Nem lesz több Internet Explorer
2003-06-02T10:31:47+02:00
2003-06-04T14:57:13+02:00
2022-07-27T18:47:32+02:00
 • És az RMS SDK nyílt forráskódú lesz, linuxos, Mac OSX-es, stb verziókkal vagy csak windowsos ? Nyílt protokollokon és algoritmusokon alapul vagy zárt, esetleg szabadalmaztatott megoldásokon ? Egy információ cserélő rendszer esetén ugyanis szvsz ez nagyon nem mindegy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ez a TCPA annyit fog jelenteni, hogy nem lehet ezentúl mp3-at, szoftvert, filmet, stb. letölteni, akkor elfogadom.


  Nem, a TCPA annyit fog jelenteni, hogy lesz hardveres véletlenszámgenerátor, védett helyen lesznek a certificate-ek, kripto-kulcsok, transzparens hardveres titkosítás és védelem, etc...

  (ld. dokumentumok eleve letitkosítása, így az OpenOffice ellehetetlenítése.


  Az Office2003 és a Rights Management Service-re gondolsz? At RMS SDK szabad, bárki implementálhatja, akár az OpenOffice.org is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát bevallom őszintén én erről a TCPA-ról meg a Fritz-ről nagyjából most hallok először.

  Igyekszem objektíven állni a dolgokhoz. Ha ez a TCPA annyit fog jelenteni, hogy nem lehet ezentúl mp3-at, szoftvert, filmet, stb. letölteni, akkor elfogadom.

  Ha olcsóbb lesz a szoftver és netán még egy magyar átlagember számára is megfizethető lesz a szoftverbérlet, akkor egyenesen örülök neki.

  De ha az lesz az eredménye, hogy ezzel az eszközzel is próbálják ellehetetleníteni az ingyenes szoftverek használatát, akkor már nem vagyok ennyire derűs .
  (ld. dokumentumok eleve letitkosítása, így az OpenOffice ellehetetlenítése. Most kinyitom a word-ot és lám-lám meg tudja nyitni a Word Perfect doksikat is. Az pedig nem egészen microsoft gyártmány)

  Ilyen felhasználással csak azt érik el, hogy illegalitásba szorítják a szabadszoftver mozgalmat, és az eddig barátságos linux programmerekből hirtelen bűnöző lesz. Elterjed a kódvisszafejtés, a kódfeltörés, kódmegosztás DC++ mintára, stb. Egy akcióra mindig van reakció, ha időben el is van tolódva.

  Van még egy másik megoldás is, a gázkamra. Volt egy emberke aki 60 évvel ezelőtt alkalmazta is, aztán csúnyán elbukott. Esetleg kubai mintára mondjuk 25 év börtön. De szerintem ők sem lesznek bezárva 25 évig.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugye nem haragszol meg ha azt mondom, hogy a hozzászólásod szakmai megalapozottsága erősen a zérus felé közelít? Persze meglehet a véleményed a dolgokról, csak egy szakmai fórumon nem túl gyümölcsöző a szubjektumokat szakmainak tűnő (ál)érvek mögé bújtatni.

  Egyébként valóban nem lehet az IE-t teljesen eltávolítani abban az értelemben, hogy fizikailag kiirtani a rendszerből, csak elrejteni, de azt hiszem ha ezt meg lehetne csinálni, akkor néhány program (amik elég erősen építenek az IE motorra, és arra, hogy az rendszerben jelen van - és sok ilyen van, még azok között is, ahol ez nem is nyilvánvaló, mert nem "látszik" a böngésző) igen csak elkezdene köhécselni.

  Bár mondjuk ha jól tudom a Mozilla-hoz is fejlesztenek már valami WinInet drop-in replacementet, és akkor az gyakorlatilag alternatívát jelenthetne (persze biztos jó sok kompatibilitási probléma lesz azzal is).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azert tcpa ugyben nem kell olyan messzire menni: Bizalmi számítástechnika TC / NGCSB / TCG FAQ
  mondjuk a tcpa nem a bongeszok miatt van, hanem a "csesszunk ki minden nem win/dos hasznaloval (mondjuk linux meg bsd)" elv miatt; meg persze szabadon mszerzhetnek "belso kezelesre szant, a vasarlasi szokasokat kutato adatokat";
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én erősen tartok ettől az új korszaktól...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Picit másról van szó.

  Nézz utána a TCPA-nak (Palladiumnak).

  Pl. www.hwsw.hu ->fórum keresés...
  Nem részletezem, ott már sokan vitáztunk erről.

  Tehát hardveres védelem is lesz az új processzorokban.

  Erre a TCPA felületre integrálják rá majd az új böngészőket.

  Ez szó szerint egy másik "korszak" lesz...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • simán lehet eltávolítható.


  És próbáltad már eltávolítani? Egyszer akartam netscape only rendszert csinalni, mondhatni hogy siker nelkul. Nem lehet teljesen eltavolitani, mert a kocsogszoft beleintegralta az OS-be.

  Meghogy oprendszer frissites szukseges ahhoz, hogy az egyre ujabb feluleteket megjelenitsuk... Ekkora baromsagot
  Eddig is sejtettem, hogy csupa idiota dolgozik a m$-nel, most mar tudom is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Opera-MSN témában javaslom ezt a topikot: Ellison: "A Linux hamarosan megtizedeli a Windows-okat" - Társalgó - Prog.Hu, úgy cirka 2003.04.11. délutánja felé...

  Hangulatkeltésre jó ez az Opera sztori, valójában azonban mindenki elgondolkodhat azon, hogy vajon egy már éve óta a piac >90%-át uraló cégnek érdekében áll -e egy már évek óta a piac <0.5%-át magáénak mondható versenytárs diszkriminációjára akár csak egy fél percet is áldoznia, ha az akár csak kicsit is negatívan csaphat vissza rá?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ennek a fő célja szvsz az hogy ha mondjuk a legújabb IE-ben kihoznak valamilyen új szolgáltatást ami nélkül a websiteok egy részét nem tudod majd megnézni akkor ne legyen elég egy ingyenes IE upgrade hanem venned kelljen egy újabb windows változatot."
  ejnye, hogy juthatsz ilyen feltetelezesre, hogy a m$ ilyen undorito modszereket alkalmazna...
  Opera News
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az, hogy valami eltávolítható, meg hogy nem lehet külön termékként kapni két külön dolog. Attól, hogy az IE csak Windows-zal együtt jön majd, még simán lehet eltávolítható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • El lehet távolítani. Ehhez nem kell más csak egy linuxos telepítő CD
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én úgy emléxem, hogy egy bírósági ítélet kötelezi őket arra, hogy az Explorer ELTÁVOLÍTHATÓ legyen a rendszerből...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elvileg igen. Mezei wine alatt még nekem sem jött össze (a telepítésig eljut csak elindulni nem akar), de régebben amikor volt fenn CrossOver Office azzal simán működött az 5.5-ös IE.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mert most lehet? nekem rh alatt nagyon nem jött össze...(ez persze nem viszonyitási alap)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem. Ennek a fő célja szvsz az hogy ha mondjuk a legújabb IE-ben kihoznak valamilyen új szolgáltatást ami nélkül a websiteok egy részét nem tudod majd megnézni akkor ne legyen elég egy ingyenes IE upgrade hanem venned kelljen egy újabb windows változatot. Az pedig már tiszta haszon hogy így linux alatt a wine segítségével nem fogod tudni futtatni az IE-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem veletlenul a trosztellenes dontest ("mas bongeszot is lehessen mar telepiteni", ha jol emlekszem) akarjak kikerulni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd