Megnyitotta alacsony kódigényű programozási nyelve forrását a Microsoft
2021-11-04T08:37:26+01:00
2021-11-05T10:26:27+01:00
2022-07-20T08:02:03+02:00
 • Azért nem kellene hogy a winapi része, mert a winapi egy alacsony szintû API, egy programnyelv pedig egy magas szintû szolgáltatás. Ennyi erõvel a passziánszt is berakhatnád mint winapi hívást. Másrészt egy nyelv begyógyítása egy infrastruktúra legmélyébe soha nem volt jó ötlet, egyebek közt a web is ettõl szenved.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Volt olyan joslatod ami behott az elmult 20 evben?

  Mondjuk az MS-nek sem.

  Miert ne lehetne a winapi resze? 

  ui: szerintem egy kicsit tajekozodj winapi/os teruleten.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A winapit már legalább 20 éve ki kellett volna dobni a fenébe. És "alacsony kódigényû" programozási nyelv helyett csinálhattak volna Pl. egy szálbiztos ablakozó felületet. A windowsnak pont az a baja, hogy nem tud szabadulni a saját árnyékától: a régi Apple Mac API-t másoló WinAPI-tól, a DOS-ra visszanyúló hülyeségektõl. És már nem is fog, mert a hagyományos desktop mint olyan mára már eléggé halott, ergo egy újabb rendszer már nem tudna akkor sem elterjedni ha überf*sza lenne. A jövõ szerintem az lesz, hogy a hagyományos winapi is szépen ki lesz mozgatva egy "alrendszerbe" mint az Android vagy a linux, és lesz valami minimalista default cucc ami kb. egy webböngészõbõl fog állni, egy minimális kernellel alatta. Én legalábbis a MS helyében ezt csinálnám.

  Amúgy pedig egy ilyennek semmi keresnivalója a winapi-ban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na erre vártam.

  Ezt pont 30 éve kellett volna metenni az MS-nek.

  Csak integrálva a winapiba
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Power platform teszi low-code-dá igazán. Anélkül nem ér semmit :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hirtelen ránézve erre a cuccra annyira nem látom hogy miért low code ez egy bármilyen programnyelv  interpreterhez képest amiben tudsz függvényeket hívni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd