Weboldal készítése másnak, egyszeri vagy többszöri költség?

Weboldal készítése másnak, egyszeri vagy többszöri költség?
2021-12-23T00:39:21+01:00
2021-12-23T10:03:27+01:00
2022-10-17T06:45:39+02:00
 • Szia!

  Sok ilyen ügyfelem volt már, aki nem értett ezekhez a dolgokhoz. Segítettem neki domain-t regisztrálni, és hozzá tárhelyet venni. Ez a kettő az ő tulajdona, mivel ő fizet, az ő neve szerepel a domain- és tárhely szerződésen.
  Kisebb oldalaknál shared hosting-ot használtam, a segítségért nem kértem semmit... Két papírt kell kitölteni, mit kérjek érte? Max. pár ezer plusz a weboldal készítésének árában.
  Havidíjat meg végképp nem szoktam felszámolni erre, ahogy te is mondtad, évente egyszer kell fizetni érte. Annyit meg csak megért a megrendelő is, amikor jön a számla a szolgáltatótól, akkor azt be kell fizetni. Adminisztrációs műveletek egyenlőek a nullával. A szervert kezeli a szolgáltató, semmi teendő nincs a tárhellyel kapcsolatban.

  Más eset az, ha nem shared hosting-ról van szó, hanem VPS-ről. Ezt általában a fejlesztőnek kell mérlegelnie, hogy az oldal, amit csinál, mekkora terheltségű lesz, milyen technológiákkal, elég a shared hosting, vagy VPS kell rá. Persze ha az utóbbi, ilyenkor a megrendelő nem örül, mivel jelentős költség különbség van a kettő között, főleg ha már volt neki shared hosting-ja ezelőtt A VPS-ért havonta fizet annyit (vagy többet), mint a shared hosting-ért évente, és ezért csak egy üres szervere van. Azt fel is kell telepíteni, karban is kell tartani.
  A telepítésre egyszeri díjat szoktam kérni, a karbantartásra havidíjat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,
  Olyan szakmai kérdésem lenne, hogy ha valaki csinál másnak egy weboldalt átadás után mik a  folyamatok ?
  Kicsit konkretizáljam, arra lennék kíváncsi, hogy készül egy weboldal pl: HTML, CSS, JS, DB, PHP stb technológiával, tehát nem wordpress, wix és társai,
  megrendelő megkapja, akkor a tárhelyet és a domaint ki intézi és üzemelteti ?

  A megrendelő nem ért hozzá és nem is érdekli, akkor a készítő felajánlja, hogy ő intézi domaint, tárhelyet és azért havidíjat számol fel ?
  Mivel ezek még ha éves fizetéssel is lehet bérelni, attól függően nem ingyenes.
  Illetve, ha van ilyen havidíj bevétele a fejlesztőnek mennyi összeg szokott lenni ? Esetleg a weboldal ár x %-a ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd