Google képleszedő

Google képleszedő
2021-11-24T13:07:32+01:00
2022-09-05T11:57:43+02:00
2022-10-17T03:00:58+02:00
 • elarulod, hogy hogyan?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, már sikerült megoldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen program nyelven szeretnéd?

  szerver oldal vagy kliens oldal?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia, 

   Nem VBA-ban, hanem Seliniumban lenne érdemes ezt megcsinálni.
   Ár: 50.000 FT.

   (remélem nem az a Molnár László vagy aki optikai kábel rendszerek tervezésével is foglalkozik)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nem egyszerű... GoogleAPI kell hozzá, ami naponta 100 lekérdezést enged ingyenesen.
  Alábbi kód például leszedi az első képet a találati oldalról - de ez a google logója :)
  A Tools/Referencesben kell neki a "Micorosoft Internet Controls" és a "Microsoft HTML Object Library"

  Option Explicit Public Sub InsertPicturesFromWeb() Dim IE As InternetExplorer Dim HTMLdoc As HTMLDocument Dim imgElements As IHTMLElementCollection Dim imgElement As HTMLImg Dim aElement As HTMLAnchorElement Dim n As Integer, i As Integer Dim url As String, url2 As String Dim lastRow As Long Dim m, sImageSearchString lastRow = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row For i = 1 To lastRow url = "https://www.google.co.in/search?q=" & Cells(i, 1) & "&source=lnms&tbm=isch&sa=X&rnd=1" Set IE = New InternetExplorer With IE .Visible = False .Navigate url Do Until .readyState = 4: DoEvents: Loop Set HTMLdoc = .document Set imgElements = HTMLdoc.getElementsByTagName("IMG") n = 1 For Each imgElement In imgElements If InStr(imgElement.src, sImageSearchString) Then If imgElement.ParentNode.nodeName = "A" Then Set aElement = imgElement.ParentNode url2 = imgElement.src n = n + 1 End If End If Next Call GetShapeFromWeb(url2, Cells(i, 2)) IE.Quit Set IE = Nothing End With Next i End Sub Sub GetShapeFromWeb(strShpUrl As String, rngTarget As Range) With rngTarget.Parent .Pictures.Insert strShpUrl .Shapes(.Shapes.Count).Left = rngTarget.Left .Shapes(.Shapes.Count).Top = rngTarget.Top End With End Sub
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szükségem lenne egy olyan kis programra, ami egy Excel táblából (akár XLSX vagy CSV) a cella adatok alapján letölti a saját számítóképemre a Google kép keresőből az első képet.

  Nézzünk egy példát az Excel tábla tartalmára.


  Az Excel tábla két sorból áll. Azt szeretném, hogy az első sor esetében a Google képkeresőbe azt a képet töltsük le saját gépre, ami elsőnek jelenik meg. Vagyis azt a képet, ami a "gyümölcs alma" keresésre az első kép.  A fáj neve minden esetben a második oszlop cellatartalma legyen. Tehát ebben az esetben pl: alma.jpg.

  Az Excel táblám akár több ezres sort is tartalmazhat, amiben speciális karakterek is lehetnek (. , ; - @ _ stb). Egy bolond biztos programra lenne szükség amit nem kell állítgatni, hanem egy gombnyomásra elvégzi a műveletet és letölti a fájlokat. Elvárásom egy megbízható, gyors kivitelező lenne, aki még esetlegesen ha kérdésem lenne, akkor a telefont is felveszi. És fél év után, ha már nem működik a program, vagy valamit módosítani szükséges, akkor nem mondja azt, hogy bocsi már nem foglalkozok vele.  Köszönöm jelentkezésed! Kérem az ár mellett a várható fejlesztési időt is add meg!

  Üdvözlettel:

  Molnár László
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd