Terror in the Maze
2021-07-07T19:31:08+02:00
2021-07-07T19:31:14+02:00
2022-07-18T22:30:25+02:00
 • Sziasztok ! Tudom, ez az oldal nem elsősorban játékfejlesztésről szól, de mint érdekesség szeretném itt is megmutatni.  TERROR IN THE MAZE
  A játék menete különösebb magyarázatra nem szorul, de azért röviden:
  Ez egy FPS-jellegű 3D-s lövöldözős játék.
  Fő cél : ki kell jutni a labirintusból. A szörnyektől meg kell szerezni azt a lőszert, ami a soron következő doboz szétrobbantásához kell. A doboz szétrobbantása, ha nálunk a lőszer : 100% tűzgolyóval (jobb egérgomb használata a lövéshez) A doboz mögött van a következő doboz kulcsa, viszont a doboz felrobbantásával egy időben tűzokádó sárkányok szabadulnak ki. Végezni kell velük.
  Vigyázat ! Ha nálunk a lőszer, akkor vigyázni kell a szörnyecskékkel, mert elvehetik a kulcsot, é elszaladnak vele. Ne engedjük közel magunkhoz őket !
  A játék folyamán a tündér elvezet minket a helyes útra.
  Ha fogytán az energiánk, álljunk be egy „first aid” blockba !
  A programról néhány gondolat:
  A játék BASIC nyelven íródott (QB64 1.3 alatt). A grafikai elemekhez a GOOGLE segített. Animált szörny-gifek, sárkányok, labirintus-textúrák. A képek és animációk szerkesztéséhez PaintS Shop Pro 5-öt, és Virtualdub –ot használtam.
  A hangeffektekben pedig a YOUTUBE segített. Például „robbanás effect”, „dragon music”, „monster voice” kulcszavakkal nagyon sok jó hangmintát lehet találni.
  A labirintusban két pont között a legrövidebb távot (tündér) Dijkstra –algoritmusal számoltatom ki.
  Nincs két egyforma játék. Indításkor egy véletlen elrendezésű labirintust generál a program, változatos textúrákkal.


  A játék története:


  3D-MAZE
  Először egy egyszerű, véletlenszerű 3D-labirintust generáló programot készítettem, amiben úgy lehet közlekedni, mint egy tipikus FPS-játékban. Ez nem nevezhető játéknak, inkább csak érdekesség.
  Megtalálható a játék mappájában : „archive_and_history/real_3d_maze”


  4D-MAZE
  Miközben foglalkoztam a 3D tér geometriájával, felmerült bennem egy kíváncsiság. Mi történne, ha 1 pont pozicióját nem 3, hanem 4 sík metszete adná ? Az érzékeltetés természetesen maradna 3 dimenziós, de több nézetből láthatnánk a teret, a 4 síkből valamelyik tetszőlegesen kiválasztott 3 sík metszeteként. Valamint valós időben egyszerre a különbözően felhasznált síkokban. Hogy tud megváltozni ugyan annak a 4 dimenziós térnek a szerkezete, elrendezése, ha különböző 3 sík metszeteként hozzuk létre azt ? A program vizuálisan érzékelteti ezt az érdekességet.
  Megtalálható a játék mappájában : „archive_and_history/real_4d_maze_4windows_real_time”
  Miután megtetszett a 3D-megjelenítés játékra használható lehetőségei, elkészítettem ezt a játékot.  Sokak nehéznek találják. Valóban, ez nem egy gondolkodós, lassú menetű FPS játék, hanem itt igenis idegbeteg módjára hentelni kell, és csak a feladatra összpontosítani, egya pillanatra sem szabad belassulni !


  A gameplay megmutatja, hogy HARD módban max 10 perc végigvinni.


  https://www.youtube.com/watch?v=i39C3Fjl-Q0


  A játék oldala, letöltés, stb: (ingyenes, windows alatt fut, forrás kód is közzétéve)


  https://www.facebook.com/Terror-in-the-Maze-107637544919718


  Kb fél év munkája, nagyon szeretném, ha minél többen kipróbálnák, köszönök minden véleményt, lájkot, és megosztást!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd