Kezdo fizetesek

Kezdo fizetesek
2021-03-09T19:41:56+01:00
2022-08-13T15:51:24+02:00
2022-10-17T03:20:48+02:00
 • Jo latni ilyet is, hogy van ilyen is munkavallalo es munkaltato kozott. Ertelmes cegnek tunik.

  Maximum az aranyokra lennek kivancsi munkavallaloi oldalon, hogy hanyan kenytelenek valtani ahhoz, hogy elorebb jussanak anyagilag es/vagy szakmailag.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Nekem 2016-ban sikerült egy német cég budapesti csapatához csatlakoznom karrierváltóként 40 évesen végzettség nélkül (hobbi szinten programoztam 2010 óta), tőlük létszámleépítés miatt kellett távoznom sokad magammal, majd egy project munkán voltam és 2017-ben kerültem a jelenlegi helyre (magyar nagyon korrekt cég). Delphiben Windows-os asztali alkalmazást, c# szerver oldalt fejlesztek/javítok.
  Ide én is úgy jelentkeztem, hogy tudatosan kissé kevesebbet kértem, mint lehetett volna; kb 1,5 évig én kerestem a legkevesebbet a cégnél a fejlesztők között, jelenleg a felső 1/3-adhoz tartozom a fizu alapján.
  Minden évben volt fizetés emelés, előfordult, hogy bérkorrekció miatt 63%-ot kaptam. Jelenleg havi milla felett vagyok már.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ritka esetek egyike, hogy egyhelyben maradva is nő a fizetés. Zömében sajnos a fizetés az marad és csak akkor változik, ha a munkahely is változik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már feljött ez a topic, adok én is egy kis update-et magamról, konkrétan a fizetésem változásait az elmúlt ~5 és fél évben, ugyanannál a cégnél:

  2017. április: 350.000 Ft bruttó + nettó 30.000 Ft/hó cafeteria (felvettek junior devnek)
  2018. április: +1% 353.500 Ft (teljesítményértékelés)
  2018. július: +7,5% 380.000 Ft (promóció mid dev-re)
  2019. február: +2% 387.600 Ft (teljesítményértékelés)
  2020. január: +4% 403.104 Ft (teljesítményértékelés)
  2020. április: +17% 473.467 Ft (bérkorrekció)
  2020. július: +25% 591.833 Ft (promóció junior architectté)
  2021. január: +4% 615.506 Ft (teljesítményértékelés)
  2021. július: +3% 633.971 Ft (féléves teljesítményértékelés)
  2022. január: +30% 828.404 Ft (promóció architectté)
  2022. február: +4% 861.540 Ft (bérkorrekció)
  2022. július: +13% 973.540 Ft (féléves teljesítményértékelés)

  2019. óta a cafeteriát a fizetésünkkel együtt utalással kapjuk meg a bankszámlánkra.

  Nyilván ez csak az én esetem, és másnél nem biztos, hogy így lesz. Talán egy viszonyítási alapot adhat a "céghez való hűség vs. munkahelyváltás" témában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! 
  Keress rá neten: Hays salary checker vagy Hays salary guide ha PDF-Ben érdekelnek a  bersavok. Elég jól tükrözi a piaci valóságot, évente merik a béreket, köztük az IT szektorét is.

  Bár nem C++ vagy .NET, hanem JS, de nekem első munkahelyemen (2020.12) a kezdő fizetés 250e nettó volt. Egy debreceni kb 50 fős magyar cég volt. Próbaidő végén megkérdeztem van e lehetőség fizetésemelésre, mire egy rövid továbbképzést követően (hogy hat mégis hogy képzelem én ezt a kérdést) másnap elem toltak egy azonnali felmondó papírt, amit alá is írtam.

  Ra egy hónapra Budapesten 300e + 25e cafeteria volt a következő fizetésem. Ez egy korrekt munkahely volt (szinten magyar cég) korrekt bérekkel és igyekeztek is megtartani a jókat. Itt 11 hónapot voltam, majd átmentem egy multihoz, ahova korábban is próbáltam már bejutni. Ott 405e plusz 68e cafeteria a fizetésem, 6 hónapja vagyok itt , szinten korrekt hely, jól felszerelt kényelmes iroda, eszközök, stb., nem is tervezek tovább állni egy jó ideig.  Amúgy Debrecenben megkérdezték, hogy mégis mennyivel lennék boldog, mondom 300e. Erre a HR vezér ujjat az égbe emelve felvilagositott, hogy az budapesti szint. Ekkor még csak a szellemi szegénységuk esett le, az nem hogy másnap elküldenek. Bár azóta is rendszeresen eszembe jut hogy küldjek nekik egy köszönő levelet, mert azóta nagyon jól alakultak a dolgok LoL.

  Amúgy bootcampen tanultam kódolni és mindkét budapesti helyen kemény volt a felvételi, főleg a mostani munkahelyemen (2,5 óra technikai interjú, stb)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel a fizetésről nem lenne szabad beszélnem, így mivel már ezt megosztottam, sajnos nem mondhatom el, hogy hol dolgozom :(

  Egyébként nem ott vagyok.

  erre ők 300K bruttót mondtak (230K nettó)

  Bocsánat, rosszul emlékeztem. 350K volt az bruttóban, nem 300K.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hajdú-Bihar megyében ilyen lépcsőzetes fizetést és bekategorizálást maximum az EPAM-tól tudok elképzelni. Náluk van ilyen "katonai ranglétra" szerű "előléptetések". Minden évben megnézik az egyes embereket, hogy miben léptek előre, milyen munkát végeztek, mit szúrtak el, milyen továbbképzéseken vettek részt, stb. és később ezek alapján kapnak "rangot", hangzatos fejlesztői titulust, és persze fizetést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szoftverfejlesztő vagyok. Debrecenben végeztem programtervező informatikus szakon 2017-ben, februárban abszolváltam, nyáron államvizsgáztam. Nekem a .NET technológiák világa tetszik nagyon (C# nyelv) és abban is van mély tudásom, így kimondottan olyan helyen akartam elhelyezkedni, ahol ezzel dolgozhatok.

  Az egyetemi abszolválásom előtt már elhelyezkedtem dolgozni egy cégnél .NET fejlesztőként - egy WinForms projektet hegesztettem. De ez gyakornoki munka volt, 804 Ft nettó órabérért, és meg is szűnt, amikor abszolváltam. 4 hónapig voltam ott (2016. november - 2017. február) Aztán kaptam egy ajánlatot LinkedIn-en 2017 márciusában, áprilisban már ott is dolgoztam immáron főállású .NET backend fejlesztőként, és azóta is ott vagyok. Junior fejlesztőként kerültem oda, rá másfél évre már előléptettek mid devnek, és tavaly nyáron junior architect lettem (szóval nálam a senior dev szint kimaradt).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit dolgozol? Milyen nyelven kódolsz? Hova jártál suliba?
  Tényleg érdekel, hogy ez milyen kombinációban jön így össze, főleg a vidéki dolog miatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Koszonom az eddigi hasznos valaszokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én 2017-ben helyezkedtem el az első főállású munkahelyemen, és azóta is ott dolgozok (Hajdú-Bihar megyében). 250K nettót kértem, erre ők 300K bruttót mondtak (230K nettó) + 30K adómentes cafeteria havonta. 4 hónap releváns gyakornoki tapasztalatom volt, amikor felvettek. Azóta túl vagyok 7 fizetésemelésen és 2 promóción, most 425K a nettóm + a 30K cafeteria.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel itthon főleg a külföldi cégek uralják a piacot és ha ránézel az euró forint árfolyamára mennyit változik egy év alatt, akkor bármi lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem tárgyalnak csak elfogadják esetleg alúl igérnek, hogy felvegyék őket

  Sajnos egy junior esetében erre gyakran szükség van, mivel lehet, hogy ez az, amivel esetleg versenyképesebb tud lenni egy adott cég felvételijében, azaz azzal, hogy a fizetési igényét kénytelen lejjebb vinni, annak ellenében, hogy megkaphasson egy pozíciót. Elfogadja, hogy Ő junior, és szakmai segítéségre szorul - legalábbis kezdetekben biztosan. Ez persze az évekkel és a tapasztalatszerzéssel majd változni fog - sőt, kell is, hogy változzon, mert ez a személyes szakmai fejlődés egyik lehetséges számszerű mérőeszköze. De később már nem kell saját magát alul értékelnie, és alul ígérnie senkinek, egy-egy jó pozícióért. Csak hát ezt ki kell tudni várni, és ekkor még a szakmai fejlődést kell előre pozicionálni, az anyagi helyett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kezdőként azért ezt nehéz elkerülni, mert a cégek még nem feltétlenül szeretnének juniort felvenni.
  Másrészt attól is függ a dolog, hogy kis cégnél vagy multinál helyezkedik el az illető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv.

  Szerintem amennyiért eltudod adni magad.
  Sokszor az emberek alapvetően ott hibáznak, hogy nem tárgyalnak csak elfogadják esetleg alúl igérnek, hogy felvegyék őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem lehet tudni, hogy 2 év múlva:

  - mivel fogsz több mindenhez érteni
  - mire lesz épp szükség
  - mennyit változik a piac 2 év alatt (pl. hány cég megy csődbe a koronavírusos helyzet miatt, hány új cég jön, stb.)
  - mennyit romlik a forint
  - mennyit emelkednek a bérek...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Es ket ev mulva varhatoan mas berek fognak uralkodni? Ennyire gyorsan valtozik a piac, vagy ez mire utal?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Koszonom! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha most végeznél és multinál helyezkednél el akkor nettó 300-350 környékén lennél (ha felvesznek). 3 év tapasztalattal lehet 500 körül is. 2 év múlva meg majd kiderül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy érted 2 év múlva mikor meglesz a diplomád, mennyit fogsz kapni? Szerintem eltévesztetted a házszámot, Nostradamus nem itt lakik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Udv!

  Kivancsi vagyok mennyik a kezdo programozoi fizetesek, de sajnos ahany cikket talalok, annyi erteket es az allashirdetesekben ritkan tuntetik fel a fizetest.

  Pontosabban erdekelne hogy szemelyesen en mennyit kapnek, SZTE programtervezo informatikus diplomaval ami ha minden jol megy 2 ev mulva lesz meg. Ezek mellett mar 1. szemeszter oktobereben sikerult elhelyezkednem egy nagy cegnel dualis kepzes keretein belul, igy a diploma osztora lesz "3 ev" (reszmunkaido) tapasztalatom. C# es C++ a fo iranyvonalom, lehetoleg ebben helyezkednek el.

  Tehat ezeket figyelembe veve, C# / C++ fejleszto friss diplomaval, 3 ev tapasztalattal, Budapesten milyen netto bersavra szamithatok?

  Ezt leszamitva erdekelne hogy ugyan ezek a feltetelek - a 3 ev tapasztalat mekkora bersavra szamithat valaki, mennyivel talal nehezebben allast mint en?

  Illetve a kesobbiekben jatekot szeretnek fejleszteni, ez a szenvedelyem, ezert ez is erdekelne hogy a videojatekipar es a szoftverfejlesztes bersavjai mennyire vannak szinkronban?

  A valaszokat elore is koszonom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd