolgozásáról is

  De például olyan technológiákról is szívesen hallanék magyarul, mint a Microsoft Orleans, MassTransit és a Dapr.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia, hogy definiálnád, hogy mi a haladó/profi téma? Mit látnál szívesen C# nyelven amire azt mondanád, hogy ez profi?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Próbáld meg felismerni, hogy mi a különbség a Tudástár (konkrét programozási kérdések, megoldandó programozási problémák színtere – ahol tévesen nyitottad ezt a témát) és a Társalgó (kötetlen beszélgetések, ötletelések, eszmecserék, viták, vélemény-, javaslat- és ajánlatkérések helyszíne – ahol nyitnod kellett volna ezt a témát és ahova most áthelyeztem) között, és a jövőben új téma nyitásánál alkalmazd is ezt az ismeretet. Köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves elképzelés, de továbbra is azt gondolom, hogy a kezdőknek szánt tartalmakból annyi van, mint égen a csillag. Csak az nem tud elkezdeni programozást tanulni, aki nem akar. Ellenben haladó/profi témákban kb. nulla magyar tartalom áll rendelkezésre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, tavaly már indítottam egy kezdőknek szánt youtube sorozatot de csúfosan elbuktam vele mert tényleg túl nehéz volt még középhaladóknak is, ezért újragondoltam a dolgokat és csak a böngésző javascript konzolát használva vezetek be minden érdeklődőt a programozásba.

  Remélem ez már érthető és elérhető lesz mindenki számára.

  Instant Programozás Kezdőknek Előszó
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd