Hogyan lehetnék programozó?

Hogyan lehetnék programozó?
2021-12-13T20:04:21+01:00
2022-02-06T20:18:34+01:00
2022-10-17T06:10:45+02:00
 • Azt hiszem igen :) Koszonom szepen!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • python.exe te_python_fajlod.py
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Top 10 Python GUI Frameworks for Developers

  Amúgy szerintem a kivy lesz a te barátod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ha konkrét programozási kérdésed, megoldandó programozási problémád van, akkor a Tudástárban nyiss neki témát.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok :)

  El tudná valaki magyarázni (emészthetoen :) ) hogy hogyan kell egy python kódra grafikus bort huzni?

  Irtam egy BMI kalkulátort amit szeretnék exe-ként futtatni, hogy a 2 float inputnak legyen 1-1 szovegdoboza, ami egy "Szamol" gombot aktiválna. Valoszinu a kódot is tovabb kellene fejleszteni hogy a fent leirt GUI-t ra lehessen tenni:


  bmi= weight/(height)**2
   
  if bmi<18.5:
      print("Underweight")
  elif bmi>=18.5 and bmi<25:
      print("Normal")
  elif bmi>=25 and bmi<30:
      print("Overweight")
  else:
      print("Obesity")


  Amit eddig gugliztam, elegge kinai...

  Ahogy mindig... bocs ha Noob a logika, és/vagy a megkozelites...

  Koszonom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [[BBCODE_722949]]Hálózati mérnök vagyok, nem vagyok programozó, viszont írok célprogramokat hálózati eszközök konfigurálására, ellenőrzésére, reportoló szkripteket, csupa belsős dolgot,
  Nem csak hogy a nyelvi szintaktikáját tudom a Pythonnak, Perlnek, de még a régebbi Javanak is, hanem ismerem a fontosabb standard könyvtárak API-ját, paraméterezéssel együtt. 
  Ismétlem:  nem vagyok programozó, automatizációért felelős hálózati mérnök vagyok. 
  Egy nyelvet megtanulni elsőre soknak tűnik, de valójában nem a nyelv szintaktikáját időigényes megtanulni, hanem a hatékony használatát.  

  Így dolgozik egy programozó: 
  12 Hour Coding Livestream - Creating an Online Game with Python
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetértek, szerintem túlzás azt gondolni, hogy egy cheatsheet vagy egy stackoverdflow kisegíti azt hosszútávon akinek amúgy fogalma sincs, hogy mit és hogyan kellene megoldani egy problémát. Az már csak azon segít, aki tudja, hogy mit akar, és esetleg érdeklik a részletek. 

  Tehát pl ha az a feladat, hogy a napi adatokat havi szinten kell csoportosítani, és valaki nem tudja, hogy hogyan álljon neki, azon nem segít, de ha csak a substring vagy a group by helyes szintaktikája kell, akkor jó a stackoverflow vagy a cheatsheet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valahogy nehezen kepzelem el azt hogy egy atlag programozo fejben tartja egyes nyelvek szintaktikáját, "helyesírási szabályait (?)"...

  Embere válogatja, de például a szintaktikának a jelentős részét én tudom fejből mindenféle nyelven amit használok. De ez azért van, mert a szintaktika egyébként faék egyszerű dolog a "valóban fontos dolgokhoz" képest...

  Ahol jobban elmélyedtem valamiben ott pl. tudom (illetve érzem is) jellemzően a memory modell-t is, ami többszálúságnál elengedhetetlen. Viszont például a C#-nál annyit sose merültem ebben el, hogy az alapoknál pontosabban tudjam a memory modell-t, szóval ha lock-free kódot akarnék írni mindenképp utána kéne nézzek. Anno amikor lock-free-t írtam C#-ban valami cuccnál ott hasznos volt, hogy megnéztem konkrétan is és nem feltételeztem, hogy az mint egy java vagy egy C++ mondjuk etekintetben. Ilyesmi dolgok mellett akkor is könnyen elmehetsz, ha amúgy akkortájt más miatt is gyakran C#-ozgatsz mondjuk. De hasonló téma mondjuk natív és managed illesztés és annak mindenféle marshalling megoldásai... hát az ilyesmit felesleges is volna fejben tartani... az agyad rá is kondicionálódik, hogy egy óra alatt megtanuld és egy óra alatt el is felejtsd ezeket bármikor...

  Az senkit se érdekel minek kell utána nézned munka közben. Az viszont minden munkaadót érdekel, ha nincs kész a cucc, nem jó, vagy nincs meg időben stb.

  Szóval nem fognak ott állni a gépednél, hogy "fúú fórumról olvastad le a kódot", vagy legyünk notech-ebben: "fúú könyvből olvastad ki". Ez nem érdekli őket. Ha viszont úgy másolgattad ki, hogy lövésed sincs róla mit jelent és csak beraktad és "megy" abból lesz baj idővel... Lehet hogy most megy de teljesen hibás más körülmények között például. Na emiatt ha valaki lecsesz téged az már jogos dolog. Gondolom érted a kettő között a különbséget.

  A másik dolog, hogy ha alap dolgokat is folyton a netről keresgélsz, akkor bizony nagyon lassú leszel. Idővel úgy se fognak neked örülni, mert rájönnek, hogy egy kétszer annyit kereső ember, aki 3x annyira gyorsan dolgozik jobban megéri. Persze el lehet lavírozni, csak érdemes fejlődni.

  Tele a bongeszoitek bookmark folderje cheatsheet cimekkel, es hasonlok?

  Igazából akit érdekel a szakma, annak amúgy is tonnányi szakmai bookmark-ja lesz. "Király cuccok", "Lehetőségek", "Kipróbálandó", témák szerint is csoportosítva mondjuk, persze nyelvenként és környezetenként is, esetleg gyűjtöd a cuccokat valami saját home projekthez vagy éles projekthez azoknak is lehet külön könyvtára.

  Emellett vannak könyvek, egyetemi és egyéb jegyzetek - továbbá az elmaradhatatlan "papírfecnik", bash alias-ok, scriptek és persze egy csomó "saját félterett hasznos kód" is jellemzően. Pár "tudományos kutatás", vagy paper is ott pihen valami diszken pdf-ben például vannak A*-nál sokkal királyabb kereső algoritmusok stb.

  De szerintem az alap dolgokat nem gyűjtöd így ki, azt ha nem tudod guglizod, ha tudod akkor meg király gyorsan tolod a kódot ha kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • miért ne fejeznéd be? nem lenne jó ötlet abbahagyni, a szakmai tárgyak egymásra épülnek, nalunk pl prog1 (C), prog2 (C++), Java volt a sorrend. ja meg utána Szoftvertechnológia ( UML) es adatbázis kezelés. Ugy jottem ki a fősuliról hogy tudtam mindent kb, amit te kérdezgetsz. Legalábbis volt róla fogalmam. Mellette gráfelmélet, algoritmusok, ezeket is már használtam a munkam során.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Tele a bongeszoitek bookmark folderje"  Azt ugye tudod, hogy a böngészök megjelenése elött is voltak programozók, és még az IDE sem adott tippeket, nem találta ki mit akartál írni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha mondjuk egy docker konténert nem tudsz elindítani, akkor hogyan akarsz vele dolgozni?

  Oh boy, I've got news for you :D

  Nálunk ugye van jó néhány szerepkör: van a fejlesztő, TAE (test automation engineer), DevOps, architect és az SRE. Kubernetesre fejlesztünk, Linux containereket csinálunk, ehhez képest se a dev, se a TAE gépeken nincs Docker vagy minikube telepítve (legalábbis a legtöbbjükre). A fejlesztők úgy fejlesztenek, hogy a Windows-os Visual Studio-ban elindítják a debugot, így a szoftver a host gépen fut, Windowson. A TAE a tesztesetek fejlesztéséhez ugyanígy lokálban, a fizikai vason elindítja a szoftvert, vagy már valamilyen kitelepített környezetre futtatja azokat. Ha mégis valami olyan jellegű fejlesztésre lenne szükség, amihez ismerni is kell az adott platformot (ezek leginkább nem funkcionális requirementek), ott a devek architecti vagy DevOps segítséget kapnak, vagy ők maguk csinálják meg azokat helyettük. Nálunk a funkcionális business requirementek fejlesztéséhez nem nagyon van szükség arra, hogy most mi futtatja a szoftvert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig azoknak a nyelveknek a szintaktikáját, amiket napi/heti szinten használok (C# 9, PowerShell 5), bizony tudom :) A PHP viszonylag megy, de ezt ritkán használom, a JavaScripttel már bajban lennék és guglizgatnék.

  A "gond" az, hogy ezek a nyelvek is folyamatosan fejlődnek. Mivel a C#-ot napi szinten használom, így egy viszonylag új verziójával, a C# 9-cel képben vagyok, persze már van C# 10 is. Viszont amikor aktívan használtam a PHP-t, akkor az 5.2-es verzió volt a legfrissebb, most pedig már a PHP 8-nál tartunk. Tehát az új nyelvi elemeket itt nem ismerem. De egyébként akár a magyar nyelvet is tekinthetjük verziózottnak, amely szerint jelenleg a 12-es verziónál tartunk - én pedig le vagyok ragadva a 11-esnél, és nem tudom, milyen fejlesztéseket hoz a 12-es :D

  És más dolog is hozzá tud tenni, mégpedig maga a framework. Például azt simán el tudom felejteni, hogy PHP-ban melyik függvénnyel tudom megnézni például egy tömbnek a méretét, szintén köszönhetően annak, hogy ritkán használom a nyelvet. Itt szintén egy fél perces gugli szokott segíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valahogy nehezen kepzelem el azt hogy egy atlag programozo fejben tartja egyes nyelvek szintaktikáját, "helyesírási szabályait (?)"...

  Ki hogyan birkozik meg ezzel a problemaval (mar akinek van egyaltalan ilyen)?

  Tele a bongeszoitek bookmark folderje cheatsheet cimekkel, es hasonlok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a kérdéseid alapján elkezdenék egy informatikai főiskolát, ha teheted akkor nappalin, ha nem akkor levelezőn. Ne foglalkozz azzal, hogy hány év, csak nyerni tudsz vele.

  Koszi a hozzaszolast. Akkor is ha nem fejezem be?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a kérdéseid alapján elkezdenék egy informatikai főiskolát, ha teheted akkor nappalin, ha nem akkor levelezőn. Ne foglalkozz azzal, hogy hány év, csak nyerni tudsz vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "kedvence a lila szín"  az RGB(90,60,90)
  playboy szín
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az SQL nem csupán a nagy adattömeg miatt kell, hanem inkább a komplexitás miatt. Ha egy kellően bonyolult adatszerkezeten kell egy lekérdezést készíteni, akkor szerintem még mindig ez a legjobb eszköz.

  Valamint legfőképpen azért, hogy az adattárolás fizikai mikéntjét teljesen el lehessen fedni egy "mit akarok" kérdéssel, a gépenként nagyon eltérő "hogyan" kérdés helyett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha kedvence a lila szín?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • " hogy náluk hogy mennek a dolgok"

  2 l-el
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az SQL nem csupán a nagy adattömeg miatt kell, hanem inkább a komplexitás miatt. Ha egy kellően bonyolult adatszerkezeten kell egy lekérdezést készíteni, akkor szerintem még mindig ez a legjobb eszköz.

  A devops az, amikor azt mondják, hogy még az is a Te feladatod, hogy beállítsd a titkárnő gépén a levelezőt Komolyra fordítva a szót, ez ma már alap, fejleszteni se tudsz nélküle. Ha mondjuk egy docker konténert nem tudsz elindítani, akkor hogyan akarsz vele dolgozni? Persze ahogy Lila is írta, van aki jobban/többet foglalkozik a folyamatok optimalizálásával, mint a program fejlesztésével. De kizártnak tartom, hogy Te otthon ne magad oldanád meg, ha valami problémád merül fel a rendszered üzemeltetésével kapcsolatban. Ez egy idő után oda fajul, hogy egy docker, vagy akár egy kubernetes környezetet egy bérelt Linux VPSN-en, vagy AWS-en képes leszel egyedül beállítani. Aztán hogy mivel foglalkozol többet, azt majd az élet hozza. De Lila szerintem nem mérvadó, én mindig olyan irigykedve olvasom, hogy náluk hogy mennek a dolgok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért van SQL?

  Én távolabbról közelíteném meg a kérdést. Ahhoz, hogy két egymástól független rendszer/szoftver kommunikálni tudjon, valamilyen kommunikációs protokollt ismerniük kell, azaz beszélniük kell valami olyan nyelvet, amivel egymást megértik. (Hívhatnánk ezt akár API-nak is.) Ilyen protokoll/nyelv/API például a HTTP, amivel a böngésződ (Firefox, Google Chrome, ...) beszélgetni tud a weblapot kiszolgáló webszerverrel, amikor a netet bújod. Ilyen az SQL, amivel a weblapot kiszolgáló szerverszoftver beszélgetni tud a relációs adatbázis-kezelő rendszerrel (RDBMS), hogy meg tudja mondani neki, milyen adatot és milyen formában akar látni, milyen adatot mire akar frissíteni, stb. Ezeknek a szoftverek közti kommunikációnak az eredménye az, hogy fel tudtál jönni erre a weblapra, tudtál rá regisztrálni, és megírhattad ezt a hozzászólásodat is.

  Az SQL egy szabvány, de egyes (vagyis hát majdnem az összes) RDBMS-ek a szabványt kiterjesztik, létrehozva ezzel a saját dialektusukat, hogy a szabványban leírtaktól komplexebb műveleteket, nyelvi szerkezeteket is használhatóvá tegyenek, hogy az adott rendszer által kínált extra szolgáltatásokat is elérhetővé tegyék a programozók számára. Így például a Microsoft SQL Server az ő SQL-nyelvét T-SQL-nek hívja, míg az Oracle PL/SQL-nek.

  Van neki valami szabvány editáló felulete?

  Igen, léteznek olyan IDE-k, amikkel kimondottan RDBMS rendszerekre "fejleszthetünk", debug-olhatjuk a lekérdezéseinket, akár egy C# vagy Java kódot. Ezen túl többnyire adnak tervezőeszközöket is, amikkel például EER diagramok formájában leírhatjuk azt, hogy milyen módon szeretnénk rendszerezni az adatainkat. Továbbá azt is lehetővé teszik, hogy megfigyeljük az RDBMS rendszer állapotát, monitorozzuk a teljesítményét, a végrehajtott lekérdezések hatékonyságát, és még sok más, üzemeltetéshez hasznos eszközt is adnak. Oracle-höz ilyen eszköz az Oracle SQL Developer, MySQL-hez a MySQL Workbench, Microsoft SQL Serverhez a Microsoft SQL Server Management Studio.

  Mi a DevOps fogalma?

  Biztos vagyok benne, hogy van valami precíz definíció erre, de... hát egyrészt nem tudom, mi az; másrészt ahány cég, szerintem annyiféleképpen fogják meg. Az én munkahelyemen ez úgy néz ki, hogy a DevOps-os kolléga a CI/CD folyamatok automatizálásával foglalkozik. Ő az, aki olyan scripteket fejleszt, amik akkor futnak le, amikor elkészülünk egy fejlesztési feladattal, és a célja az, hogy ellenőrizze, hogy a programkód lefordítható-e, lefutnak-e rá sikeresen a tesztek, a kód megfelel-e a céges kódolási és kódminőségi szabványoknak, majd ha mindezen átmegy, akkor készüljön belőle egy kitelepíthető csomag (amit artifactnak hívunk). És szintén a DevOps-os kolléga írja meg azt a kódot, hogy az egyes környezetekre (dev, stage, prod) való kitelepítés szintén automatizált legyen a korábban elkészült csomagból.
  Ehhez képest nálunk van SRE kolléga is (site reliability engineer), aki azért felelős, hogy folyamatosan monitorozza az egyes környezeteket azért, hogy a szoftvereink stabilan működhessenek, és mindezt a lehető legjobb teljesítménnyel tegyék. Tehát vagy proaktívan felkészül bizonyos előre látható problémák megoldására, vagy reaktívan próbálja azokat megszüntetni, ha előfordul ilyen. Ilyen probléma lehet a rossz skálázódás, tehát a rendszer rosszul reagál a megnövekvő terhelésre. Simán el tudom képzelni azt, hogy van olyan cég, ahol ez a fajta feladatkör is a DevOps dolga.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Néhány buta (?) kérdésem lenne:

  Miért van SQL? Miért kell, hogy programozhato legyen? Van valami koze hozza ha nagy az "adat-tomeg"? Az SQL nyelve egy kulonallo programnyelv? Van neki valami szabvány editáló felulete?

  Mi a DevOps fogalma? Ki a DevOps engineer? Valamifele csoportvezeto? Top-level engineer?
  (A google alapjan ertelmeztem igy: A DevOps engineer works with development staff to tackle the necessary coding and scripting to connect various application elements, such as APIs, libraries and software development kits (SDKs), and integrate other components such as SQL data management or messaging tools that DevOps teams need to run the software...)

  A Bigdata az AI fejlesztessel (vagy azzal is) kapcsolatos?

  Koszonom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Mivel eddig senk nem írta le, így leírom én:
  A programozó munkához messzemenően nem elég a technológia ismerete. Véleményem szerint egy jó programozó nem arról ismerszik meg, hogy milyen mélységben ismeri például a C# nyelvet, hanem arról, hogy egy problémát milyen szinten tudja átültetni erre a technológiára.
  A programozót pont ez különbözteti meg a kódolótól: a kódoló csak megírja a szükséges rutinokat, de nem ő találja ki, mit csináljanak a rutinok. A programozó viszont át tudja ültetni a megoldandó problémát a fejlesztői környezetébe!
  Gábor
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "B,C jelenleg koporsószög." LOL
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A D-t kihagytad, ami adatokkal foglalkozik. Data engineering. 

  Adattárházak fejlesztése, BigData megoldások fejlesztése. Itt nyilván kell, hogy rendelkezz adatbázis tervezési ismeretekkel, SQL nyelv, adattárház ismeretek.. Aztán lehet ezt is programozva csinálni, majd később jonnek a point and click toolok. BigData még pl programozós, de ott is terjed a point and click. (helló ADF, Synapse). Adattárháznál IBM Datastage, ODI a point and click tool. De programozás mindenhol kell hozzá, legalább készség szinten. És ez egy nagyon jól fizető terület, különösebb szakmai mélység nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • B,C jelenleg koporsószög.

  Felfújt dolgok, bullshit technológiák. De általában rossz irányba viszik a világot.
  De itt lehet a legnagyobbat szerepelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tetszik ez az A / B / C felbontás, de technológiák hovatartozásával tudnék vitatkozni Én inkább így jellemezném őket:
  - A: Komoly elméleti hátteret igénylő szakterületek, amelyek jellemzően szűk réteget szolgálnak ki.
  - B: Gyakorlatias, közép és nagy vállalatokat (néha startupokat) kiszolgáló szakterületek. A munkáltató / megrendelő jellemzően ért valamennyire ahhoz amit elvár.
  - C: Kis cégeket kiszolgáló szakterületek. A munkáltató / megrendelő jellemzően nem ért ahhoz amit elvár.

  De a lényegben egyet értünk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez egy nagyon hosszú távú befektetés, ami 5-10 év után nagyon megéri anyagilag is, de szerintem ahhoz szeretni kell ezt a szakmát, hogy kitarts, mert a pénz nem elég motiváló.

  Ez nagyon igaz, és sajnos ritkán hangzik el. A médiából ugyanis szerintem nagyon nem ez jön le. Rengeteg olyan cikket olvasni, hogy lám lám már huszonévesen friss diplomával mennyit keresnek ebben a szakmában emberek. A csúsztatás ott van a dologban, hogy ez a szakma olyan szempontból is nagyon egyedi, hogy rettentően korán el lehet kezdeni, és a huszonéves friss diplomásnak lehet akár 5-10 év munkatapasztalata is. 5-10 év munkatapasztalattal viszont hiába friss diplomás valaki, értelmes munkáltató nem kezdő fizetést fog neki ajánlani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hírdetés amit írtál egyébként "Beágyazott fejlesztés" (embedded) a felsorolásból.

  A mechatronikával, gépészettel simán összevág a dolog tényleg, mert összeér a két cucc sok helyen. A villanykarokról egyébként sokan kikötnek ezen a területen - szerintem többen, mint egy progtervinfről, de még talán a mérnökinfóhoz képest is többen, de utóbbiban azért nem vagyok biztos teljesen. Tudom, a mechatronika nem a villanykar, de összeér vele - ezért mondom...

  Igazából szerintem ahhoz, hogy értékelhető tapasztalatod legyen, idővel valami mikrovezérlő / beágyazot RTOS, vagy akár talán beágyazott linux, akármi más kisebb architektúrán is nézkélni kéne a C-t és C++t mert jellemzően más azért pc-n, mint ott. A digitális technika meg persze alap azért ilyen fejlesztés mellé, legalább hobbielektró szinten azért.

  Aki embedded dolgokat csinál, azt kérdezgesd. Egy biznisz fejlesztéshez képest az egyetemi cuccokból is lehet hogy többet hiányolsz, de nem tűnik bepótolhatatlannak azért. Lehet hogy egy villanykar / mérnökinfós kar jegyzeteit, gyakorlatok anyagait azért néha hozzánézegetheted, hogy ilyen kalman-filter meg ezek a cuccok legyenek azért meg ha kell - ebben én se tudom pontosan mik lennének jók, ha meglennének, mert én progtervinfről jöttem és nekem az ilyen hardverezés főként "mellékesbe ilyeneket is csinálok néha" dolog, de ilyen team-be nem mernék jelentkezni pl így
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, koszi hogy idot toltottetek azzal hogy foglalkozzatok a kerdesemmel.

  BSc gepeszmernok diplomam van, automatizalasi szakirannyal (Mechatronika, Pneumatika/Hidraulika/PLC programozás - ugyan soha nem dolgoztam Automatizalasi mernokkent, tervezessel foglalkozok amiota lediplomaztam...) 

  A kerdesem egyebkent azert is lehet/lenne relevans, mert (nem tul gyakran ugyan, de) kapok hibrid álláshirdeteseket, mint például az alábbi:

  The project revolves around an existing manufacturing line using automated machines in our production facility in Belgium. Along with the development of new processes and corresponding new automated machines. This equipment is intended to perform all the required steps to “route” and fixate optical fibres to a substrate. Features include a combination of robotic parts, adhesive application systems and camera vision.

  The assignments for the consultant would focus on improving the existing line and working with a wider team on the development of the new processes and machines for the new line.

  The client are looking for a mechanical or mechatronic engineer with earlier industrial experience with automation systems and process development. The candidate should be able to work in a team and interface with other engineers as well as specialised operators. 

  Tasks will include:
  ·       Structured problem solving including the use of Design of Experiments
  ·       Engineering new processes or methods associated with routing and fixating optical fibres to a substrate to be used as an optical circuit
  ·       Work with outside vendors for equipment development
  ·       Defining process windows and control strategies
  ·       Work with internal stakeholders to identify additional process and product requirements and implement them in new process and equipment designs

  Required competences:

  ·  C/C++ development experience
  ·  Mechatronic development experience
  ·  Knowledge of networking solutions with machinery software
  ·  Analytical and structured thinking for complex problems
  ·  Familiar with (mass) manufacturing principles
  ·  Quality mindset
  ·  Broad engineering knowledge to quickly understand product and process characteristics
  ·  Can work independently (takes initiative) and in teams
  ·  Can create structure in an unstructured environment
  ·  Can work in an international context and remote teams
  ·  Experience in process development, preferably employing six sigma methods
  ·  Ability to design and conduct experiments, as well as to analyse and interpret data
  ·  Experience or understanding of machine vision systems is a plus
  ·  Materials knowledge, experience with adhesives, coatings, optical fibre and/or lamination processes is a plus
  ·  Good planning and reporting skills
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd