Javascript alapú fejlesztés komplex feladatokra
2021-08-09T20:46:46+02:00
2021-08-12T10:50:35+02:00
2022-07-20T09:11:55+02:00
 • Szerintem a deno sokkal lightweightebb mint a node.js, szóval érdemes kipróbálni, de persze még experimental szinten tart. Nekem is tervem, hogy node.js helyett deno-t használja, mondjuk abba beleütköztem, hogy .jsx vagy .tsx kiterjesztésnél a nem reaktos renderelés megadása nem triviális.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ha valamilyen (REST?) API-ban gondolkodsz, akkor mindegy hogy mi van a szerveren, PHP vagy egy Node.js. Mivel csak egy JSON tartalmat jelenít meg a node szerver, nem kell semmilyen template kezelőt megismerni.
  Én is maradtam az angularjs-nél (+node.js), bár mindig tervezgetem a váltást. Csak nem érzem azt a nagy nagy pluszt, amit mondjuk egy jQuery és egy angularjs között van. Sőt inkább csak sok sok mínuszt érzek és ez egyáltalán nem lendít előre. Sokféle tutorialt végig vittem már, de egyik sem győzött meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha vue-t akarsz használni, akkor a nuxtjs kell neked a szerveroldali rendereléshez + seo-hoz: Nuxt.js - Universal Vue.js Applications
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az, hogy benéztem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Mi köze ennek a programozás-elmélethez?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,
  kb 20 éve fejlesztek webes rendszereket. A backend többségében PHP + MySql, a frontend pedig Html + Javascript + AngularJs + Css (Sass) volt.
  Az évek során az apró weboldalaktól a komplett rendszerekig mindent csináltam. Saját fejlesztésű PHP-s keretrendszert fejlesztettem, ami biztonsági szempontból, SEO optimalizáció, bővíthetőség és flexibilitás terén is tökéletesen kiszolgált minden webes alkalmazást, amire használtam.

  Úgy gondoltam kicsit bővítem a tudásom és a ma oly felkapott javascript alapú fejlesztésbe is belekóstolok.
  Kigondoltam egy VueJs 3 (esetleg NUXT) + NodeJs (vagy Deno js) + PostgreSQL kombót (meg persze az alapok html, css).
  Kérdésem, hogy mennyire lehet ezzel az összeállítással olyan életképes projecteket megvalósítani, amikben vannak "sima" weboldalak (ergó nagyon fontos szempont a SEO), de vannak érzékeny adatokat kezelő komplex rendszerek is (itt meg fontos a biztonság, jogosultságok kezelése...stbstb).

  Előre is köszönöm az hozzászólásokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd