Saját OpenJDK disztribúciót adott ki a Microsoft
2021-04-08T09:02:42+02:00
2021-04-09T00:06:31+02:00
2022-07-20T10:46:49+02:00
 • Ez olyan, mint régen a turbó kapcsoló volt a gépeken. Alapból mindent JavaScript-ben írnak meg, de ha valaminek kompatibilitási okból lassabban kell futnia és több memóriát kell ennie, akkor átírják Java-ra, hogy rendesen működjön. De vigyázni kell, hogy ne JavaScript-ben írt JVM felett futtassák, mert akkor hiába az egész, hiszen turbó sebességgel fog futni így is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennek semmi értelme ma már senki nem használ Javát minden Javascriptben van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én úgy emlékszem Zulut olvastam, de nem kizárt, hogy bizonyos JVM alapú szolgáltatásaikhoz Zinget használnak, bár kicsit azért meglepő lenne. Az egyrészt nincs ingyen, másrészt a C4 egy csomó alkalmazáshoz nem is passzol (ahogy a konkurens GC-k úgy általában), ráadásul jelentősen megnövelheti a szükséges memóriaigényt, ami nem kényelmes a cloudban :) Ha mégis egy konkurens GC kéne nekik, a Zuluban már ott van a ZGC és a Shenandoah is, amik azért már szintén elég klasszak, és ingyenesek.

  A Zing tartalmaz még csomó más compiler és egyéb szintű optimalizációt, de egy amúgy is container világban futó alkalmazás esetén nem tudom mennyire az van a fókuszban. Mondjuk a ReadyNow éppenséggel nem butaság cloud-ban. Alibaba be is tett egy hasonlót a Dragonwellbe, és tett is kísérletet a mainstream OpenJDK-ba portolására, de úgy emlékszem lepattantak vele elsőre. Nem tudom azzal próbálkoznak-e még.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Microsoft annyiban érdekes, hogy azt olvastam valahol, hogy ők az Azure Cloud service-ben a Java-s szolgáltatások alatt Zing-et használnak, ami a C4 collector miatt egy igen érdekes tényező, ha tényleg igaz. De lehet hogy félreértés volt, és nem Zing-et hanem Zulu-t (mindkettő az Azul által kiadott JDK, de a Zing egy nagyságrendekkel erősebb JVM, míg a Zulu csak egy csomagolt és supportált OpenJDK)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennek semmi köze nincs a Google - Oracle perhez. A Google-nek is lehetne saját OpenJDK buildje. Könnyen lehet, hogy van is, ahogy az MS-nek is volt eddig is, csak nem volt nyilvánosan elérhető. Sőt, meglepődnék, ha nem lenne, vagy nem készülne. Rajtuk kívül minden nagyobb cloud providernek van hivatalosan is (Amazon, MS, Oracle, IBM, Alibaba stb) saját buildje.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megvárták a végeredményt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd