Már több fejlesztő használja a Visual Studio Code-ot, mint ahány nem
2021-02-09T07:43:30+01:00
2021-02-17T07:35:49+01:00
2022-07-20T11:42:12+02:00
 • > Már több fejlesztő használja a Visual Studio Code-ot, mint ahány nem

  Szerintem van két számlálójuk, az egyiket akkor növelik, amikor valaki használja a programjukat, a másikat meg akkor, amikor valaki nem használja a programjukat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 •  annak olyan 3000 körüli osztály a backendje

  ..ez az az iskola, ahol egy osztály nem lehet (say) 100, egy method meg mondjuk 20 sornál hosszabb?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor tényleg nincs előnye a VS-nek így.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Õszintén szólva a VS-en sem használtam soha resharpert, mert hogy a cég nem vette meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • resharper megy rajta?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Õszintén szólva, egy .NET Core-nál nem nagyon látom a Visual Studio hozzáadott értékét. Intellisenese van a Code-ban is, nugetet is könnyebb hozzáadni a projekthez mint a Visual Studio roppant gagyi nuget package managerével. Debuggolni is lehet vele, a git-et is kezeli (mondjuk ott mind a kettõnek vannak néha fura dolgai).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hú de félrement ez a beszélgetés.

  Szerintem nem a jó végénél lett megfogva ez a VSCode/akármimás kérdés. Önmagában a VSCode számomra nem képes kiváltani olyan "régi nagy" IDE-ket, mint mondjuk a Visual Studio, ha mondjuk ASP.NET Core fejlesztésről van szó, mert a VS minden ahhoz szükséges funkciót alapból tud, számomra kényelmesebben, mint a VSC. Ugyanígy Javahoz az IntelliJ IDEA-t kényelmesebbnek érzem.
  Ugyanakkor VSC nélkül már el sem tudnám képzelni, hogy fejlesztésbe kezdjek. Egyrészt a repository rootot kivétel nélkül megnyitom benne, mert szerintem marha gyorsan lehet keresni benne. Tehát ha szükségem van egy string előfordulására valamelyik fájlban (legyen az kód, build script, docker fájl, stb) akkor azt a VSC-ből teszem meg.
  Frontendet nem tudnék már nélküle fejleszteni, számomra bármi másnál kényelmesebb, főleg Angular fejlesztésnél. A komponens TS kódja megy baloldalra, a HTML jobboldalra. Álom.
  Build scriptek? VSC! Szerintem nem is tudnék már build scripteket fejleszteni VSC nélkül, jók a gyári kiegészítők, gyors, látod a mappa-struktúrát, könnyen tudsz keresni az összes fájlban. Ugyanígy használom dockerhez/kuberneteshez, nem tudnék már nélküle meglenni.

  Viszont ahogy a VS-t sem váltotta ki, úgy a "Notepad++"-t a számomra, és jó eséllyel nem is fogja. Ha ráakadtam egy példa fájlra, amit valamikor pár hónapja csináltam és csak az érdekel a mappából, akkor azt Npp-vel fogom megnyitni. A feljegyzéseim, kis jegyzeteim, powershell/bash parancsaim egy Npp fájlba vannak kimentve. Egyszerű, könnyen átlátható, kényelmes. Ha óriási JSON-okról van szó, amiket meg szeretnék nyitni és formázni is szeretném őket, szintén Npp-vel fogok próbálkozni, mert a végtelen méretű JSON-ok már megölhetik a VSC-t, meg bármilyen más IDE-t, de az Npp gond nélkül megpróbálkozik velük.

  Szerintem ezeknek az IDEknek és "code editoroknak" megvan a helyük egymás mellett. Nem dolgozom Javaval, csak néha ránézek, viszont én amellett is ugyanúgy el tudnám képzelni a VSC használatát a projekt rootban, build scriptekben, gyors keresésekre, stb-re, mint ahogy most teszem ASP.NET Core-ral.
  Ezek azért mégis csak eszközök, arra van, hogy a megfelelő célra használjuk őket, persze lehet, hogy valaki nem találja mondjuk pont a VSC-nek a helyét a maga eszköztárában, szerintem viszont marha hasznos és sokoldalú valami, ami az IDE és a code editorok határmezsgyéjén található.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én kedvelem, sőt az elmúlt pár évben csak  VSC-el fejlesztettem, előtte phpstorm - ot is használtam, szóval az se ismeretlen, de túl sokszor találkoztam azzal, hogy valaki az intelli J vonalat használva annyira elkényelmesedett, vagy sohase szokta meg, hogy mit is kell csinálnia a projektjével ha éppen nincs szépen beállítva minden az IDE-ben, hanem konzolból kell megoldani valamit, és a programját csak IDE-ből indítja brr... 

  2 dolog volt amit a phpStorm kényelmesebben tudott, az egyik syntax color beállítása, ott majdnem mindent szépen meg lehetett adni egy felületen, valahol a setup bugyrain belül, nekem az volt a fontos, hogy a ({[]}) mindegyik zárójel típust külön színezze, így nekem sokkal olvashatóbb a kód, mert gyorsabban látom, hogy mi mihez tartozik, persze ez egyéni preferencia, a VSC-nél erre ott a remek Bracket Pair Colorizer 2 plugin. A másik a nagyválalati rendszerben a vpn - re való szinkronizálást. De erre is van plugin, ha szükségs. Mint ahogy mindenre is van, és amire nincs arra meg lehet írni sajátot. 

  A VSC fő előnye, hogy mindegy, hog windows, mac vagy linux mindegyiken megy. Ja és free, nem úgy mint az intelli J csoport tagjai. Valamint elég 1 IDE-t megtanulni és tetszőleges nyelven lehet benne fejleszteni, ami szintén nem utolsó hátrány.

  A VSC hátránya, időnként a sebesség, mármint időnként a legegyszerűbb user snippetet is túl lassan érzékeli, de ezzel együtt tudok élni. Érdekes módon debuggolni sohase szoktam benne. Viszont a jobbra kipakolt terminál teszt íráskor alap.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem. Az összes fejlesztőt jelenti. "Number of software developers worldwide" (mindenfajta "professional" nélkül). Ezt linkeli a forráscikk.

  2016-ban becsülték 21M-ra: Software engineering demographics - Wikipedia
  Itt több szám is van, de mind inkább azt támasztja alá, hogy a 24M egy pro-kra adott becslés: Software Developer Statistics 2020: How Many Software Engineers Are in the US and in the World?
  Csak Európában 5.5M-ra becsülték a professzionális fejlesztők számát 2018-ban. 

  Nem. Főleg, hogy a címbeli állítás sem a professzionális fejlesztőkre vonatkozik, hanem "fejlesztők"-re. Mindegyikre.

  Így van. Pont ezért nem lehet igaz az állításod a bővebb halmazon, ha a szűkebben sem igaz.

  De szerintem hagyjuk. Nem célom, hogy ezzel gyötörjelek, csak rávilágítani akartam, hogy ha ilyen hibákat akarsz keresgélni, akkor otthon is szét lehet nézni bőven. 

  Nem (jobban, mint az Idea esetén). Elméletileg lehetséges, gyakorlatilag viszont egyetlen példát sem tudtál hozni rá.

  Nem tudok, mert nem használom. Más plugin alapú hasonló cuccnál viszont bőven szívtam ezzel, ezt írtam is. VSC-ben ez lehetséges, pl IDEA esetén meg elméletileg sem. A bundled csomagok esetén legalábbis, ami egy folyamatosan bővülő csomag, és ami az adott platform igényeit nagyon nagyrészt lefedi, és amiben olyan pluginek is vannak bőven, amik VSC-hez egyáltalán nem elérhetőek. Legalábbis egy keresés a plugin nevére nem ad találatot (glassfish, weblogic, websphere stb pl).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Projekt alatt én a solution project fájljait értem, már ha vannak ilyenek. Mint anno a Delphi alatt is volt ilyen, sõt C# alatt is megvannak még, már ha a komplexitásuk durván le is csökkent a core óta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na ja, de akkor sem vizuálisan rakod össze a cuccot, hanem text-ben. Másrészt régen rossz, ha egy helló világ lebuildeléséhez 120 oldal doksit kell végignyálazni. Az IDE-ben pedig Pl. db inspectornak semmi keresnivalója - lehet beletenni, de nem követelmény, ahogy igazából a profiler sem. IDE = kód editor + debugger + szerintem a projekt manager is, bár ma már ez kevésbé lényeges. Az hogy git-et tudsz vele kezelni fasza dolog, azt a VS Code is tudja amúgy, ahogy terminál is van benne. Ja, és ha nagyon akarsz, akkor db inspectort is rakhatsz bele, bár arra azért vannak jobb toolok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 •  A cikkben a 24 millióra hivatkozol (ahogy az eredeti is, ami egyébként jelenleg már inkább 26 millió), és ami a professzionális felhasználók számát jelenti (

  Nem. Az összes fejlesztőt jelenti. "Number of software developers worldwide" (mindenfajta "professional" nélkül). Ezt linkeli a forráscikk.

  Mivel azt meg állítják, hogy az elmúlt 1 évben az 5 milliós felhasználószám növekedés elsősorban nem a professzionális fejlesztőktől jött, nyugodtan kijelenthető, hogy a címbéli állítás a professzionális fejlesztőkre vonatkoztatva nem igaz. 

  Nem. Főleg, hogy a címbeli állítás sem a professzionális fejlesztőkre vonatkozik, hanem "fejlesztők"-re. Mindegyikre.

  Ha az összes VSC felhasználó pro fejlesztő lenne, akkor is csak nagyon vékonyan lenne igaz az állításod

  Nem. Attól függetlenül igaz, hogy a VSC felhasználók összetétele milyen, mert nem diszkriminál sem a 24 millió, sem a 14 millió, sem én közöttük. Te próbálsz egyedül lovagolni ezen a profi fejlesztők dolgon, tök értelmetlenül, mert gumifogalom, és mert rajtad kívül senki sem (csak) azokról beszél.

  Ez a pro/nempro kibújás akkor most nem sikerült. 

  Nem a kibújás nem sikerült nekem, hanem neked egyszerű magyar és angol mondatok megértése. Még mindig.

  Ha a két időpont között volt bármi VSC frissítés, ami törhetett kompatibilitást, akkor megtörténhet, hogy ezek a pluginek eltörtek, vagy egyikük eltörött 

  Nem (jobban, mint az Idea esetén). Elméletileg lehetséges, gyakorlatilag viszont egyetlen példát sem tudtál hozni rá.

  Ne mondd, hogy nem érted... 

  Nem is mondom. Amit én mondok az, hogy te nem értesz egyszerű magyar mondatokat sem. Angol szövegről, halmazelméleti és logikai összefüggésekről már nem is beszélve.

  Komolyan mondom: egy darab kővel érdemesebb lenne megvitatnom ezt (vagy bármelyik másik témát), mint veled, mert ugyan hozzád hasonlóan az sem mondana semmi érdemlegeset, de legalább nem dobna be újabb és újabb orbitális hülyeségeket a beszélgetésbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit értesz rendes projekt alatt?

  Most egy kisebb projekten dolgozom, annak olyan 3000 körüli osztály a backendje és van hozzá egy jó kis angularos frontend is typescripttel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát te személyeskedhetsz, hogy észrevegyem magam. Viszont - legalábbis szerinted - én személyeskedhetek, hogy észrevegyed magad. Értem.

  Nem, senkinek nem kéne személyeskedni. De ha elkezdesz személyeskedni - márpedig mindig ezt teszed -, akkor elveszíted az esélyét, hogy értelmes vitát folytass. 

  Nem, a cikkben írtakból semmiből sem következik, hogy a cím állítása ne lenne "jó". A baj itt az, hogy te megint kevered a professzionális fejlesztők és a fejlesztők fogalmát, illetve az eredeti cikk ezzel kapcsolatosan tett állításait. 

  A címbéli állításnak ugyebár eleve csak ugyanazon halmazra vonatkoztatva van értelme. A cikkben a 24 millióra hivatkozol (ahogy az eredeti is, ami egyébként jelenleg már inkább 26 millió), és ami a professzionális felhasználók számát jelenti (mivel alaposan körülnéztél a cikk megírása előtt, ezt biztosan tudod). Mivel azt meg állítják, hogy az elmúlt 1 évben az 5 milliós felhasználószám növekedés elsősorban nem a professzionális fejlesztőktől jött, nyugodtan kijelenthető, hogy a címbéli állítás a professzionális fejlesztőkre vonatkoztatva nem igaz. Ha az összes VSC felhasználó pro fejlesztő lenne, akkor is csak nagyon vékonyan lenne igaz az állításod, de ezt tudjuk, hogy nem így van. Innentől kezdve a hobbistákkal kibővített halmazra még annyira se lesz igaz. Ez a pro/nempro kibújás akkor most nem sikerült. Nem mintha amúgy ez engem annyira érdekelne, csak ha már állandóan halmazelméletes, logikázós, nem átgondolós, érvelési hibás, alkalmatlan vagyos stb megjegyzésekkel pusztítod a vitákat a cikkeid alatt, érdemes megnézned ebben a saját eredményeidet. 

  Töltsd már le az a k...a Visual Studio Code-ot, és nézd már meg hogyan működik!

  Tudom hogy működik, köszi. Elmész a marketplace-re, megnézel 2 random plugint, és látod, hogy az utolsó frissítéseik különböző időpontokban történtek. Ha a két időpont között volt bármi VSC frissítés, ami törhetett kompatibilitást, akkor megtörténhet, hogy ezek a pluginek eltörtek, vagy egyikük eltörött (ezért kell a plugin csomagjában definiálni a "engines.vscode"-ot, ami a kompatibilis VSC verziókat jelöli meg). Ha ezek a pluginek a VSC-vel együtt frissülnének, akkor ilyen kompatibilitás törés nem történhetne meg még major verzióváltás esetén sem. Ez az, ami így van egy olyan IDE esetében, ami nem random plugin halomként áll össze. Amellett persze, hogy egyik esetben a különböző funkcionalitások azonos minőséget képviselnek, a random pluginek meg random minőséget. Stabilitás, használhatóság és koncepció szinten is. Ne mondd, hogy nem érted... Ez az az érték, amiről beszélek, és ami egy enterprise dev csapatot egy összelőtt IDE-n tart, legyen az a nagy VS, a JetBrains, vagy egyéb. Mindössze ennyit szándékoztam volna leírni ez alá a cikk alá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, személyeskedtem, hogy vedd észre magad. Szándékosan

  Tehát te személyeskedhetsz, hogy észrevegyem magam. Viszont - legalábbis szerinted - én személyeskedhetek, hogy észrevegyed magad. Értem.

  Utóbbiak a növekedés okának első helyen kimondottan a nem professzionális fejlesztőket jelölik meg ugyanis, míg a te cikked ezt mellékesként megemlíti, hogy még ez is van.

  Nem. Az én cikkem, ahogy az eredeti is, azt említi meg mellékesként, hogy pl. van aki újságíróként cikkírásra használja a VSC-t. Mivel nyilvánvalóan ez az, ami elenyésző kisebbséget, a kuriózumot képezi, és a legtöbb ember nem így és nem erre használja, hanem programozásra.

  Ezért nem jó következtetés a te cikked címének az állítása. 

  Nem, a cikkben írtakból semmiből sem következik, hogy a cím állítása ne lenne "jó". A baj itt az, hogy te megint kevered a professzionális fejlesztők és a fejlesztők fogalmát, illetve az eredeti cikk ezzel kapcsolatosan tett állításait. Nem veszed észre, hogy egyik a másiknak részhalmaza, és nem veszed észre, ha az egyik mondat erről, a másik meg arról mond valamit - és hogy ezzel összefüggésben az, hogy esetleg mást mondanak, nem ellentmondás közöttük, mert eleve nem is ugyanarra a (rész)halmazra vonatkozik.

  Mert hogy pl. az eredeti cikk sem mond semmi olyant, hogy a használók legnagyobb részét ne fejlesztők adnák - csak azt, hogy az utóbbi időben a növekedést nem a professzionális fejlesztők adták. Viszont nyilván nem is az újságírók, akik cikkeket írnak a VSC-ben.

  Ehhez képest az, hogy - ahogy már elmondtam - a cikkeim soha nem fordítások, és jellemzően számos forrásanyag átkutatásával, illetve máshonnan ismert háttérinformációk felhasználásával és bekombinálásával készülnek, és hogy ennél fogva értelmetlen pusztán annak számonkérése is, hogy de hát az eredeti cikkben nem az van, mint az itteniben, csak ráadás. Mert hogy előbbivel összefüggésben (ti. hogy nem fordítok), ha valamit hülyeségnek (megalapozatlannak, esetleg téves kijelentésnek) ítélek meg a megjelölt forráscikkben, akkor azt nem fogom átemelni semmilyen értelemben, hanem helyette a szerintem logikus és helytálló dolgot fogom megírni.

  Az én cikkeimnek - mivel nem fordítások - nem kell a megjelölt, a források közül önkényesen és az egyszerűség kedvéért kiemelt "eredeti" cikkel egyeznie semmiben a tényszerűnek tekinthető forrásadatokon és szó szerinti (idézőjelekkel jelölt) idézeteken túl (ha egyáltalán van ilyen bennük), mert hogy nem fordítás az, amit csinálok. Sőt, van olyan, hogy pont azért jelölök meg egy forráscikket, mert elmondom, hogy mekkora hülyeség az, ami le van írva benne. Szóval ezen pattognod, hogy de "hát nem az van a forráscikkben" meg "a forráscikk nem azt emeli ki" értelmetlen, mert ez semmiféle tévedést vagy tévességet nem implikál önmagában (ha csak nem azt mondja a cikkem, hogy a forráscikk ezt vagy azt mondott, és az nem ezt vagy azt mondta - de itt erről szó sincs).

  amellett, hogy az abban hozott 24 milliós fejlesztői bázis eleve egy 2019-es becslés, tehát még csak nem is tényadat

  Amely állítással megint legfeljebb saját magadat tudod cáfolni, hiszen a cikkben kifejezetten az van írva, hogy "számítások szerint" található "világszerte mintegy 24 millió programozó". Ami definíció szerint valamiféle becslést implikál, hiszen az a számítás. Az amikor meg pontosan megszámolják, hogy mennyi, az a számlálás. Lásd ismét teljes diszkriminálási képtelenség hasonlóan hangzó, de valójában teljesen mást jelentő fogalmak között, és/vagy nulla közeli szövegértés!

  Na és innen véleményezed rendszeresen mások magyar és angol szövegértését, kritizálod az érvelését...

  Jelen hozzászólásod is azt bizonyítja, hogy teljesen jogosan és megalapozottan. És ezért abszurd, már-már szürreális ez egész diskurzus. Ahogy mellesleg mind az veled, pont a nulla szövegértés és a folyamatos halmazelméleti-logikai tévedések miatt.

   De se az eredeti angol cikkben, se az én hozzászólásomban nem láttad meg a lényeget, ezért se a cikked címe, se a nekem írt válaszaid nem arra reflektálnak. 

  Tehát te beszéltél mellé. Én is ezt mondtam. Mi a baj akkor? ... Csak vicceltem. A kérdés persze költői.

  amit az eredeti cikk is. A VSC egy felpluginezhető editor (igen, akár IDE-vé is).

  Nem, az eredeti cikk semmi ilyent nem ír. Se a "plugin", se az "IDE" szavak nem szerepelnek benne. De ha ezt írná, az se jelentene semmit. 

  Egy kimondottan IDE-nek készült program meg kitömörítés után azonnal IDE 

  Igen, egy IDE egy IDE. Ez meg egy tautológia, egy értelmetlen kijelentés.

  , és frissítés után is, minden funkcióját megtartva. 

  Töltsd már le az a k...a Visual Studio Code-ot, és nézd már meg hogyan működik! Nem fogom többször elmondani. Tudod hogyan értem ezt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ó, az irónia, amikor a személyeskedő egy személyeskedésben leírja, hogy csak a másik személyeskedik.

  Igen, személyeskedtem, hogy vedd észre magad. Szándékosan, mert szokás szerint személyeskedtél egy személyeskedést még véletlenül sem tartalmazó válaszra.

  Mondod megint éppen az után, hogy el lett magyarázva, hogy a cikkben le van írva minden ami szerinted nincs. Csak el se olvastad.

  De elolvastam. A te cikkedben az van leírva, hogy:

  A Microsoft ugyanakkor elismeri, hogy az IDE térhódításának hátterében az is ott áll, hogy nem csak profi felhasználók használják azt. Ehelyett a cég szerint adataik szerint egyre több rendszergazda, hobbista és diák alkalmazza azt, sőt, állítólag arra is találtak több esetben példát, hogy újságírók sztorijaik megírásához is a Visual Studio Code-ot hívták segítségül.

  Ez valóban benne van az eredeti cikkben is és a tiédben is. Bár az eredetiben kicsit más értelemmel. A te idézett mondatod nem azonos értelmű kijelentés azokkal, hogy

  due to a growing variety of users beyond professional developers and the need for remote development during the COVID-19 pandemic,

  [...]

  Julia Liuson, corporate vice president of Microsoft's developer division, reckons the growth in VS Code adoption has come because people beyond professional developers increasingly finding the need to use the editor.

  Utóbbiak a növekedés okának első helyen kimondottan a nem professzionális fejlesztőket jelölik meg ugyanis, míg a te cikked ezt mellékesként megemlíti, hogy még ez is van. Ezért nem jó következtetés a te cikked címének az állítása. De minimum nem alátámasztható, mert az eredeti cikknek nem ez a konklúziója (amellett, hogy az abban hozott 24 milliós fejlesztői bázis eleve egy 2019-es becslés, tehát még csak nem is tényadat, és nem is friss). Na és innen véleményezed rendszeresen mások magyar és angol szövegértését, kritizálod az érvelését... Ha tényleg olyan jó lenne a szövegértésed, mint amilyennek gondolod, nem írtad volna le azt a sokmindent ebben a szálban, amit leírtál. De se az eredeti angol cikkben, se az én hozzászólásomban nem láttad meg a lényeget, ezért se a cikked címe, se a nekem írt válaszaid nem arra reflektálnak. Úgy se, hogy az neked címezve külön ki lett emelve. Persze mondhatod, hogy mert én nem tudok fogalmazni/érvelni stb, de az angol szöveget ugye nem én írtam...

  És mégegyszer: én pont azt írtam, amit az eredeti cikk is. A VSC egy felpluginezhető editor (igen, akár IDE-vé is). Egy kimondottan IDE-nek készült program meg kitömörítés után azonnal IDE (akár gyári pluginekkel valósítja meg a funkcionalitást, akár nem), és frissítés után is, minden funkcióját megtartva. Ennek van komoly előnye, enterprise környezetben meg különösen. Ha esetleg ezt nem látod valamiért, akkor is. Ettől még a VSC egy jó cucc, aminek nagyon is van helye, de nem is ez volt a kérdés ugyebár.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit értesz rendes projekt alatt?

  20-25 non-data-object class, tucat nuget lib, szerintem komplexebb volt, mint egy pre-online-áfa desktop számlázó vagy raktárkészlet-nyilvántartó..

  Másfelől amióta rendes fejlesztőnek tartom magam, kb azóta nem használok windowst, úgyhogy ezzel alighanem gondban leszek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogyne :) Nem tudok olyan nevet mondani, aki itt rendszeresen hozzászól, és ne ezt játszanád vele. 

  De az, hogy te mit tudsz mondani és mit nem, az elsősorban rólad mond el valamit, nem a valóságról.

  Meg olyat se, aki rajtad kívül itt rendszeresen személyeskedne.

  Ó, az irónia, amikor a személyeskedő egy személyeskedésben leírja, hogy csak a másik személyeskedik. Nem tudom, hogy az a rosszabb ha nem esik le a kijelentésed abszurdsága, vagy az ha igen, és mégis képes vagy leírni.

  Meg tényleg ne egy olyan ember kritizálja már mások szövegértését, aki egy cikket se tud úgy lefordítani, hogy ne az eredeti cikk fő állításával ellentétes üzenetet fogalmazzon meg :)

  Mondod megint éppen az után, hogy el lett magyarázva, hogy a cikkben le van írva minden ami szerinted nincs. Csak el se olvastad. Ehhez képest az, hogy a prog.hu-n az életben nem jelent meg gyakorlatilag egyetlen cikk sem, ami fordítás lenne, már csak ráadás.

  "gained five million new users over the course of 2020 due to a growing variety of users beyond professional developers
  [...]
  Given it's a text editor, people don't even need to know how to code to make use of the software."
  Az eredeti cikk fő üzenete pont az, hogy a VSC-t úgy alkották meg, hogy nem fejlesztők is tudják használni, ezért a felhasználótáboruk jelentős része nem is fejlesztő.

  Tehát angolul sem értesz. Mert egyrészt nem az a cikk állítása, hogy a VSC-t úgy alkották volna meg, hogy ..., hanem hogy vannak a felhasználói között, akik ... . Másrészt az idézett első rész sem arról beszél, hogy nem fejlesztő a használói egy része, hanem arról, hogy azok nem professzionális fejlesztők. Ami két teljesen különböző dolog. Nem minden fejlesztő professzionális fejlesztő. Pl. nyilván az sem az, aki még ezek között sem tudja meglátni a különbséget, és logikai és halmazelméleti hibákat hibákra halmoz folyamatosan az "érvelésében". Ő maximum egy műkedvelő amatőr, akinek esetleg fizetnek is a munkájáért, de akinek a szakma értéséhez és mesteri szinten történő műveléséhez semmi köze nem lehet.

  És ha nem nekem címezték, akkor mi van? Akkor nem lehet válaszolni más kérdésére? :

  Ezt attól kell megkérdezned, aki azt reklamálta meg, hogy - legalábbis szerinte - valaki nem arra válaszol, amit a másik ír. Tudod ki volt ez? Te.

  Ha értetted volna a kérdést egyébként, akkor LCoder nem konkrétan THEBIGGUNÁR személyes véleményét firtatta, hanem arra volt kíváncsi, hogy a Java fejlesztők úgy általában miért az említett IDE-ket favorizálják a VSC-vel szemben, hiszen annak is van Java nyelvi pluginje.

  Tehát akkor mégis a VSC-ről beszéltél amikor megválaszoltad ezt a kérdést, miközben azt állítottad, hogy "Semmit nem írtam a VSC-ről. Egy. Betűt. Se.". Pont ezt magyaráztam el az előbb. És megint nem értettél meg belőle egy szót sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem mindenkinek szoktam mondani, csak 2-3 embernek, köztük neked, akiknek valóban nulla a szövegértése.

  Hogyne :) Nem tudok olyan nevet mondani, aki itt rendszeresen hozzászól, és ne ezt játszanád vele. Meg olyat se, aki rajtad kívül itt rendszeresen személyeskedne.

  Meg tényleg ne egy olyan ember kritizálja már mások szövegértését, aki egy cikket se tud úgy lefordítani, hogy ne az eredeti cikk fő állításával ellentétes üzenetet fogalmazzon meg :) Itt ennél a konkrét példáná ugye:

  Már több fejlesztő használja a Visual Studio Code-ot, mint ahány nem

  vs

  gained five million new users over the course of 2020 due to a growing variety of users beyond professional developers

  [...]

  Given it's a text editor, people don't even need to know how to code to make use of the software.

  Az eredeti cikk fő üzenete pont az, hogy a VSC-t úgy alkották meg, hogy nem fejlesztők is tudják használni, ezért a felhasználótáboruk jelentős része nem is fejlesztő. A te cikked nemhogy üzenete, de a címe is az, hogy a fejlesztők többsége ezt használja. Ez pedig egyszerűen nem igaz. Ennyit a szövegértésről.

  Egy kérdésre válaszként, amit egyrészt nem neked címeztek, nem tőled kérdezték, hogy mit és miért használsz, másrész ami azt kérdezte, hogy miért nem használja X, Y és Z a Visual Studio Code-ot. Amire nem lehet válasz az, hogy miért jó az IntelliJ.

  És ha nem nekem címezték, akkor mi van? Akkor nem lehet válaszolni más kérdésére? :) Ha értetted volna a kérdést egyébként, akkor LCoder nem konkrétan THEBIGGUNÁR személyes véleményét firtatta, hanem arra volt kíváncsi, hogy a Java fejlesztők úgy általában miért az említett IDE-ket favorizálják a VSC-vel szemben, hiszen annak is van Java nyelvi pluginje. Egyébként az eredeti hozzászólásomban nem is az volt a válasz, hogy mert jó az IntelliJ. Hanem az IntelliJ példának volt hozva arra, amit egy gyárilag összerakott nyelv és platformspecifikus IDE tud hozni egy felpluginezhető text editorral szemben. De hozhattam volna példának a VS-t is, aminek szintén van bőven piaca a VSC mellett, és nem véletlenül. Csak épp nem azt használom napi szinten, így nem az lett a példa.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez olyan, mint a JS :D mindenre is hasznalhato ezert valamire valo fejleszto minimum 1 x kiprobalja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól függ, mit tekintesz IDE-nek. Én speciel az Android Studiót sem tekintem annak, számomra az ott kezdõdik hogy az IDE támogatja GUI-n keresztül a projekt managementet.

  Itt az ALM "keződik", nem az IDE. Bár a kezdődést még az ALM kapcsán is durvának tartom, mert az ALM sem itt kezdődik, és nem attól lesz valami ALM sem (IDE meg pláne nem), hogy támogatja a projektmenedzsmentet. Ami igazából egy külön terület, és aminek önmagában semmi köze nincs a szoftverfejlesztéshez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kár ezen a számon vitázni...
  14M gépen van fent, ebből hányan is használják, és hányan valóban programozók nem tudni.
  Nálam is fent van, de nem használom, mert nem szeretem újra indítgatni a programot,
  viszont napi 1-2 alkalommal aktív használatnál muszáj mert felfalja a 32GB RAM -ot is.
  És nem vagyok programozó, én code generátor vagyok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gradle vel csak az kuzd, aki nem ert hozza. Amugy AS ben mindenre van menu kb. Gitelni is menukon at szoktam pl nem terminalbol. Noha terminalt is elered. Van benne profiler, git, db inspector, egy rakat tool es window, ami megkonnyiti a melot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem meg az a priceless, hogy te mondod mindenkinek, hogy nem tud szöveget értelmezni

  Nem mindenkinek szoktam mondani, csak 2-3 embernek, köztük neked, akiknek valóban nulla a szövegértése. De itt nem is mondtam. Ezt megint csak a hajánál rángattad ide, hogy vitatkozhass valamin, illetve terelhesd másra a szót, mint ami a téma.

  közben meg pont te vagy az, aki rendszeresen mindenkinek másra válaszol, mint amit a hozzászólása jelent, illetve amiről úgy általában ír.

  És látod, mégsem tudtál egy példát sem hozni ezen állításodra sem. Sőt, egy fél szót sem idéztél tőlem, csak elmondtad a saját szavaiddal, hogy szerinted mit mondtam. Nyilván azért, mert így kevésbé kontrasztos, hogy abszolút nem azt mondtam, amit te mondasz, hogy mondtam, és mert ez is csak kamubemondás, béna menekülés volt. Ami bénaságát fokozza, hogy három oda-vissza válasz után jössz rá, hogy de hát én nem is arról beszélek, mint te , és viszont. Valahogy ez egyeseknek mindig csak akkor jut eszébe, amikor már maguk is rájötték, hogy megint elbuktak egy vitát - amire akkor kitalálják magyarázatként, hogy nem is ez történt, hanem csak nem is ugyanarról beszélt a másik mint ők. Hát, persze.

  Semmit nem írtam a VSC-ről. Egy. Betűt. Se. 

  Ami persze nem igaz. De ha igaz lenne, akkor meg belépne a fenti dolog, hogy itt te vagy az, aki totál másról beszél, mint mindeki más, és mint ami a hír és a topik témája (ami ugye a VSC, semmi más). Mindezt egy mondattal az után, hogy leírtad, hogy én vagyok az aki másról beszél. Nem megy neked ez a vitatkozás, még elméleti szinten sem. Nagyon nem.

  Azt írtam le, hogy az IntelliJ miért nagyon jó IDE, és miért nem foglalkoztatja a használóit az IDE váltás. Egy kérdésre válaszként. 

  Egy kérdésre válaszként, amit egyrészt nem neked címeztek, nem tőled kérdezték, hogy mit és miért használsz, másrész ami azt kérdezte, hogy miért nem használja X, Y és Z a Visual Studio Code-ot. Amire nem lehet válasz az, hogy miért jó az IntelliJ. Tehát vagy az nem igaz, hogy nem csak az IntelliJ-ről beszéltél, hanem a VSC-ről is, vagy ha tényleg csak az IntelliJ-ről beszéltél, akkor totál mellébeszéltél, mert senki nem azt kérdezte, és mert nem az a hír és a topik alaptémája. Melyik legyen? Jobb bármelyik is?

  Egyszerűen hihetetlen. Mármint hogy mennyire nem gondolod át mit írsz le, vagy azt gondolod, hogy tényleg érveket fogalmazol meg, még csak egy-egy kiragadott mondat vagy a valósággal köszönő viszonyban sem lévő állítás kapcsán is, miközben csak az önellentmondás és/vagy totális mellébeszélés tükröződik minden szavadból.  Csak, hogy neked is egyértelmű legyen: a téma a Visual Studio Code, szűkebben pedig abban a szálban amiben te csevegsz az, hogy miért ne lenne IDE, amikor pontosan ugyanazokat a funkciókat kínájla, mint egy IDE. Ha ehhez hozzá tudsz érdemben szólni, akkor tedd! Ha nem, akkor pedig ne pörgesd tovább ezt a semmitmondó terelést! Ami pont ezért (ti. mert semmi köze nincs a hír és a topik témájához) is került off-ba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól függ, mit tekintesz IDE-nek. Én speciel az Android Studiót sem tekintem annak, számomra az ott kezdõdik hogy az IDE támogatja GUI-n keresztül a projekt managementet. És amikor legalábbis én utoljára láttam az AS-t, akkor ott erõsen küzdeni kellett a gradle fájlokkal mint a malac a jégen.

  Ráadásul, míg egy .NET core-os projektnél ez viszonylag egyszerû és átlátható text fájl, addig a javánál ez a gradle dolog esetében nem annyira van így.

  Intellisense, syntax highlighting mindkét helyen van, debuggolni szintén tudsz mind a kettõben, C#/ts/js esetén legalábbis vannak olyanok hogy find all references és társai. Szóval nem látom, az AS miért lenne jobban IDE mint a VS Code.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez áll szemben a te cikked fő állításával, miszerint azt 14 millió programozó használja, ami a programozók többsége. Az eredeti cikk ilyet nem írt. Sőt, az kiemelte, hogy ez a nagy szám a nem programozók miatt van.

  Tehát megállapíthatjuk, hogy az itteni cikket sem olvastad el. Ha ugyanis megtetted volna, akkor tudnád, hogy mindez itt is le volt írva, és nem beszéltél volna megint egy rakás sor hülyeséget, csak azért, hogy valami másra átterled a szót, ha az eredeti témát már megint benézted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáld ki egyszer valódi projekten, normális fejlesztõi géppel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • VS Code today has 14 million users, reports Microsoft (according to Statista, there are about 24 million developers worldwide), and it gained five million new users over the course of 2020 due to a growing variety of users beyond professional developers and the need for remote development during the COVID-19 pandemic.

  [...]

  Traditionally, we only saw professional developers but we're seeing a really broad set of users – people doing DevOps, people doing IT administration, we see lots of students using the tools

  [...]

  Given it's a text editor, people don't even need to know how to code to make use of the software.

  Ez áll szemben a te cikked fő állításával, miszerint azt 14 millió programozó használja, ami a programozók többsége. Az eredeti cikk ilyet nem írt. Sőt, az kiemelte, hogy ez a nagy szám a nem programozók miatt van.

  Ettől még persze jó cucc, és nagy eredmény. Csak a cikk, meg a hozzászólásod lettek kicsit fanboyosak :) De ez se baj persze (itt).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem meg az a priceless, hogy te mondod mindenkinek, hogy nem tud szöveget értelmezni, közben meg pont te vagy az, aki rendszeresen mindenkinek másra válaszol, mint amit a hozzászólása jelent, illetve amiről úgy általában ír. 

  Semmit nem írtam a VSC-ről. Egy. Betűt. Se. És még sokminden mást sem írtam, amit tételesen cáfolgatsz a wall of textedben. Azt írtam le, hogy az IntelliJ miért nagyon jó IDE, és miért nem foglalkoztatja a használóit az IDE váltás. Egy kérdésre válaszként. Ennek fókuszában pedig azt, hogy abban az IDE-ben mekkora érték az, hogy gyárilag a mainstream cuccokhoz a pluginek össze vannak lőve, és azok egy unzip után azonnal használhatóak, garantáltan működnek, és egyszerre frissülnek. Ez egy productivity toolnál enterprise környezetben egy igen komoly érték.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól látom javították a .reg .conf .ini fájlok megnyitását is.
  Elég mókás volt mikor a [/path] részeket megnyitogatta külön fájlként.
  Bár most meg kicsit átalakítottak pár dolgot, bővítményt írhatom át.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd