Front end fejlesztő szeretnék lenni

Front end fejlesztő szeretnék lenni
2021-08-15T17:06:03+02:00
2021-08-17T21:10:37+02:00
2022-10-17T08:30:32+02:00
 • Juniortól egy normális helyen nem elvárás, hogy bármit is tudjon, azért junior.

  Nem kevered összea juniort a pályakezdővel. Szerintem a junior már nagyjából tudja, hogy az adott keretrendszerben, hogy kell valamit megcsinálni, de lehet nem a legmegfelelőbb formában. 

  Ha már kb biztosabban használod a react-ot, ismered a reduxot mellé és csináltál 1-2 hobbi projektet benne, tudod a gitet használni, akkor már érdemes lehet elkezdeni pályakezdő/gyakornok/junior pozit keresni. Lényeges, hogy ha csinálsz hobbi projektet, akkor azt rakd fel githubra, hogy láthassák belőle, épp milyen szinten tartasz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Őszintén szólva én éveken keresztül kódolgattam magamnak hobbiból, aztán otthon bele-belenyaltam valamibe, csináltam pet projekteket is, de messze nem ért annyit az egész, mint az, hogy lassan egy éve dolgozom egy cégnél frontendesként.
  Majd kijavítanak a többiek, ha rosszul látom, de nekem az most a megfigyelésem, hogy Angulárra nem nagyon keresnek embert. A legacy kódok jellemzően még mindig jQuery-ben vannak, akik modern frameworköt használnak itthon, jellemzően Reacteznek. Én spec Vue JS-ben dolgozom, de még nem látom, hogy elárasztaná az itthoni piacot ez az igény.
  Juniortól egy normális helyen nem elvárás, hogy bármit is tudjon, azért junior. Persze, a valóságban vannak, akik úgy tekintenek rád, hogy már érts mindenhez is, de ezt érdemes a helyén kezelni. Merj kérdezni sokat, olyan munkát keress, ahol kifejezetten írják, hogy van mentorálás, képzési lehetőség. Tapasztalat: Kérdezd meg az interjún, hogy hány fejlesztőjük van? Ha tíznél kevesebbet mond, akkor nem lesz ideje egyik seniornak se veled foglalkozni, mert rengeteg a munkájuk, ahhoz viszont, hogy te gyorsan fejlődj és minőségi munkatárssá válj, nagyon fontos a code review, az értékes visszajelzés, egy-egy probléma alaposabb körüljárása, magyarázata.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Learn to become a modern frontend developer
  Ezt eléggé tudom javasolni. Csinálj valami olyan saját projectet, ami minél több mindent megvalósít a listából (verziókövetett, biztonságos, scriptekkel fordítható, bundle-zható, lintelhető, js-re és css-re frameworkot használ, unit testelhető, esetleg csinál valamit worker szálon...), és mindenhez érteni fogsz annyira, ami elég ahhoz, hogy a CV-re rákerüljön. Onnantól meg már nem lesz nagy gond a munkakereséssel (szerintem). Komolyabb energiabefektetéssel ez inkább egy hónap, mint 12.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En soha sem ereztem, hogy keszen allok. Jelentkeztem, aztan meglattam, mi az ami hianyzik, mi az amit akarok es mi az amit pedig nem. 
  Realis hamar munkaba allni, ha olyanok az igenyeid. (9-12 honap az nagyon sok, az alapokat 1-2 honap alatt boven el lehet sajatitani, ha meg felvesznek, akkor ott a tobbit)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Front end fejlesztő szeretnék lenni. 29 éves vagyok, középfokú angol és német nyelvtudással. Az angolt napi szinten használom. Eddig back-end-t tanultam, viszont rákellett hogy jöjjek, jobban érdekel a front end. Back-endben már tanultam java-t(oop, enums, lambda expressions, threads stb stb), sql-t, collections(map, single linkedlist, doubly linkedlist, arraylists, arrays, stb) algoritmusokat(BST, sorting, más egyebeket), clean code-t.

  3 hónapja tanulok front endet jelenleg, alapvetően html css és JavaScript amiket eddig tanultam. Nyilván szükségem lesz még react-re vagy angularra, Sass, less, bootstrap, responsive design. Kihagytam valamit?

  A kérdésem az lenne, hogy akik maguktól tanultak front end fejlesztőnek, mennyi idő után kezdtetek el állásajánlatok után nézni? Mikor éreztétek hogy készen álltok? Mennyi idő telt el a kezdettől, addig a bizonyos pontig?

  Reális lenne 9-12 hónap múlva munkába állnom? Hetente 40-50 órát tanulok és kódolok. Mellette dolgozom. Szabadidőm nagyrészét ennek szentelem.

  Előre is köszönöm szépen a válaszaitokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd